fortfarande hes!!

Men det är ändå mycket bättre idag...skönt! Inatt vaknade Lava klockan 2...jag fattade ingenting...tänkte bara att nu har Viktor försovit sig eftersom lava vanligtvis vaknar kl 7. Men jag kollade vad klockan var och jo just det hon var 2. Lava sod där med en blöja i handen...hon tyckte väl att hennes blöja var för kissig. Då såg jag att det lyste ute i hallen...lilla Lava har då vrit inne hon Nova och tänt lampan och rotat runder efter en blöja. Så Nova var klarvaken...tack så mycket Lava.
Sen kunde jag inte somna om riktigt för jag trodde hela tiden att lava hade kommit upp och tänt inne hon Nova igen. Trött var jag när jag vaknade.

Sara och Johanna kom hit en sväng innan. Lava och Johanna leker så fint. Vi pratade lite om henne nya jobb. Blev så glad när hon sa att hon redan hade fått ett nytt jobb. Hon börjar där imorgon...så jag håller tummarna.

Idag ska vi som sagt till eurofire och kolla på kaminer. Jag ska ringa till kommunen nu klockan 1 oxå och kolla så att vi verkligen får sätta in en kamin. Sabina och Ada hade ju en innan men den har dom tagit bort. Så jag vet inte om det bara är för oss att sätta in en ny eller om man måste skicka in papper för det. Dom sa ju aldrig till kommunen att dom hade tagit bort kaminen...så egentligen så har vi ju fortfarande kvar en kamin (enligt dom). Jaja jag får väl se vad dom säger.

Imorgn ska jag på ett sorts "party" hos Sabina. Ska bli kul!!! Jag har ju inte direkt några pengar att handla för men det är ju roligt att titta.
Sen på onsdag så ska jag och Fia och Anna åka till Busfabriken med småtjejen och killarna. Det kostar ju inget när det bara är dom så det är skönt. Verkar som att alla har det knapert denna månaden..tråkigt.
Ja sen ska jag ju hälsa på Veronika imorgon...det ska verkligen bli kul. Jag funderar på om jag ska ta med Lava denna gången. Hon tycker ju att det är så roligt att leka och sjunga.

Lilla Lava ville verkligen inte somna igår. Jag lade henne klockan 7 som vanligt...och när somnade hon..jo klockan 22. Helt otroligt. Så nu får hon bara sova i ca 45 minuter på middagen. Jag ska se om hon är tröttare på kvällen då. Det funkar ju inte att hon ska springa där uppe och gapa när Nova sover i rummet bredvid. Sen har Lava börjat ta av sig blöjan oxå...så det funkar ju inte om hon är där uppe själv.
Nä vi får se hur det hela går.

Idag tänkte jag att jag skulle göra egen hemlagad jordnötssås med kyckling och ris...mums..vattnas i munnen på mig redan hehe.





Så söta ni är.

Lova och Nova!



Hm!! försöker hitta kråkan hehe

Söndag!

Idag fick jag lite sovmorgon..skönt!! jag vaknade själv när klockan var 8.35 och kunde inte sova mer. Jag har tappat min röst oxå...vilket är väldigt frustrerande när man har ett busigt litet barn som man måste säga till hela tiden.
Jag och barnen åkte hem till Sandra och Lova imorse...först var vi inom Astrid och lämnade en present...hon fyller ju två år idag. Lava var lite avig emot henne men hon har ju inte träffat henne så mycket så det är inte så konstigt.
Just nu så såver lava och jag får vila min röst hehe. Hon var helt slut när vi kom hem...jag hade ju glömt nappflaskan så hon kunde inte så nån välling...hon fick snällt vänta tills vi hade kommit hem..inte populärt.

Viktor ska träna innebandy idag så jag får vara hemma själv med barnen. Vi får passa på och mysa till det ordentligt. Jag tänkte sticka ut och springa en runde nu...innan Lava vaknar..eller ja det spelar ju faktiskt ingen roll...Viktor är ju hemma hehe. Känner att jag behöver lite tid för mig själv.

Imorgon ska jag och Viktor åka till Eurofire och kolla på kaminer där....försöka komma överrens om en. Det hade ju varit skönt att få det gjort.








lite bilder

hela familjen bus hii





Mammas lilla prinsessa



lava o lova!

jäkla el!!!

...skit va dyrt det är med el asså. Jag rinde och kollade med vårt elbolag eftersom vi inte har fått nån elräkning denna månaden. Hon sa att vi inte skulle få nån räkning denna månaden och vi skulle få dubbel nästa istället....skitroligt tänkte jag då, tänk om jag inte hade ringt och kollat...då hade vi fått en trevlg överraskning nästa månad. I december månad hade vi gjort av med ca 5200 kilowatt timmar...det är skitmycket!!! Alla hade visserligen gjort av medmycket i december månad eftersom den var så kall men ändå. Så nu fick jag lägga undan så vi ha till den räkningen nästa månad. Ca 6600 kr fick vi då med andra ord i elräkning denna månaden....helt sjukt.
Men men man måste hålla humöret uppe ändå....det ordnar sig alltid.

Vi hade ju en kille som skulle kolla vår skorsten här igår. Vi konstaterade att det kommer dröja ett tag innan vi kan sätta in en kamin. Vi måste rensa vår skorsten och sen måste vi sätta in ett stålrör som kostar 1000 kr/m. Vi har ungefär 7 m skorsten. Sen skulle ju kollarna som monterar det ha betalt så...nej det kommer dröja...tyvärr. Nu när man fick denna räkningen så vill man bara ringa direkt så säga...FIXA DET!!! Jag vill inte ha fler sådana räkningar. Vi hade kunnat ha råd med det men då hade vi fått nöja oss med en mindre billigare kamin...och vi känner att ska man ändå sätta in en så kan man ju ta en som man vill ha. Man ska ju ha den där sen för alltid (förhoppningsvis).
Vi har hittat en som är jättefin...men den kostar 28000 kr...lite dyrt kanske. Fast då får man ju spara helt enkelt.

Nu har dom riktigt kalla månaderna vara förbi så nu klarar vi oss kanske till nästa vinter...då har vi tid att spara.
Lava ska följa med hem till Farmor och Farfar idag och bli klippt. Hon behöver trimma luggen hehe.
Jag hade behövt åka och handla men kännr att tiden inte riktigt räcker till.

Nu ska jag börja på maten tänkte jag. Ja just det, jag var ju hos Veronika idag...jättekul var det..och skönt att komma iväg lite. Längtar redan till nästa tisdag...alltid så kul att träffa henne. Vi ska hjälpa till och flytta den 12 februari...ska bli kul.
Näpp om man skulle börja på maten som sagt...ha det så bra.

kram på er

Busfabriken

Idag var jag, Viktor, Lava, Nova,  Fia, Christian, Max, Adam, Anna och Peter och Johanna på busfabriken. Det var väldigt roligt. Perfekt för killarna kunde springa och leka med barnen medan jag och Fia och Anna kunde sitta och ta det lugnt och prata. Nu när jag var där sist så snodde dom ju min jacka...så ALAA som är där och busar...TA MED ERA KLÄDER IN OM NI INTE VILL FÅ DEN STULNA. Ja jag kunde knappt tro mina ögon...där är ju bara barnfamiljer...vem fan snor en jacka liksom.

Tobias har varit här hela helgen...han mådde inte så bra nu så han kommer nog inte att följa med Viktor och spela innebandy. Det var egentligen meningen..men jag sa till honom att det nog inte var så bra...fint om han lägger en pizza där på plan liksom.

Igår så var han och Viktor iväg och spelade tv-spel hemma hos Emil. Jag och Fia hade en mysig hemmakväll med glass och bär och lite gott gott. Det var trevligt att bara få sitta och prata lite. Nova är inte glad på mig nu...hon ligger och skäller på mig i gymmet. Jag får nog ta henne...men ni får ha en bra dag...kramkram

semla och jogging!!!

Japp det blev en sen sen kvällsrunda för mig idag. Sanda bjöd på semla idag när hon kom...men nu på kvällen så kände jag verkligen hur jag växte i magen...jag var bara tvungen att sticka ut och springa. Vet inte om detta friskittänket har satt sig på min hjärna. Jag stack ut iallafall och sprang...konstaterade att det är många skumma typer ute så här på kvällen. Jag sprang och tittade mig över axeln hel tiden. Tror nog att jag ,åste införskaffa nåt typ av försvar om jag ska springa så här på kvällarna. Man vet ju aldrig om det lurar nån i en busk nånstans. Jag vet inte jag kanske är paranoid hehe.

Ja skjutsade mamma till sjukan idag..hon skulle ju operera knäet. Hämtade henne sen och allt hde gått bra. Jag fick ett sms nyss där hon skrev att värktabletterna hade börjat avta och hon hade ont som ****. Stackare..men det blir ju bättre.

Nu ska jag hoppa in i duschen...jag tror att jag har svettats färdigt nu (mumma), sen är det sängen som gäller. Gud vad jag är glad att jag har börjat ta hand om mig...man mår sååå mycket bättre när man tar hand om kropp och själ.

God natt på er mina vänner!!!

Novas fina rum!!









Ja nu är det färdigt. Detta som ni ser här är min terapi hehe. Jag njuter verkligen när jag kan få sitta i lugn och ro och bara måla måla måla. Jag blev riktigt nöjd med väggmålningen. Hoppas att Lavas rum blir lika bra. Dom blev väldigt positiva på Lavas dagis...antydde på att jag skulle komma dit och måla på deras väggar oxå hihi...kul när det uppskattas.
Lava ska som sagt få figurerna från filmen Bilar...det är hennes älsklingsfilm...hon kollar just nu på den minst en gång om dagen. När hon kommer hem från dagis så går hon och tar kontroller direkt och ger den till mig, bilar bilar!!!! skriker hon och sen sätter hon sig tillrätta i sin lilla fotölj hehe...min lilla gullunge.

Jag var och lämnade Mamma på sjukhuset idag...hon ska ju operera knäet idag. Jag ska hämta henne sen i eftermiddag oxå. Får se hur jag parerar in detta, Sandra och Lova ska nämligen kommer hem till oss då vid den tiden. Jag får köra som en galning hee...nä bra skoja det gör jag inte.
Jag kanske kan fjäska lite för Sandra och fråga om hon kan passa barnen medan jag hämtar Mamma...hmm!! ja vi får väl se.

Igår var jag och Viktor på Kaminexperten. Det var väldigt givande...han som var där var jätteduktig och förklarade mycket omhur viskulle gå till väga. Så nu ska jag ta hit en skorstenskille som ska kolla så vår skorsten är hel för det första. Om inte så är det ju rätt bra att veta hur mycket det kostar att laga den. Sen vill jag gärna veta hur mycket han ska ha för att montera in keminen sen oxå. Vi hittade några fina kaminer igår men det är ju som vanligt prislappen som styr.

Nu i helgen så ska vi passa Alfred...ska bli kul. Så om ni ser en stor stor hund ute i bjuv så vet ni vem det är hehe.






Lava blir klippt för första gången =)

Kvaliten är inte den bästa.




Springtime!!!

Nu har jag varit ute på årets första joggingtur. Det var skönt men samtigt jäkligt jobbigt. Mina hörlurar är för stora så jag var tvungen att ha en mössa på mig...denna jäkla mössan bara gled upp hela tiden och hörluren trillade ut. Sen hade jag rätt blandad musik i mp3:n så det blev helt plötsligt nån långsam kärlekslåt mitt i alltihopa. Nästa gång jag ska ut och springa på ska allt det där vara åtgärdat. Romina hade ett snyggt pannband..sk höra med henne var hon har köpt det...borde vara bra fr att hålla hörlurarna på plats.

Stackars Ann-britt har blvt smittad av nova eller Viktor. Krya på dig..hoppas du slipper att spy.

Imorgon ska jag powerwalka med Tina..ska bli skönt.
Skulle ju egentligen till öppna  hos veronika idag. Men det kändes lite väl ego att komma dit för man har tråkigt och sen smitta ner alla små bebisar...nä vi får snällt vänta till nästa tisdag.

nu ska jag natta min lilla underbara Lavatjej, vi ska nog läsa en saga eller nåt.
Jag har förresten blivit färdig med målningen på Novas rum...det blev skitfint. Jag ska ta lite bilder med Viktors mobil och lägga ut här på bloggen så ni får se.

kramkram

Så då var det igång igen.....

...fast denna gången så är det Nova och Viktor som fick kräksjukan. Lava eller jag har antagligen smittat dom. Nova kräktes inatt men verkar må bättre nu. Hon har ätit och sovit bra idag. Viktor Ligger och sover i soffan...han kom nerlunkandes i morse och sa att han inte mådde så bra. Typiskt...jag som trodde att vi skulle få vara friska nu.
Men det verkar bara vara några timars kräkande och sen är det över. Han hr inte kräkt nåt sen jag kom hem. Jag flydde hem till Sabina och drack en kopp kaffe. Jag pallade verkligen inte att bara vara hemma...inte Lava heller...hon var helt hyper här hemma...stackaren har ju inte varit ute på flera dagar. Tänkte gå en runda med henne sen oxå.

Nu har jag lagat lunch till Lava, nattat henne, badat Nova, matat henne med gröt, nattat henne, slängt in en maskin tvätt+torktumlat en del, renbäddat sängen, städat upp i trädgården, slängt soporna, ätit lite själv oxå. Gud vad man hinner mycket när man är på det humöret hehe...känns riktigt skönt. Tror att det är för att jag kom ut lite innan...behövde få ladda batterierna lite med frisk luft.

Nu ska jag skriva en handlalista och sen ska jag och Lava åka och handla lite (om hon vaknar nån gång).

ha en bra dag....känns riktigt skönt att snön snart är borta///kramkram

Nu mår jag mycket bättre....

...ja skönt är det. Jag hatar att spy...usch!!! Jag hoppades att jag skulle få sova en skön natts sömn inatt...men jag har nog fortfarande efterverkningar av sjukan...svettade och frös hela natten. Så när Nova vaknade  vid 4 så jag var klarvaken. Jag väntade till Lava hade avknat sen gick jag ner med töserna. På nåt konstigt sätt så sover jag bättre i soffan än i sängen, när jag kom ner så halvsov jag en stund i soffan...det gjorde susen.

Ann-britt och Jocke var här idag. Dom hade varit och handlat mat på city gross som dom tog med sig...så dom bjöd på maten så lagade vi den hehe. Det blev hasselbackspotatis, lövbiff och cafe de parissås...väldigt gott. Sen slank det ner lite glass till feterrätt...fast inte för mig..jag hoppade över den. Börjar faktiskt bli riktigt duktig nu. Jag åt romerska bågar igårkväll...blev lite besviken..det var inte så gott som jag trodde att det skulle vara. Men det blir väl så när man inte äter nåt godis annars...då blir manav med sockersuget och sen när man väl äter godis och choklad så är det inte gott längre.
Jag blev skitglad idag när jag skulle klä mig...jag provade ett par jeans som jag inte har kunnat ha på jättelätte länge...och dom passade...bra dessutom. Hmm!!! lite jobbigt om alla mina jeans ska bli för stora nu...det blir en dyr historia hehe...jaja då får det bli det. Jag känner redan att jg mår mycket bättre så detta ska jag fortsätta med.

Imorgon ska jag ut och ta en långpromenadmed tjejerna tänkte jag. På tisdag ska jag åka till Påarp..nu är det öppna förskola igen hihi...ska bli kul. Sen på onsdag så ska jag åka till Mörarp och ta en långpromenad med Tina om värdet tillåter det. Det var ett bra tag sen vi sågs så det ska bli kul...jag har ju inte träffat lilla Siri.
Sen på torsdag eller onsdag så ska jag och Viktor åka iväg till kaminexperten och ta tag i vår kamin....nu får det hända nåt liksom.
Jag var duktig nu precis....skruvade fast vår grind härnere igen...borrade nya hål och så...känner mig som värsta byggare bob hehe. Pikade Viktor lite oxå...han kan vara lite lat när det gäller sånt. Så vi får väl se om han tog åt sig av min lilla "pik" hehe.

Nu har lilla Lava gott pch lagt sig...jag och Nova ska mysa lite i soffan nu ett tag sen ska hon oxå i säng. Tänkte prova att lägge henne lite senare idag och se om hon möjligtvis kan sova hela natten eller iallafall till typ 4 eller nåt. Det hade varit skönt. Jag vet inte riktigt hur vi ska göra för att få bort det här med att äta mitt i natten...kommer inte ihåg hur vi gjorde med Lava nämligen. Jag ska nog gå över till NAN nu helt och hållet...känner inte att Nova blir nöjd alls längre...då är det ingen idé att fortsätta känner jag.

Japp men då får ni ha det så bra allihopa. Glöm inte, även om vi inte träffas så ofta så betyder ni allt för mig...glöm inte det....family before everyting!!!!

puss puss

Lava är sjuk!!

Min lilla ängel är sjuk igen...så typiskt. Hon vaknade klockan 12 inatt...jag har väl sovit i två timmar tror jag. Hon kom in till oss och jag sa till henne att hon skulle gå och lägga sig, tyckte att det var lite konstigt eftersom hon inte brukar göra så numera. Hon blev lite kinkig och ville inte gå och lägga sig så jag fick gå med henne in i sovrummet. När jag lade henne i sängen så tyckte att det luktade konstigt, jag kände på mattan så ingen av katterna hade bajsat där eller så...emn nej det var ingenting. Så jag gick och lade mig igen, jag hann knappt doppa rumpan i sängen förrän jag hörde att hon hostade och blev ledsen. Jag sa till viktor att han fick kolla till henne. Då säger han...hon har kräkts i sängen. Jag for upp ur sängen fortaren kvickt och fick ta med henne ner och tvätta av henne. Slängde in hennes täcke, lakan, kudde, påslakan och kläder i tvätten. Sen gick vi och lade oss igen...men då gick hon upp en gång till och kräkte ner golvet i hallen. Så jag kände att det inte var lönt att försöka somna om henne så jag gick ner och satte mig i soffan med henne. Vi tittade på tecknat rätt länge. Såmed andra ord så har jag bara sovit typ 2 timmar inatt...jippi. Längtar bara till Viktor kommer hem så jag kan få lägga mig och vila en stund.

Jag hoppas verkligen inte att hon smittar mig med nåt. Hon har inte kräkt nu på ett tag och hon har fått behålla en hel macka och några russin. Förhoppningsvis så är det över nu.
Nä så det blir en rolig helg för oss hehe, vi som hade tänkt åka till Mölledammarna och grilla imorgon...och idag skulle jag och barnen följa med Anna och Adam till tropikariet.
Farmor och Farfar var lite barnbarns sjuka men nu ville dom inte komma heller (konstigt hehe).
Man vågar ju inte själv åka och hälsa på nån heller eftersom man inte vet om Lava har smittat mig. Jaja det får väl framtiden utvisa.

Nu ska jag börja förbereda lite mat så den är klar till Viktor kommer hem.
Tänkte springa lite idag...har ju inte fått min powerwalk idag heh så nåt måste man ju göra. Jag har blviit duktig..eller jag försöker att vara duktig. Jag äter ingen godis alls och inte så mycket kolhydrater. Jag vet med mig själv att jag inte kan sluta helt och hållet med kolhydrater...det är ju typ inget man får äta då. Men jag ska försöka att äta nyttigare och på bestämda tider. Jag har inte mått så bra på sistonde eftersom jag har ätit skit varje kväll och dag...alltid nåt sött i munnen. Jag måste ta över kontrollen igen känner jag och nu är det dags.
Hoppas att jag klara det...ikväll ska jag äta blomkål med dippa istället för godis hehe...mumma!!!

ha det så bra
kramkram

pepp....

Yes!! nu ska jag börja springa. Jag gick och lämnade Lava på dagis idag...eller snarare powerwalkade hehe. Det var riktigt skönt förutom att man halkade runder rätt bra. Så nu har jag bestämmt mig...nu ska jg ut och springa på kvällarna. Ska införskaffa en sån klocka tänkte jag som man kan ta tiden med och kolla hur långt man har sprungit. Jag har upptäckt att riktigt bra musik kan göra underverk.

Sara var här idag och hälsade på. Hon hade med sig sin otroligt söta lilla Moa....så söt liten tjej. Vi pratade lite om allt möjligt och drack en kopp kaffe. Vi åt INGA kakor utan tog varsin clementin istället. Känner mig sååå duktig. Nä jag har varit riktigt kass nu på sista tiden..bara ätit en massa skit rent ut sagt. Speciellt på kvällarna...då är mitt sötsug som värst. Måst försöka ha nån reservplan som hindrar mig från att trycka en massa onyttigt...eller äta nåt alls för den delen. Man ska ju försöka att inte äta efter kl 6 på kvällen...hehe lycka till.

"sniff sniff" hmm!! det luktar suspekt här.....Lava hehe. Då fick jag en present av henne nu med andra ord. Måste gå...men som sagt om ni har några tips så är dom verkligen välkommna.

kramkram

utekväll!!

Igår så bjöd Ann-britt och JOcke mig på en ölprovarkväll hehe...det var verkligen trevligt och skönt. Jocke skulle egentligen följt med men han hade blivit dålig så jag fick följa med istället.
Det var verkligen behövligt att komma ut lite. Nova har ju börjat dricka NAN nu om dagarna så jag kunde med gott samvete ta en eller två öl att dricka hehe. Viktor var hemma med barnen och det hade gott jättebra.
Jag var hemma vid 21.40 tror jag...alldeles lagom.
Sen när jag kom hem så gjorde jag mig faktiskt en varmchoklad med lite Xante i...mums!!!

Viktor är fortfarande lite dålig...tråkigt tråkigt!!
Det hade annars varit rätt skönt att få lite sovmorgon för en gångs skull...men det går inte. Jag gick upp med Lava 6.45 imorse för då ville hon se BILAR...sällan stellan. Skönt på ett sätt för då kan man smygsova lite i soffan medan hon tittar på den.

Vad händer ida då??? ja jag vet inte...vi skulle höra med Ann-britt om hon ville följa med till busfabriken med oss och leka lite med Lava..men Jocke hade visst smittat henne så nu var hon oxå dålig. Jag anar att Jocke får onda ögat där hemma nu hehe. Hon berättade igår att hon inte har kännt sig så här fris på länge hehe...lite ironiskt.
Nä vi får väl se om vi kan våldgästa nån idag istället. Ska försöka måla färdigt på Novas rum oxå.

ha det så bra idag och försök att ignorera det tråkiga vädret...det gör jag.
kramkram

RSS 2.0