Äntligen kom vår lilla Nova.

Nu är det över och vi är hemma igen i vår lugna vrå, Den enda skillnaden är att nu har vi vår lilla Nova med oss.
Den 27 Augusti klockan 17.22 kom hon till världen. Hon hade väldigt bråttom ut hehe...det tog bara 50 minuter från att vi kom in till sjukhuset till att hon var ute.

Hon är helt underbar, har mycket hår...svart!! Tror att det kommer bli en liten mammakopia hehe.
Just nu sitter Viktor med henne i famnen och myser framför tv:n.
Ann-britt och Jocke var här innan och åt lite med oss. Sara har oxå varit här idag och hälsat på...hon tog med Lava ut på en prommis.
Lava verkar tycka om sin syster...inga svartsjuke symtom än så länge iallafall. Vi är väldigt noga med att hon ska få vara med mycket...eller iallafall så mycket som hon själv vill vara med.

Det enda som inte är så jättebra är väl amningen. Hade glömt bort att det gjorde så ont.....mjölken har inte runnit till än så Nova suger rätt bra....och det gör svinont!!!
Jag smörjer med ullfett men det hjälper inte så mycket. Nån som har några tips till mig.

Imorgon ska vi in till sjukhuset och göra pku testet, ska bli intressant att se hur mycket hon väger då.
Nu ska jag gå upp och kolla till min andra lilla prinsessa.....o vad jag älskar er!!! Två små underbara flickor har vi...helt otroligt!!

kramkram
bilder kommer snart!

Tillbaka från sjukhuset.

Ja och dom sa att allt såg bra ut. Läkaren ville gärna göra en hinnsvepning till men det gick tyvärr inte. Jag fick två värkar medan vi var där...har tyvärr inte haft nån mer sen jag kom hem. Men vem vet det kanske sätts igång inatt. Om inte så ska vi in nu på lördag klockan 8.00 och då kommer det en bebis vare sig jag vill eller inte. Det är rätt komiskt att det blev precis som det blev med Lava.
Trodde faktiskt inte att jag skulle gå över tiden å här länge med lilla Nova.

Nu känner jag lite hur stressen kommer smygande...jag vill ju få gjort så mycket innan Nova kommer. Viktor ska foga och måla lister idag men han kommer nog inte att hinna hela ovanvåningen. Det betyder att vi inte kommer att ha målat klart innan vi ska in till sjukhuset. Ajajaj...inte bra!! jag vill inte komma hem till en renoveringsröra jue.
Jag tänkte åka iväg sen när viktor har kommit...ta en tur till rusta och köpa lite saker till flickornas rum....dom ska iallafall vara fina till dom ka bo där.
Lava får tyvärr vänta på sin säng, dom hade tydligen rensat ut hela ikea nu så det fanns inget kvar. Så den 1 september så öppnar dom det nya och då ska jag stå där först av alla hehe. Men jag tänkte att jag kunde köpa överkast och kuddar och sånt innan iallafall.

Sabina och Ada kommer och hämtar lufsen kl 7 på lördag...så han behöver vi iallafall inte oroa oss för. Det är väl lite värre med katterna...man vet ju inte hur länge vi kommer få vara inne på sjukan. Vi får väl prata snällt med Ann-britt och Jocke hehe.

Mamma var här hemma idag och passade Lava medan vi var på sjukhuset. Hon sov gott när jag kom hem och allt hade gått jättebra. Lava hade varit exemplarisk hehe enligt mamma...kul att höra. Nu sitter hon och pillar på datorn här......det är inte det enklaste att blogga när man har en klåfingrig liten dam här med sig hehe.

Nu ska jag lägga mig i soffan med fötterna i högläge...det behövs känner jag...men ni får ha det så bra idag.kör försiktigt hem från jobb nu...kramkram

ja se det blåser....

tror hela taket ska flyga av hehe....undrar när det ska ge med sig.
Så nu var räkningarna betalade och klara, nu har jag gjort dagens goda gärning hehe. Vad händer mer idag då?
Jag ska spakla lite på en vägg där uppe...elementet trillade igår när viktor målade så den ena väggen som han hade målat blev lite förstörd.
Sen tänkte jag borra upp gardinbeslagen i lavas rum så det är klart sen.

När viktor kommer hem så blir det väl målning för hela slanten hoppas jag. Jag funderar på om jag ska sno bilden och sticka iväg och handla lite saker till tösernas rum...typ en matta och gardiner eller nåt. Det ser ju så mycket hemtrevligare ut då.

Det har inte kännts nåt alls inatt...inga värkar och inga sammandragningar direkt. Så den där svepningen var nog inget för mig.
Gud vad tråkigt vädret är....man blir ju helt moloken.....lite sol hade inte skadat. Syster Romina åker till Kreta idag....hade grna följt med till värmen. Måste vara skönt att bara sticka nr det är sånt här skitväder.
Hon kommer nog sen och hämtar sin jacka så jag får fråga henne då.
Nä om man skulle slänga sig på soffan och titta på disney playhouse.....det lutar åt det iallafall.

ha det så bra idag i blåsten...håll i hatten hehe.
kramkram

ingen bebis!!

nähä dom ville visst inte sätta igång mig idag....det var som jag trodde. Jag kom in och gjorde ultraljudet...konstaterade att hon mådde bra och att hon vägde ca 3700 kg. Sen gjorde läkaren en svepning på mig...inte det skönaste jag har varit med om men det kanske kunde sätta igång mig så vi gjorde ett försök. Sen fick vi gå in i ett annat rum och göra ett CTG...det är för er som inte vet när man mäter bebisens rörelser och sammandragningar. Allt var bra så dom sa att vi fick ha en ny tid på torsdag.

Mamma ska passa Lava på torsdag när vi är där inne. Jag tror ju inte att dom sätter igång mig då heller men sen vet jag ju inte hur länge man får lov att vänta. Jag hade ju velat åka till ullared på lördag...verkar inte som att det kommer hända. Lava börjar ju dagis nu den 6 så jag vill gärna ha handlat hem lite saker till henne innan dess.

Imorgon kommer lite cashi cashi...då blir det till att betala räkningar och sen ska vi festa för det som blir över. Haha det hade ju varit en trevlig tanke men tyvärr är det allt det blir oxå....en tanke. Nä vi har hål att stoppa dom pengarna i.

Nu ska jag lägga mig i soffan med en stor skål glass och titta på naturprogram...mumma!!
ha en trevlig kväll
god natt

idag gäller det..

idag åker vi iväg till sjukan. Hoppas att allt går bra. Så idag har jag varit uppe med tuppen...jag förbereder så gott jag kan inför eventuell avfärd. När vi kommer hem kanske vi har en liten Nova här ju hihi.

Det blev ingen målning igår (suck), färgen som vi hade här hemma var sur så den gick inte att använda. Så trött jag blir, och sen när vi skulle sätta upp elementet på Lavas rum så gick inte det heller...fast än vi hade köpt både pluggar och borr för just den väggen. Inget går som det ska här hemma känns det som. Viktor var rätt uppgiven kan jag säga, det förstår jag...det har bara varit saker som har gått emot honom hela tiden under detta lilla projektet.
Men jag tänkte kolla upp om det fanns några andra sorters hänganordningar till elementen....det måste det väl finnas...jaja det märker jag väl.
Hyllan kom upp på Novas rum iallafall...och jag satte upp listerna runt en lucka där oxå. Sen slipade jag lister och städade igår...så JAG fick iallafall lite gjort hehe.

Jaha nu hörde jag att Lava stängde av tv:n...hon ville väl inte se händige manny längre hehe. Hon ska hem till Farmor idag så dom får leka lite. Lufsen ligger just nu under sängen och morrar på Lava...det ska bli rätt skönt när han åker hem. Inget illa emnt men det är ändå rätt anstängade att hela tiden säga till dom två. Om inte Lava springer efter honom och drar honom i svansen så springer han efter mig och svansar, sen när lava kommer så morrar han.....suck suck suck!!! det känns som att man upprepar sig hela tiden....NEJ NEJ nEJ hela tiden.

Vilket oväder vi har haft det inatt. Vår stege hade trillat ner på vår cykel såg jag....inte bra...hoppas den klarade sig bra ändå. Nu ska jag packa Lavas väska som hon ska ha med sig....men ni får ha det så bra idag...blir det ingen bebis så uppdaterar jag er senare.
kramkram

Vi är väl inte blyga hehe..



Gammelfarmor och Lava =0)

fler bilder!







gud i min himmel vad lång tid det tar att ladda upp lite bilder...ni får nöja er med detta så länge.
kramkram

nu målas det....

japp, nu är viktor igång och grundar för första gången på ovanvåningen...å vad det är skönt när man ser att det händer nåt. Jag var där uppe innan idag och städade och fixade. Det kändes väldigt bra.

Imorgon ska vi till sjukhuset, får se om dom stter igång mig eller vad dom gör. Jag själv tror inte att dom kommer sätta igång mig. Helst av allt vill jag gärna att Sabina och Adrian kommer hem och tar Lufsen innan Nova ploppar ut. Sen vill man ju såklart blir klar på ovanvåningen.

Lava har varit en liten djävul idag, hon har varit sååå busig hela dagen. Nu precis välte hon ut Lufsens vatten för tredje gången. Innan dess har hon varit och plaskat i katternas vatten och ätit lite kattmat...i två omgångar.
När jag var på ovanvåningen så lyckades hon dra ut alla sladdar till boxern och tv:n. Jag vet inte vad det är med henne idag men busig är hon iallafall.

Ojoj nu fick jag nog en förvärk...det kändes ju till och med i ryggen. Jajaja vi avvaktar och ser...det kanske händer nåt inatt hehe. Ann-britt ska komma hem tidigare från jobb imorgon och ta Lava nu när vi ska in till sjukan. Tack så mycket =0)
Tur man har folk som kan hjälpa när det krisar.

nähä det verkar inte som att det går att ladda upp bilder. Har provat tre gånger nu och det fungerar inte. Så tråkigt...jaja jag får prova senare.
Nu får jag ta lilltösen...viktor skriker där ute...hon drar i hans papper hehe.
kramkram

lite bilder!






nähä det har tog alldeles för lång tid...två bilder har tagit 10 minuter att ladda ner....ni får vänta ett tag till på fler bilder...jag känner inte för att spendera min dag här vid datorn tyvärr....jäkla internet!!!


god morgon!!!

hej allesammans, har ni sovit gott inatt. Jag sov väl lite sisådär...var uppe ex antal gånger och skulle gå på toa...men det har jag blivit rätt van vid det här laget.
Lava vaknade vid 7 idag men hon låg så fint och lekte i sängen så jag behövde inte gå upp förrän 7.45 =0)

Idag ska vi ha lite folk här hemma...det blir grillning om vädret tillåter det. Pojkarna ska på race nu när det är vallåkra, så jag och fia ocg kanske anna stannar kvar här hemma sen.
Ja så det blir väl att åka till affären och inhandla maten för ikväll....hm!! undrar vad vi ska hitta på för nåt.

Tobias var här igår och hälsade på. Vi åt lite god mat och sen åkte vi iväg till bauhaus och shoppade lite hehe. Sen tog vi en cykeltur i regnet och handlade lite godis för kvällen. Väldigt trevligt att ha han här på besök, hoppas det blir många fler gånger.

Viktor ligger dr uppe och sover fortfarande,. Jag frågade han om han skulle gå upp när jag gjorde det...men oväntat nog sa han nej...han ville dra sig ett tag till. Vi får väl se hur länge han tänker dra sig idag hehe. Blir han för långvarig så släpper jag lös Lava på honom hihi.

Nu ska jag upp och såga lite på ovanvåningen...det kanske väcker honom hehe.
hej så länge!!

PS. snart kommer lite foto oxå. DS

god morgon!!!

Kändes som att jag fik lite sovmorgon idag, vaknade av mig själv klockan 8 och då hade lava inte vaknat än. jag låg och drog mig ett tag och sen när jag gick upp så hörde jag att hon oxå var vaken. Jag gick in till henne och sa god morgon och vad gjorde hon då, jo hon drog täcket över huvudet och ville sova vidare hehe...hon är så rolig.

Jag försökte sätta upp hyllan i Novas rum men som vanligt så får det bara inte fungera med en gång....det måste gå fel minst tre gången innan man får rätt på det. Jag och viktor kände oss rätt uppgivna igår när vi inte ens kunde sätta upp tre lister utan att det skulle gå åt *******.
Jag ska ge mig på listerna idag...försöka få upp så många som möjligt nu innan viktor kommer hem så han kan börja måla lite i hallen....o det ska bli så kul att se när det är målat.
Sofia och Christian var här igår, vi åt en god middag och pratade om ditten och datten. Christian hjälpte Viktor att odrna med en stege så han kunde spakla färdigt trappan.
Lilla Max har blvit så stor hihi..han växer så det knakar. Han kan sitta själv nu och det fick vi se hehe.
Känns inte som att Lava växer så mycket nu men det gör hon ju förstås....herregud hon ska ju snart börja på dagis.

Ionsdes så var vi hembjudna till Ann-britt och JOcke. Dom bjöd på lövbiff och hasselbackspotatis....det var riktigt gott. Skönt oxå att slippa tänka på att laga mat.
Igår så lagade jag Flygande jakob. Min kära syster har fått mig "hocked" på det hehe...och Viktor älskar det så det blir en del av det här hemma nu.
Idag kommer Tobias och hälsar på så vi får se vad jag kan trolla fram då *ler*
Jag och Lava tog en liten roadtrip igår in till stan, Jag skulle till barnmorskan för sista gången. Lilla Nova låg så fel hon bara kunde hehe, inte fixerad alls och med huvudet snett på sidan. Jag fick iallafall en tid på tisdag 14.30 till obstretisk mottagning. Så om läkarna vill så sätter dom igång mig då. Det betyder att vi kommer ha en liten bebis till nästa vecka hihi.

Nu ska jag röja lite i garderoben så om ni ursäktar.
kramkram

varför händer det inget...

jag överlever men mer än så är det inte. Nu är inne i vecka 41+1 och det börjar bli lite tråkigt. Jag värderar verkligen tiden som jag har med lava nu innan lilla Nova kommer men samtidigt så vill man ju se det lilla livet.

Idag har jag klippt gräsmattan...Lava hjälpte till genom att springe bredvid och skratta hihi...hon är rolig hon. Sen så lekte hon vid bassängen ett tag......dyngsur var hon sen. Vi mös till det med pannkakor till lunch och sen lade vi oss och läste saga o vilade middag. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Där är ju lite att göra på ovanvåningen, tyvärr så blir det för svårt att fixa med saker där uppe när Lava är med. Vi har ju fortfarande inte satt upp grind där uppe, Viktor vill bli klar först innan vi borrar upp den.
Älsklingen var där uppe och spaklade igår.....nu är det väl slipning som gäller...mindre kulför mig som ska städa...men vid detta laget skiter jag verkligen i hur skitigt det blir....bara det blir klart snart.
På fredag ska jag iväg och köpa säng till Lava..om inte Nova har kommit förstås.
Har börjar ställa in lite grejer på hennes rum men elementen är fortfarande int e uppe så det känns väl lite sisådär att inreda när rummet inte helt klart.

Vi åker till Mörarp idag och blir bjudna på middag...ska bli skönt att slippa laga mat för en gångs skull hehe.
Ha det nu så bra allihop....kramkram på er

inget nytt!!!

Inga värkar eller vattenavgång än.
Är trött som ett helt ålderdomshem idag, Lava ville inte riktigt sova inatt. Vi flyttade ju upp på ovanvåningen och det var väl lite läskigt tyckte hon. Det slutade med att hon fick lägga sig mellan oss i sängen klockan 3 på natten. Då orkade jag inte gå upp fler gången och hämta nappar på golvet.
Idag hämtar Ann-britt och Jocke henne och tar henne till borås...snyft!! det kommer bli tomt här hemma utan henne...men men hon behöver komma iväg. Så nu har jag spenderat en timme med bara massa pussar och kramar hihi.

Jag ska till barnmorskan nu klockan 14 så vi får väl se vad hon säger...hon kankse trycker så hon sätter igång mig..vem vet!!
Jag tigger skjuts hem av viktor idag....tänkte gå och titta lite i affärere medan jag väntar på att han ska sluta...ska faktiskt bli trevligt. Gå lite för sig själv och filosofera.

Sen när vi kommer hem så äter vi sen är detjobba jobba jobba på ovanvåningen. Passa på nu när man inte har nån liten skit att jaga hehe.
Nä nu ska jag mata Lava så hon får i sig lite mat innan Farmor och Farfar kommer hit.
ha en bra dag...kramkram

äntligen!!

Nä Nova har inte kommit än MEN vi ska faktiskt få sova i vårt eget sovrum inatt. Kom på nu att vi inte har några gardiner överhuvudtaget så det ska bli kul att se hur tidigt vi kommer vakna imorgon.
Jag var där uppe innan och städade över rummet...det är ju inte riktigt lönt att lägga ner alltför mycket tid på städningen eftersom vi kommer gå i skiten där ute i hallen och sen kommer vi dra in det i sovrummet.

Vi har bestämt oss för att INTE köpa en spjälsäng till Lava, hon kommer få en 90/200 säng istället. Hon var på väg över sin spälsäng i förrigår så då känns det inte lönt längre. Så nu är vi på jakt efter en billig säng istället. Det är sjukt vad madrasser kostar nu för tiden...visst man får ju vad man betalar för men ändå.

Jag har haft sammandragningar eller förvärkar hela dagen...jag vet inte vilket av det det är så jag skriver båda. Men emellanåt så gör det riktigt ont...hon kanske är på G nu. Men jag vill ju så gärna flytta upp först....jaja vi får se vad som händer. Mia skulle komma och hälsa på idag efter jobb men vi får se hur det blir med det. Inte så kul att ses om man ska sitta här som en zombie nu när hon äntligen är på besök.

Lava lyckades ringa upp Romina idag hehe...ja var på ovanvåningen och städade när jag hörde hur hon skrattade jättehögt. Jag gick ner för att se vad hon höll på med, då satt hon och pratade i min mobil...när jag tog den så såg jag att hon hade ringt nån. Sen hörde jag rominas röst hehe...så roligt. Dom var på väg till hembygdsparken..så mysigt.
Hade varit kul att träffa David och Milo nu när han är ledig...Han och Lava hade nog kunnat leka rätt så bra.
Imorgon så åker Lava iväg på äventyr med Farmor och Farfar...snyft!! usch vad jag kommer sakna henne. Dom ska upp till borås och hälsa på släkten däruppe. Jag drömde så hemskt inatt, drömde att dom krockade. Vet inte om det är mitt undermedvetna som spelar mig ett spratt men så är det alltid när Lava ska nånstans och jag inte är med. Allt kommer att gå jättebra och hon kommer att ha jätteroligt. Hon har ju betydligt roligare med Farmor och Farfar än med mig just nu.

Nu ska jag försöka få lite sömn....lycka till säger jag bara...men måste försöka.
ha en underbar dag////kram

oj det var ett tag sen!!!

Ja gud va längesen det var sen jag skrev. Men nu har vi äntligen fått ett fungerande internet så nu GÅR det iallafall.
För er som inte vet så har vi flyttat ut till Gunnarstorp nu. Vi bor i ett jättefint vitt putsat hus....sååå skönt. Vi har bott här nu i snart två månader....ovanvåningen är snart klar och jag bara lever livet just nu. Lilla Nova i magen vill inte titta ut än...hon skulle kommit igår men icke sa nicke.
Jag låg med förvärkar inatt...tror jag att det var iallafall. Det gjorde ont som f-n iallafall.

Igår var Romina här o lekte lite, vi kollade film efter många om och men hehe. Hon skulle komma idag oxå så skulle vi kolla en annan film oxå.....skönt när man bara kan ta det lugnt med någon utan att känna stress över att man måste underhålla. Lava verkar uppskatta när hon är här oxå hehe.

Vad har hänt mer då sen jag slutade skriva...hm!! ja jag är ju ledig nu som ni förstår...försöker underhålla mig så gott jag kan. Här är ju alltid att göra i ett hus men just nu så har jag kanske inte den allra mesta energin. Tycker lite synd om Lava nu när man inte orkar så mycket....försöker leka med henne så gott jag kan men det är ju inte hälften så roligt som när pappa kommer hem. Då är det bara bus för hela slanten.
Viktor har börjat jobba igen....till hans stora sorg hehe. Han vill hellre vara hema med oss och mysa. Han är överlycklig nu när han har fått ett garage...tyvärr så har han ju inte kunnat vara där ute så mycket. Vi har ju renoverat hela ovanvåningen....det började vi med så fort vi flyttade in, så man kan ju säga tt vi har bott i ett enplanshus fram till nu. Älsklingen ska måla väggarna idag när han kommer hem från jobb sen imorgon när det har torkat så är det flytt ifrån datorrummet till sovrummet. Det ska bli riktigt skönt. Då har vi ju ett gästrum oxå...lite trevligare för våra eventuella gärster att sova i ett rum där man kan stänga om sig...istället för att ligga ute på soffan.

Sen är vårt sovrum är klart så är det lister och väggar som ska målas i barnens sovrum sen är dom kara med. Det är bara hallen som kommer ta lite längre tid.....det ska spklas och slipas nån gång till innna det kan målas. Men just nu så börjar pengarna tryta hehe så det gör inget. Det var minnsan dyrare än vad jag trodde att köpa hus hehe.
Just nu så står Lavas rum på fösta prio. Nova ska ju få alla Lavas möbler i sitt rum så vi får köpa allt till lava nu. Jag hade velat åka upp till ullared nu men...pengarna säger ifrån. Lava börjar ju på dagis nu det 6 september så vi behöver handla hem kläder och sånt till henne.
Hehe nu har hon varit och hämtat sina fina stövlar som hon fick av Farmor.....snacka om att ha sina favoriter. Det är det första hon gör på morgonen...tar på sig stövlarna och sen springer hon i dem typ hela dagen.

Nä nu ska jag vara lite social med min dotter....det verkar bli fint väder idag så vi kanske tar en promenad bort till Sabina....måste ju höra lite hur v ska göra nu när vi ska vara hundvakter. Lufsen kommer hit på torsdag eller fredag....ska bli kul!!!

kramkram

RSS 2.0