fy fan än en gång!!

Jag läste metro eller helsingborg city idag, vet inte vilken men det som stod i tidningen gjorde mig så upprörd att jag nästan sprack av ilska.

Igårkväll hade tre ynglingar gått på en man och hans hund i självaste helsingborg och skurit hunden i halsen så illa att den senare avled. Dom högg alltså en oskyldig hund till döds mitt framför ägaren.

Vad är det för fel på människor idag:



HELSINGBORG. En lördagskväll i augusti fick polisen ett larm från ordningsvakterna på en krog i city. En man på gatan sparkade sin hund. Ena sparken tog i huvudet, den andra vid revbenen.

Efter att ha rådfrågat sitt befäl tvångsomhändertog polispatrullen hunden. Ägaren, som var kraftigt berusad, omhändertogs också.

Länsstyrelsen fastställde först omhändertagandet av hunden, men, efter att ägaren hört av sig och bedyrat att han var en mönstergill hundägare, och lämnat in vittnesmål som stödde det, ändrade sig länsstyrelsen och beslöt att han skulle få tillbaka hunden

**********************************************************************************************************************************

Denna igelkott vart ihjälplågad av barn i Riddarparken i Jakobsbergs Centrum i Pingsthelgen den 8/6-2003. Jag med många grannar vill påminna barn och föräldrar om att alla djur är fridlysta denna tid i naturen. Igelkottar är fredade året om och får därmed INTE jagas eller plågas. 

En granne som såg barnen sparka fotboll med denna igelkott på bilden, för att slutligen trampa ihjäl den... sprang ut för att beivra barnens "lek". Han fick tag på ett utav barnen och tog pojken med sig till hans föräldrar för att de skulle få kännedom härom. Barnets föräldrar vart arg på grannen för att han ingripet mot djurplågeriet!!! De (turkiska) barnen i denna händelse, lär sig därmed att det är fritt fram att ge sig på värnlösa djur. 
Jag uppmanar alla människor med ansvar att anmäla alla övergrepp mot djur till polisen. 
Våga ta ansvar och värna om våra kära igelkottar och andra djur i vår natur! 
Lär barnen att djur är försvarslösa mot våld. 
Lär ditt/dina barn ödmjukhet och respekt för allt levande! Vi är alla varelser på denna jord här för att leva i symbios med varandra! Glöm aldrig detta!
(Jag begravde denna lilla igelkott i skogen efter uppmaning av sthlm polisens angivelse)


                                                                                          VIKTIGT!!!!!!

Om du ser eller tror att ett djur far illa ska du göra en polisanmälan och en anmälan till djurskyddsinspektören. Djurskyddsinspektören finns på Miljökontoret i din kommun. Ring kommunen och fråga efter djurskyddsinspektören. Denne har befogenhet att vidta åtgärder som tex att belägga en person med djurförbud. I större kommuner har man ofta en egen djurskyddsinspektör.I mindre kommuner delar man ibland på en djurskyddsinspektör för hela regionen.

Jag avskyr människor, fega människor som ger sig på oskyldiga djur som inte har en chans till att försvara sig.
Dessa människor som finner nöje i att skada och förnedra djur av alla dess former borde inte få leva......dom skulle själv bli utsatt för dessa grymma behandlingar först sedan försvinna från jordens yta.

Alla blev förskräckta när det uppdagades vad som hade försigått i konsentrationslägren, men ingen verkar bry sig om att detta händer tusentals djur  VARJE DAG överallt i världen. Är dom så lite värda att dom ska bli behandlade på detta viset.

Hade någon sparkat och slagit en blind man/kvinna så hade folk ingripigt direkt "den stackaren kan ju inte försvara sig", men att nån står och slår en hund halv till döds räcker inte för att nån ska titta upp och ingripa....då kan man snacka om civilkurage...om det nu existerar i Sverige.

**********************************************************************************************************************************

Nä!! alla borde bidra till att djur ska bli behandlade med respekt och värdighet, det är det minsta man kan begära.
///////Bella


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0