ullared

Igår var jag och Lava och Nova och Ann-britt på ullared. Det var trevligt när Lava var snäll hehe. Hon var en riktigt liten djälvul emellenåt. Det är ju förståligt att hon inte ntyckte det var kul...men jag trodde faktiskt att det skulle gå. Nej intwe fler gånger med henne iallafall.

Nu ska vi snart iväg till dagis med Lava...hon ska få ha sin nya fina jacka på sig *ler* (om jag får på henne den)
Sen när jag har lämnat henne där så ska jag stressa iväg till tåget. Jag ska till veronika i påarp och sjunga lite. David och milopilo skulle visst oxå dit idag.

Sandra och Mia skulle komma i eftermiddag...å vad jag längtar. det var så längesen jag träffade Mia så det ska bli såååå trevligt.
Sen får vi se vad som händer resten av dagen.
Nu ska jag upp och bädda sängen innan vi måste sticka....god morgon på er.

kram

ny bil??

Hmm!! ja detta var ju lite jobbigt.
Jag och Viktor satt uppe rätt länge igårkväll och diskuterade om vi ska köpa en ny bil eller hur vi ska göra. Varken han eller jag vill lägga några pengar på denna skrothögen men vi behöver ju en bil. Vi är inne på om vi ska prata med banken nu när vi ska dit och se om vi kan få ett bil lån och köpe en helt ny bil. Jag har alltid varit emot att köpa helt nya bilar men om vi skulle göra det så skulle vi ju ha den bilen sen till den går i graven. Då bör man inte förlora alltför mycket på den. Alltså vi betalar av den på typ 7 år och vi ska ju ha den betydligt längre än så. Vi vill ha diesel isåfall och en bil som är väldigt bensinsnål.
Jag känner att jag har ett ansvar gentemot ina barn..att inte köra runt med dom i en farlig bil. Så som det är nu så är det precis vad vår bil är...farlig.
Vi har en månad på oss att göra vid denna bilen eller iallafall bestämma oss för vad vi vill göra. Om vi ska köpa ny bil så försöker vi nog sälja denna för en relativt bra peng...hehe ja man kan väl drömma!!

Sara sov här inatt och nu är hon uppe och pratar med Lava...den lilla skiten ville varken äta lunch eller sova.
Nova har sovit nu i ett par timmar så hon lär väl vakna när som helst. Jag behöver komma iväg och handla....men vågar inte köra med vår bil...jobbigt. Jag cyklar ju inte gärna till maxi och storhandlar hehe.

Viktor är hon sin syster och hjälper dem att måla deras hus...snäll han är.
Ann-britt och Jocke ska passa Lava ikväll medan vi är hos Anna och Peter. Vi får ju ta tåget in till stan och hem sen...det blir nog rätt sent så vi vill inte ha med Lava då.

Jag vi skulle ju till ullared idag men det sket sig..vill ju som sagt inte köra med vår bil. Så det blir på måndag istället med Ann-britt jag och Nova och Lava...sååå kul vi ska ha det. Två små skitar inne på ullared...blir till att hålla hårt i den ena iallafall.
Nä nu ska jag äta nåt...känner hunger komma.
Ha en bra dag...kramkram

hejhej!

Nu har jag slängt i mig lite frukost...det blev musli med lättfil...försöker ju vara lite duktig nu för tiden.

Ska alldeles strax sätta mig i bilen och köra till besiktningen, ska bli roligt att se hur detta kommer gå. Jag försökte vara duktig och sätta tillbaka backspeglen som har varit av hur länge som helst. Jag körde till statoil för att höra om dom hade nåt special lim eller nåt sånt till den...men icke..eller hon visste inte. Så jag körde hem och tog superlim och försökte sätta dit den...hehe det gick inte så bra. Jag får nog köpa en ny backspegel eller nåt sånt så man får klister med på köpet.
Funderar på om man skulle städa ur bilen nu innan man kör dit...men nej skit i det..palla lixom hehe!!!

Nova ligger i bilbarnstolen och sover...vet ej om jag vågar väcka henne för att ge mat eller om jag skalåta henne sova. Risken finns att hon vaknar när vi är på väg dit och blir skitsur. Nä jag chansar nog inte.

Ska ringa Sandra nu och höra om hon vill ha besök i eftermiddag..hoppas hon säger ja annars vet jag inte vad jag ska göra.

Nu ska jag väcka lilla Nova så hon får mat...ha det så bra idag..kram

lite bilder!






blev inget vaccin!!

Nope, dom ringde från BVC och sa att dom inte ville ha dit oss. Lava måste vara helt frisk när hon tar vaccinet annars kan hon bli jättedålig. Vi tar inga risker så vi fick en ny tid om en vecka.

Idag var hon på dagis iallafall, jag ringde och hörde vad dom tyckte och dom sa att hon kunde komma dit. Det är förkylningstider nu sa dom och nästan alla barnen var mer eller mindre förkylda så ett till spelar ingen roll hehe. Lava hade iallafall haft jätteroligt idag (enligt personalen), hon hade lekt med en annan flicka där på dagiset och hon hade ätit jättemycket mat (skitbra). Hon hade dock inte sovit så länge när jag kom och skulle hämta henne, inte så lätt när man är förkyld jue. Hon fick nässpary nu när jag lade henne så jag hoppas att vi slipper en sån natt som vi hade sist. Lava fick komma in och lägga sig hos oss eftersom hon var otröstlig, men saken var den att hon fortsatte att gråta även när hon hade kommit in till oss. Så vi lyssnade på hennes gråt halva natten. Jag kan ju säga att jag var rätt trött imorse när vi skulle upp.

Men nu har jag lagt henne iallafall och det låter inget däruppifrån än så länge. Hon vaknar väl lagom till vi ska gå och lägga oss hehe.
Imorgon ska jag besiktiga bilen..lagom kul!! jag vet att bilen inte kommer gå igenom besiktningen frågan är bara hur många tvåor vi kommer få. Jag var ute igår och skulle byta glödlampa på halvljuset. Lättare sagt än gjort. Jag fick inte av den jäkla lampan hur jag än gjorde så jag fick be viktor om hjälp. Efter ex antal svordomar från både viktor och mig så fick vi bytat lampan...men tror ni att den lyser sen då..nej då. Så vi hade slitit i onödan...antagligen så är det nåt kontaktfel...låter billigt va!! aaarrgh!! jag hatar den bilen...vill ha en ny nu.
Jaja vi får väl se vad domen blir imorgon. Jag ska köra viktor till jobb sen kör jag och lämnar lillfisen på dagis. Med andra ord så har jag bilden imorgon..ojojoj vad ska jag göra med all den extra tiden då. Det blir en hel del körande. Vi fick ju anboka får förra tid till beiktningen så nu fick vi ta en tid i landskrona för att vi skulle kunna besiktiga den innan den 1 okt.

Vi var på BVC idag, Nova hade gått upp 400 gram och vägen nu 4655 g =0) ojojoj va glad jag blev då. Hoon har även växt...är nu 56 cm lång. Allt verkade vara bra henne så det är jätteskönt. Hon har strulat en del nu när hon äter så jag blev väldigt lättad över att hon går upp som hon ska i vikt.
Nu ligger och och sover i babysittern medan killarna spelar tv spel. Jag har börjat läsa en bok som jag fick låna avRobin...den verkar vara bra. Jag har lite svårt för böcker annars...alltså jag måste fastna direkt i boken annars kan jag inte läsa den...men denna verkar vara lovande. Det svåra är väl bara att hitta tiden till att läsa hehe.

Nu ska jag gå upp och kolla till den förkylda damen där uppe...men ni får ha det så bra///kram

vaccin??

Lava kräktes igårkväll efter att hon hade ätit välling. Kräk i hela hennes rum...lagom kul. Idag ska vi iväg och ge henne sin 18 månaders spruta....men jag vet inte om det är så bra att ge henne den om hon nu kanske är sjuk. Hon verkar vara glad och pigg men jag är ändå osäker. Det är kanske bättre att vänta då.
Jag ringde till bvc men ingen som svarade. Hoppas att dom ringer tillbaka snart så jag vet hur jag ska göra.

Nu ska vi äta lunch iallafall, det får bli en tidig lunch idag ifall vi måste iväg sen. Hon hinner inte sova middag så länge så jag få lägga henne lite tididgare.

Ha en solig dag och var rädd om er...kram

Då var det tid igen....

...nu sover båda mina små vildingar så jag passar på att blogga lite.

Mamma var här för ett litet tag sen, vi fikade på hemmalagade pannkakor och en kopp kaffe. Tycker så synd om henne, hon har ju problem med sitt knä...det ser inte alls bra ut. Hon jobbar som vanligt fast hon egentligen inte kan eller borde göra det. Men räkningarna betalar inte sig själva tyvärr...man behöver pengarna ju.
Hon går hos en sjukgymnast men det hjälper inte så mycket...dom vill inte göra för mycket med henne innan hon har blivit röntgad...det förstår man ju ioch för sig..jag fattar bara inte varför det ska ta sån tid för att bli röntgad.

Kewin ska ju in nu den 4 oktober och bli opererad. Han har en leverfläck på sin näsa som nu efter ex antal år äntligen ska tas bort. Jag hoppas verkligen att det blir bra...det är ju i ansiktet dom ska bränna med laser och det är ju rätt viktigt då att det blir bra. Håller alla mina tummar.

Håller på just nu och försöker boka en tid för besiktining...inte det lättaste visade det sig. Hemsidan verkar vara nere för tillfället....sa dom för 5 timmar sen. Fortfarande är det problem tydligen. Ja vi har ju till den siste på oss att besiktiga bilen..men det är ju rätt kärvt med tider nu verkade det som. Det blir väl att vi får köra halva riket runt för att få en tid.

Igår var vi hemma hos Sabina och Adrian på en kopp kaffe. Lava fick lite fina kläder (vi blir bortskämda hehe) och Nova fick två bodysar och en fin speldosa i form av en nalle på en kudde. Efter att vi hade varit där så åkte vi hem till Sofia och Christian. Vi åt en god middag och kollade på den sista twilight filmen...skitbra var den..lite tarftligt slut bara. Lava somnade som en stock i deras resesäng...vi måste verkligen köpa en sån.
Sara stal Lava ett tag när vi kom till bilesholm...hon tog med henne hem till mamma och fikade lite. Tycker det r så kul nu när Lava och mamma börjar få en bättre relation till varandra....hon är inte lika blyg nu längre när mamma kommer på besök.

Vi var och firade Pappa i lördes...det var jag, Romina, Robin och Tobias. Det var verkligen jättekul att träffa allihopa på en gång...det händer tyvärr inte så ofta. Man vill så gärna hinna träffa alla men det blir aldrig så. Ja det är ju bara en själv som kan göra nåt åt det så jag får väl ta mig i kragen och slå en signal till mina bröder. Det är ju inte så att dom bor jättelångt härifrån...det är ju det värsta av allt. Man har egentligen inga ursäkter...vill man träffa nån så är det faktiskt bara att ta upp mobilen och ringa och bestämma en tid....svårare än så är det inte. Familjen är det viktigaste man har...men man måste visa det oxå...inte bara ta för givet.

Vad händer mer idag då? jo jag ska nog iväg och handla sen när viktor kommer hem. Behöver ha hem lite saker. Funderar på om jag ska ta med NOva eller om hon ska få stanna hemma med Viktor. Jag känner att det hade varit skönt med lite egentid...hehe den enda egentiden jag har just nu är när jag står i duschen. Man gör det till en vana att alltid ha henne med sig var man än går...men jag behöver ju faktiskt inte det....det r ju bara att ge henne mat innan jag åker så klarar hon sig ett tag.

Nu på lördag så ska vi till Ullared....då ska Nova med så klart. Det verkar som att det blir jag, Sara, Mamma och kanske Ann-britt. Det ska bli kul med en liten roadtrip. Jag ska shoppa loss till Lava. Har skuldkänslor för henne..hon har ju ingen jacka eller regnställ eller nåt. Men det ska det bli ändring på. Jag får se hur rika vi blir efter räkningarna har betalats hehe.
Jag och Viktor diskuterade om vi skulle sätta in en kamin nu till vintern...det kommer bli ruskigt dyrt annars. Jag tänkte kolla upp lite vad det kostar att installera en sån. Jag har alltid tyckt att det är mysigt med kaminer...det är mysfaktor till max.
Just nu så har ju vi inte det allt för varmt här hemma...men vi har satt igång elementen så det borde bli varmt snart tycker jag. Vi glömmer bort att vi har 195 kvm att värma upp hehe.

Nä nu ska jag ta en mellis...oj nu hörde jag att Lava hade vaknat oxå...då blir det en tripp upp till ovanvåningen först. Ha det så bra så länge...kramkram

Yes!!!!

Haha jag var uppe i garderoben och plockade fram lite kläder som låg nerpackade...vad hittar jag där..jo alla mina jeans. Jag tänkte att det var lika bra att prova och se hur lite som passade....och tro det eller ej men jag kom i alla mina jeans utom ett par. Så jäkla gött känns det. Så nu har jag blivit sporrad och nu ska jag försöka vara duktig och komma i form. Jag har ju ca 2 timmars promenad om dagen när Lava ska till dagis ...ska bara försöka låta bli att gå inom NETTO på vägen hem och köpa nåt gott hehe. Men annars ska jag försöka hålla igen överlag på gott gott. Amningen tar jättemycket på mig så det är bara för Nova att äta äta äta *ler*

Vi ska strax iväg till BVC, då hoppas jag att hon har gått upp ordentligt i vikt....så mycket som hon äter så är det nåt fel annars. Sen när vi har varit där så ska jag iväg och hämta hem den andra lilla prinsessan. Hon har det så roligt på dagis nu...(tror jag iallafall) och hon är så glad när vi kommer dit på morgonen. Hon har börjat fatta vad DAGIS är för nåt. Så om man säger till henne att vi ska till dagis så skiner hon upp som en sol.
Jag känner att jag behöver den lilla egentiden som jag får när hon är på dagis, igår var hon hemma eftersom det var så fult väder och det märktes. Jag fick typ ingenting gjort. Hon är rätt trotsig den här damen när hon väl sätter den sidan till.
Nu är det bara denna veckan oxå som inskolningen är och sen börjar hon tis till torsdag 8.15 till 13.15. Det kommer gå jättera och bara vädret är fint så är det skönt att komma ut om dagarna. Man får en ursäkt till att gå ut.

Anna och Peter kommer och hälsar på idag. Jag tänkte bjuda på tacos...det går alltid hem. Peter skulle visst hjälpa Stefan med hans bil...den står numera i vårt garage. Stor suck!!!! vi har i nulägen 5 bilar på vår uppfart och bara två av dom är våra egna...ännu större suck!! Jag visste att det skulle bli så här. Jäkla skrotgård känns det som.

Nova mår bättre nu, ingen feber och äter ordentligt. Vi var ju inlagda på sjukhus nu i helgen. Nova hade ättehög feber och mådde inte bra...så jag fick sova på sjukan med henne. Tack och lov så var det bara en natt...det räckte gott och väl.

Sandra och Lova var här igår och hälsade på...väldigt trevligt!! Vi snackade om allt möjligt...skönt att få gnälla av sig lite hehe. Barnen lekte så fint...det är kul när Lava kan leka med nån som hon känner...men ser skillnaden på henne...hon blir liksom tuffare. Jag ska nog ta Nova nu nån dag och åka hem till Sandra när viktor har kommit från jobb. Så han får lite egentid med Lava och jag får komma iväg från hemmet lite.

Ann-britt kom hem med en överraskning igår...hon hade köpt den stolen som jag ville ha på IKEA. Vi var där i måndes och skulle köpa den och lite annat...men den var redan slut. Så dagen efter så skulle Ann-britt dit igen i ett annat ärende och då frågade hon om hon skulle gå inom och se om dom hade fått in fler. Jag tänkte att dom nog redan var slut så jag hade inte större förväntningar...men sen ringde hon och sa att hon hade fått tag i en...gissa om jag blev glad. Jag satte ihop den igår och provade den..sköööön!!!!
En sak som var mindre skön...var den där jäkla grinden...jag fick den i handen igår när jag hade lagt Lava. Snacka om att jag blev paff...jag skulle bara stänga grinden och så poff så hade jag den i handen. Tur att det var jag som tog av den så att det inte hade varit Lava. Så nu har jag borrat upp den med pluggar och hela köret...nu sitter den som berget.

Nä nu ska jag ta min lilla tjej...hon har vaknat.
ha det så bra allihopa...kramkram

ajaj!!!

Jaha då fick vi sova på sjukhuset inatt jag och Nova. Hon har antagligen fått ett virus och har haft hög feber..inte kul alls. Idag fick vi komma hem på permission...jag berättar mer sen. Nu har jag två små flickor att ta hand om och då har man inte tid att sitta och blogga hehe.
kramkram

äntligen!

Lava sitter och ritar och Nova sover i babysittern....äntligen kan jag blogga lite. Det är minsann inte lätt att hitta tiden för bloggande.
Min mor har varit på besök idag...alltid kul! hon passade Nova medan jag kunde sätta upp grinden på ovanvåningen...skönt nu när det är gjort. Så inatt ska Lava få sova i sin STORA säng. Nu kan hon själv komma in till oss på morgonen när hon vaknar. Vi får se om det är en bra eller dålig grej sen hehe. Så det kommer nog att bli en spännande natt inatt.
Jag gjorde om spjälsängen idag oxå så nu kan Nova sova iden. Jag ska börja så smått att introducera den för henne under dagarna. Vi har ju babyvakten så jag hör ju henne direkt om det skulle vara nåt. Finns ingen anledning till att dra ut på det....ju forttare hon vänjer sig vid att sova i sängen destu lättare blir det sen när hon väl ska sova i den på heltid.

Viktor tog Lava till dagis idag. I 5 hela timmar satt han och tittade på medan hon lekte och hade roligt. Det hade gått jättebra, hon hade typ inte brytt sig om honom alls...det är en bra grej alltså. Så det kommer nog att gå bra detta.
Jag var med henne igår eftersom viktor inte mådde så bra...et var egentligen meningen att han skulle gå alla dagar denna veckan (villl inte ta med Nova dit i onödan) men han hade rätt hög feber så det blev jag som fick åka.
Han hade fortfarande feber idag men han ville själv åka. Vi får se hur han mår imorgon...hoppas bättre.
Imorgon ska vi åka ifrån dagiset i nån timme under dagen och se hur Lava reagerar på det...jag tror inte att det kommer bli några problem.
Det har varit så skönt faktiskt idag, När Viktor och Lava var borta fick jag gjort så mycket. Nova är så snäll...hon bara äter och sover...för det mesta iallfall. Nu börjar det bli bättre med amningen så nu tänker man inte så mycket på det...allt flyter på rätt bra faktiskt.
Nu är det bara den nedrans ovanvåningen som ska bli klar nångång. Det r så frustrerande när det är så lite kvar som ska göras....men jag kan inte begära att viktor ska ställa sig och måla nr han har feber och så.
Hoppas verkligen att han blir bättre till imorgon....jag vill inget annat än att städa och göra fint där uppe. Är så trött på att gå runt i skiten.

Viktor ligger och sover dr uppe just nu...tnkte att så fort han vaknar så ska jag sticka iväg och handla lite...behöver blöjor till minstingen...dom är snart slut. Vi är bortskämda med att få blöjor lite till som tätt så vi tänker inte på att handla hem hehe.

Hade behövt köpa en jacka till Lava åxa nu när hon har börjat på dagis...det börjar bli rätt rått ute. Sen måste vi köpa regnställ oxå...ingen billig historia. Å vad jag längtar till ullared hehe!!!

Så nu fick jag inte blogga mer för Lava..nu ska jag duscha henne hade jag tänkt.
Hon börjar bli lite grinig...det är väl dags för lite middag oxå. Fisk blir det idag!!!

ha det så bra så hörs vi snart!!
kramkram

RSS 2.0