jäkla el!!!

...skit va dyrt det är med el asså. Jag rinde och kollade med vårt elbolag eftersom vi inte har fått nån elräkning denna månaden. Hon sa att vi inte skulle få nån räkning denna månaden och vi skulle få dubbel nästa istället....skitroligt tänkte jag då, tänk om jag inte hade ringt och kollat...då hade vi fått en trevlg överraskning nästa månad. I december månad hade vi gjort av med ca 5200 kilowatt timmar...det är skitmycket!!! Alla hade visserligen gjort av medmycket i december månad eftersom den var så kall men ändå. Så nu fick jag lägga undan så vi ha till den räkningen nästa månad. Ca 6600 kr fick vi då med andra ord i elräkning denna månaden....helt sjukt.
Men men man måste hålla humöret uppe ändå....det ordnar sig alltid.

Vi hade ju en kille som skulle kolla vår skorsten här igår. Vi konstaterade att det kommer dröja ett tag innan vi kan sätta in en kamin. Vi måste rensa vår skorsten och sen måste vi sätta in ett stålrör som kostar 1000 kr/m. Vi har ungefär 7 m skorsten. Sen skulle ju kollarna som monterar det ha betalt så...nej det kommer dröja...tyvärr. Nu när man fick denna räkningen så vill man bara ringa direkt så säga...FIXA DET!!! Jag vill inte ha fler sådana räkningar. Vi hade kunnat ha råd med det men då hade vi fått nöja oss med en mindre billigare kamin...och vi känner att ska man ändå sätta in en så kan man ju ta en som man vill ha. Man ska ju ha den där sen för alltid (förhoppningsvis).
Vi har hittat en som är jättefin...men den kostar 28000 kr...lite dyrt kanske. Fast då får man ju spara helt enkelt.

Nu har dom riktigt kalla månaderna vara förbi så nu klarar vi oss kanske till nästa vinter...då har vi tid att spara.
Lava ska följa med hem till Farmor och Farfar idag och bli klippt. Hon behöver trimma luggen hehe.
Jag hade behövt åka och handla men kännr att tiden inte riktigt räcker till.

Nu ska jag börja på maten tänkte jag. Ja just det, jag var ju hos Veronika idag...jättekul var det..och skönt att komma iväg lite. Längtar redan till nästa tisdag...alltid så kul att träffa henne. Vi ska hjälpa till och flytta den 12 februari...ska bli kul.
Näpp om man skulle börja på maten som sagt...ha det så bra.

kram på er

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0