jäsp, sovmorgon!

ja det fick jag idag...fast jag har varit vaken halva natten så det var behövande hehe.
Helgen har varit jättebra. Vi var hemma hos Mattias och Ami i Lördes, det var jätte jätte trevligt...vi hade vaerkligen skitroligt. Vi spelade Bingo och åt god mat...helt underbart. Sen fick vi ju träffa hela wikandersläkten oxå och det är ju inte helt fel. Lava fick knappt nån uppmärksamhet alls *ler* hon var så duktig.
Här kommer lite bilder från i lördes:













Ja det var verkligen kul!Sen igår så var vi på kalas hos Johanna...hon fyllde 5 år. Det var ett tag sen man var på barnkalas men nu vet vi vad vi har att vänta oss hehe. När vi hade varit där så åkte vi hem till Fia och Christian...kollade film och åt lite.
Det är väl undefär vad som har hänt i helgen. Nu ska jag ta en promenad hem till Sandra och fika lite med henne.
Ha en bra dag allihop.

kramkram

mums!

Håller på att laga en god kalopsgryta...mums fillibabba...det vattnas i min mun redan. Förstår inte varför man inte lagar sånt oftare..det sköter ju sig själv.

Har varit och fikat med Mia idag..det är alltid så trevligt att träffa henne. Vi fikade lite och pratade om barn, träning m.m mysigt!!

oj nu måste jag kolla maten, ha en underbar kväll allihopa...kram

lilla Lava











Nu kan jag gå med gå vagn...duktig jag é!!!

BVC

Ja nu är vi hemma, var ju på bvc idag. Lava väger numera 8 kilo och är 69 cm lång...hon växer så det knakar. Min bvc tant sa att lava hade jättefin färg i ansiktet..hm! undrar vad hon menar med det...jo att hon har en fin färg ju så klart men finns det en ful färg på en bebis??



När vi skulle hem därifrån så öppnade himlen sig och regnet bara öste ner...så jag och Lava var genomsura när vi kom hem. Egentligen varför att vi så rädda för regnet...asså jag sprang hem som en galning men egentligen så är det bara vatten. Vad gör det om man blir lite blöt...man torkar ju igen hehe.

Idag hängde jag upp julgardiner i vardagsrummet...så nu är det riktigt juligt här hemma, tyvärr så får jag inte göra apelsiner med nejlikor i...viktor tycker inte om den doften...buhu!! det som luktar så mycket jul.
Nu tänkte jag ta mig en mugg med glögg och bara mysa...fast det kan jag ju inte...kjag ska börja på maten snart. Tänkte göra köttbullar i vanlig ordning hehe fast inte med potatismos denna gången..jag ska ha vanlig potatis med sås...hemmagjort såklart.



Vi var iväg igår och kollade på sängramar, vi hann till ekeby möbelaffär men sen när vi kom till härliga hem så var det stängt...hallå en sån stor affär ska väl inte stänga redan 19.00 hm!! vi åkte iallfall in på bauhaus istället och kollade på lite kakel m.m...det är kul att titta på sånt nu när det är på riktigt. Vi hittade en sängram på ekeby M som båda gillade..den var i lite gammeldags stuk...kan fungera om man bara inreder i liknande tema. Vi provsatt vår snart "egna" soffa =0) ååå va man vill flytta nu...jag såg framför mig hur det skulle se ut sen i huset, ja man kan väl drömma än sålänge. Snart är det på riktigt.



Jag var och lämnade mina önskade tider på jobb idag, vi får hålla tummarna att jag får samma tider som jag hade innan jag gick på mammaledighet...fast det tror jag knappast. Jag bör få reda på det nån gång nästa vecka. Gud va tiden bara rusar iväg, jag har snart redan varit hemmai ett helt år...ett helt år..det är helt sjukt. Jag känner mig kluven..vill inte vara ifrån min älskling så länge...men hon behöver ändå vara med sin pappa lite...eller ja lite och lite ett halvår hehe. Nu när viktor kommer hem så ska vi iväg till dom där jäkla bilcentra och betala den där jäkla vattenpumpen...grr!! vi behöver verkligen inte såna utgifter nu. Menmen vad gör man.

ha en underbar dag////Bella o Lava


det var väl inte så farligt!

Nä det var det väl inte...min nya tandläkare var faktiskt riktigt bra. Ni vet hur man känner när man ska till tandläkaren, ångest över att man inte har varit där på ett braaa tag. Jag skäms alltid lite när jag sätter mig i stolen och han frågar när jag var hos tandläkaren sist. det tjänar ju inget till att ljuga för tänderna ljuger inte hehe. Jag kommer faktiskt inte ihåg när jag var hos tandläkaren sist...tycker att det är alldeles för dyrt. Men nu har vi tydligen fått nån slags ersättning från försäkringskassan, så dom drar av 300 kronor från räkningen ifråga...bra va!!!

Jag har varit på Spring hill nu precis med Sandra...de var kaotiskt!! jag har aldrig varit där när det har varit så mycket folk....men blev nervös redan när man kom in. Jag hittade en del...men blev lite skärrad när dom sa vad det hela blev....asså vi åker dit för att handla billigt, så när man står i kassan så förväntar man sig att dom ska säga 200 kronor oavsett hur mycket man har handlat...hehe det blev det inte denna gången. Men sen får man tänka över hur mycket man egentligen har handlat och hur mycket man har fått för pengarna...det är rätt så mycket. Jag hittade en jättefin skjorta som går ner till låren. Sen köpte jag lite vinterbonader, två bodysar till Lava, en skjorta till min lillebror, Kalsonger till honom med, en fleéseponcoav nåt slag som jag ska ha med upp till sälen, en annan tröja till mig, julklappar till johanna, ett par leggings, halsduk, julgardiner.....m.m ja det var en del. Så nu är jag nöjd. Jag var lite tveksam om jag skulle köpa dom där tröjorna till mig...ni vet samvetet på axeln stod och predikade för mig...så jag ringde viktor och vet ni vad han sa: Men bella! HUR ofta handlar du kläder till dig själv...köp nu vad du vill ha. så söt han e.

Nu när han kommer hem så ska vi bara äta sen ska vi ut och kolla på sängramar....ska bli sååå kul!! Så nu får jag snart sätta igång med maten, sara kommer alldeles strax med lava....å min älskling,,,jag har saknat dig!!!

hejhej så länge!

Tandläkaren!

Jag vill inte till den jäkla tandläkaren. Att man ska behöva betala för att bli torterad...det stämmer inte.
Lava har precis ätit spagetti o köttfärssås..mumma! sen fick hon lite fterrätt. Nu är hon mätt o gó =0) Sara kommer om et tag...hon ska passa Lava medan jag é hos tandläkaren. Jag tror att hon ska ta med henne till Billesholm. Sen när jag är klar så ska vi nog hem till Fia och Christian. Det är ju Desperate Housewifes idag..lätt att vi ska se det.

Viktor kommer och hämtar Lava sen när han har slutat. Han ska prova vinterdäcken som vi kanske ska köpa av Mattias o Ami...hoppas hoppas!!!

NU ska jag göra vid mig..borsta tänderna ett antal gånger hehe och bereda mig på att bli fattig.
kramkram

nu kan hon gå!!!....

......med en gåvagn hehe. Jag tittade på Lava nu precis när hon gick runt bordet, så fint hon går tänkte jag...undrar hur snart hon kommer att gå. Då slog det mig, vi har ju en gåvagn på vinden. Så jag sprang direkt upp på vinden och hämtade ner den. Nu så går hon helt själv med gåvagnen..det är såå roligt att se. Min lilla flicka håller på att bli stor.  Nästa gång vi ska till Ann-britt och Jocke så ska jag ta med den...ska bli kul att se hur hon går när hon har lite mer yta att röra sig på.

Vi har varit och hälsat på pappa idag, det var kul. Vi kom dit vid 1 tiden sen så städade jag lite och drack kaffe och flabbade. Det var ju ett tag sen Lava träffade pappa men det tog inte lång tid innan hon hade vant sig vid morfar *ler*
Vi beställde pizza sen som jag fick köra och hämta, viktor har tjatat om denna pizza nu hela helgen så nu fick han sin vilja fram. Jag beställde en kebabtallrik (som smakade allt utom kebab). Sen när klockan började närma sig halv sex så begav vi oss hemåt.  Det har varit en bra helg, vi har umgåtts med Sofia och Christian och gått på julmarknad (vilket skämt asså) sen har vi bara myst.
Vi gick ju på den här så kallade julmarknaden i lördes, så roligt det va! Vi kom dit nån gång på eftermiddagen, när vi kommer fram så ser vi en massa bilar. Jag tänkte direkt "Åh! mycket människor då måste det vara en bra julmarknad". När vi kommer in så möts vi av ett 50 tals ögon som stirrar på oss precis som om vi kom från en annan planet. Då inser jag att alla här inne är 50 + hehe och riktigt hillbillys hihi. Här kommer vi två par från "innestan" och tror att vi é nåt haha så kändes det. Vi gick iallafall runt och tittade på alla fina julsaker, där var en del. Jag och Viktor köpte en burk honung, vi fick provsmaka tre olika sorters honung (man var lagom mätt på det efter dom provsmakningarna). Fia köpte en påse med saffransskorpor..så goda dom é, jag ska lätt baka såna till jul.
På tal om jul, nu börjar det närma sig så smått, snart är det den 1 december. Då ska vi skicka iväg våra fina julkort. Jag ville bara passa på och be alla som läser detta och som hade tänkt skicka julkort tilll oss....gör inte det, om det inte é fotojulkort för isåfall får ni gärna skicka det =0) Vi är inte så mycket för hela den här julkortsgrejen...sorry!!

Man får väl boka in en dag med bara julbak denna veckan. Hade tänkt fråga fia om hon och jag ska baka lite. Sen tänkte jag oxå höra med Sandra...hon är så händig när det gäller bakning.
Vad händer annars i veckan då? jo på tisdag ska jag till tandläkaren och bli fattig...och få ont! blä!!
Sen på imorgon ska vi tvätta...sen kommer nog fia och krille hit. PÅ torsdag ska vi till BVC och se hur duktig Lava har varit..fast jag undrar om hon har gått upp så mycket i vikt...hon har slrvat lite med maten nu på sista tiden. Sen är hon ju så aktiv så hon måste ju förbränna den lilla energi hon får i sig. Hon ska göra ett hörseltest oxå, får hålla tummarna att hon inte är döv hehe...fast det tror jag knappast.




En vind så kall.
En himmel så vit.
En tyst viskning om kallare tider.
Glitter på gräset.
Frisk luft fyller lungorna.
Röda kinder.
Röd näsa.
Varm luft möter isig kyla.
Vintern är här.

snart läggdags!

jäsp! ja nu är jag trött. Jag fick ju inte sova inatt för en viss liten dam. Hon ville verkligen inte sova i sin säng (hoppas innerligt att detta bara är en engångs företeelse) så hon fick sova i vår säng. Enda problemet var att hon sparkade mig och slog mig i ansiktet i sömnen...så jag fick inte nån sömn. Så igpr natt sov jag vl sammanlagt 1,5 timme...mycket givande. Jag har ändå varit ovanligt pigg idag...men det kommer väl imorgon antar jag.
Vi var hemma hos fia och christian idag och dom bjöd på mumsig mat. Vi skulle egentligen sett mammas pojkar men det blev inte av. Jag och Fia åkte hem till hennes mamma och hämtade massa skidkläder och utrustning som jag ska låna nu när vi ska upp till sälen. Medan vi var där inne så fick Lava mysa med Farmor och farfar ett tag. Dom ringde mig och sa att dom var lavasjuka och att dom ville komma och hälsa på, tyvärr så var vi ju inte hemma så jag tänkte att jag får väl ta lava till dem då.

Vi skulle hem till Eva på kalkonmiddag på lördag men tyvrr så har Eva blivit sjuk så hon ville inte riskera Lavas eller milos hälsa...gullig du é!! Jag förstår absolut vad hon menar...jag hade inte heller velat träffa nån med risk för smitta. Så det blir inget där iallafall...men vi ska nog gå på julskyltning då istället (till viktors stora förtjusning hihi).

Sen på söndag tänkte jag åka enrunda till pappa...han har inte träffat lava på ett tag, vi är lika dåliga båda två på att hälsa på hehe...men jag tänkte ta min tjocka rumpa på en tur till ängelholm iallafall.
Det är ju ändå viktigt att man träffar lava nu med jämna mellanrum...hon lär sig nåt nytt hela tiden jue.

Jaha nu kallar viktor på mig..får väl lyda!!! god natt på er o sov så gott.


en helt ny dag!

Jaha då har man hunnit duscha och göra vid sig nu. Lava hon leker här hos mig nu när jag sitter vid datorn...hon vill väl säga att jag ska gå härifrån och leka med henne istället.

Jag ska åka och hälsa på en gammal vän idag. Sen efter det så ska vi till banken...prata lite om våra pensioner oså. Skönt att allt snart är klart.

Jag läste era kommentarer angående svininfluensan och: Ann-britt du behöver inte känna dig skyldig eller nåt på nåt sätt....att du är orolig är bara förståligt. =0)
Romina, jag menade inte att folk inte ska få säga vad dom tycker och tänker, det är när man börjar att övertala folk att dom ska respektive inte ta sprutan som det blir fel. Vissa människor har en tendens till att få andra att känna sig väldigt skyldiga beroende på om dom tar sprutan eller inte....och det är inte rätt. Det är upp till var och en hur dom gör och jag skulle aldrig drömma om att säga till någon att dom har gjort fel eller att dom är egoistiska om dom inte tar sprutan. Jag själv känner mig fortfarande vilsen om hur jag ska göra...men om jag vill ha information om vaccinet så kan jag ta reda på det själv...jag behöver inte ha 5 personer som säger till mig vad jag ska och inte ska göra.
ses på lördag///pusss

Nu ska jag ta och äta lite frulle sen bär det iväg. kramkram

svininfluensan

Gud va jag hatar denna hysterin runt svininfluensan. Ni som går runt och predikar om att man SKA vaccinera sig och ni som INTE vill att man ska göra det....LÄGG NER!!!

Jag tror inte att ni förstår hur jobbigt ni gör det för resten av oss som är lite osäkra på vårt beslut. Om man inte vaccinerar sig så är man egoistisk och om man gör det så är man bara dum och själmordsbenägen.
Det har kommit ut nu att barn från 6 månaders ålder oxå ska vaccineras nu...om jag tyckte att det var svårt att besluta mig om mig själv och om jag ska ta det så är det ingenting jämfört med skuldkänslorna jag får nu.
Om jag ger vaccinet till lava och hon blir jättedålig och det visar sig att detta vacccinet var skit rent ut sagt så förlåter jag ALDRIG mig själv.
Det har kommit in barn och bebisar med misstänkt influensa nu på senaste tiden...men av alla som har kommit in så har väl bara två avlidit...och dom var sjuka sen innan. Jag säger inte att jag har all fakta, men jag har ändå tagit mitt beslut utifrån det jag har läst och hört.

Jag önskar inte att lava får influensan men jag kan ändå inte med gott samvete ge henne en "coqtail" av nåt som jag inte ens vet biverkningarna av.
Jag ber till gud att hon får vara frisk och att inget händer henne, men jag tror nog att det blir mitt beslut.
Jag ska ringa min bvc tant imorgon och prata med henne...vill ha hennes åsikt om det hela oxå innan jag bestämmer mig helt. Men jag ber er andra...BER med stora bokstäver...ha inga moralpredikningar för oss som väljer att inte ta vaccinet...vi vet precis lika mycket som er om det men vi väljer helt enkelt en annan lösning.

god natt!

hejsan hej!

Jaha det var ju trevligt igår, vi var hemma hos Ann-britt och joke och åt god mat med trevligt sällskap. Det blev sparrissoppa till förrätt och tuppmiddag till huvudrätt sen åt vi äpplekaka med vaniljsås till efterrätt....mumma!!! Jag tog till och med lite att dricka...kände hur det susade till i huvudet efter en öl hehe.

Vi tog tåget hem vig 11.30..det var rätt så lagom. När vi kom hem så var jag inte alls trött, jag kunde inte somna...anar att den där irish coffe´n hade nåt med det att göra. Jag vakande 8.30 idag och var relativt pigg så jag gick upp. Lava ville ha mat så det fick hon sen så lekte vi. Jag har hunnit diska, dammsuga, byta alla knoppar på alla våra köksluckor och matat bebisen....gissa vad viktor har gjort....sovit!!! trött blir jag. Han gick upp för en liten stund sedan....och nu trodde han att han skulle sätta sig vid datorn och spela med christian...aldrig i hela mitt liv. Så nu är han iväg och handlar hehe. Emil och Stefan kommer snart...sen kommer mikael och hans tjej kl 3...vi ska snacka lite om sälen och så.

Vi kankse ska vara med fia och christian idag...vi får se vad fia tycker sen när hon har slutat kl 5. Jag ade gärna velat lämna OZ boxen till tina och fredrik och sen lämna kontraktet till sabina och adrian. Det bara ligger här hemma annars...man får liksom inte tummarna ur.

Vi skulle städa ur garaget idag...antar att det inte blir av heller. Jag vill gärna att bilen står inne i garaget nu när vi har ett garage....men tyvärr så är det fyllt med viktors skit så man kan inte få in bilen där. Egentligen så borde han själv få gå ner och städa ur det, men jag har varit snäll och erbjudit mig att hjälpa till...tyvärr så är motivationen inte så hög hos honom. men men antar att det är priset man får betala *ler*

Nu ska jag bädda sängen och kolla till lavas bäddmadrass, dom jävla blöjorna är ju helt värdelösa...hon hade kissat ner hela sig och madrassen imorse...kul!! Så nu har jag tagit på henne up&go som vi fick av ann-britt igår...mycket bättre...tack så mycket!
ha det så bra nu......kramkram

Smikrande bild....NOT!!!!

Vilken dag!!

Välkommen
Starkt vitt ljus
Hjärtat slår hårt
Kallt
Känslan av hud mot hud
Värme
Trygghet
Slumrar till ljudet av ditt hjärta
Välkommen mitt barn



Gud vilken dag det var igår. Jag pratade med Sandra och planerade att jag skulle dit nån gång efter 9. Så när Lava hade ätit frulle så klädde jag henne och gjorde vid mig själv. Jag tog lava under armen och skötvästan på axeln sen gick jag ner. Jag kom ner till barnvagnsrummet och började dra vagnen efter mig men det kändes konstigt. Så när jag tittade ner så såg jag att båda framhjulen hade punktering. Till saken hör att i måndas så lagade vi ett av dem bakre hjulen oxå och jag hade inte använt den mer sen...så med andra ord så har tre hjul fått punktering på samma dag..vad är oddsen för det. Det konstiga är att när jag kollade på slangen i hjulet så har det blivit ett stort hål på samma plats på alla tre hjul?? är inte det LITE för konstigt. Så jag funderar på attringa till babyland och höra med dom om man kan få nya slangar eller nåt...det ska ju inte hända med TRE av fyra hjul på samma dag...eller??




Så jag blev förbannad och tog lava under armen och började promenera, det tyckte inte min rygg om. Jag har fått jätteont i ländryggen nu på sista tiden...bär väl för mycket på lava antar jag. Men som tur var så gick där en buss vid kiosken och sen hem till Sandra...så jag tog den. Sen var jag hos sandra till klockan var halv fyra..ett bra tag..men det var jätte trevligt. Vi åt lunch och drack kaffe och pratade om allt möjligt. Vi sjöng till och med för våra små flickor. Lava och Lova kom väl inte så jättebra överrens hehe...Lova slängde grejer på Lava och Lava drog Lova i håret hehe. Jag fick..eller Lava fick två pyjamaser av Sandra..det behöver hon verkligen..hon har bara två än så länge, fast nu har hon fyra =)







Jag kom nästan precis hem sen och då ringde dom från bilfirman där vi lämnat bilen. BILEN VAR KLAR!!! yes tänkte jag och viktor körde iväg för att hämta den. Efter ett tag så ringer Viktor...dom ska ha pengar..1000 kr!!!! Är dom helt dumma i huvudet var min första tanke, så jag ringde upp bilnissen. Då förklarade han så noga att det ingick inte i försäkringen eftersom att det var vattenpumpen som hade gått sönder...men vi behövde inte betala för termostaten menade han på...så vi skulle egentligen vara glada. Det var inte jag kan jag säga, jag berättade för honom att vi egentligen inte var skyldiga honom ett skit..eftersom han MÅSTE kontakat oss innan han börjar att fixa nåt helt annat på bilen än det vi var överrens om. Jag hade ju kunnat ta bilen till nån annan bilverkstad isåfall. Visst vi behövde inte betala nån arbetskostnad så vi hade nog inte fått det billigare nån annanstans men det är själva principen..man gör inte så. Så jag får ju snällt betala dom 1000 kronorna..men inte förrän den 25 som tur var....ja han hade fått pengarna innan dess ändå. Jag sa oxå till honom om han inte tyckte det var LITE konstigt att jag ska behöva betlal en sån kostnad på en bil jag inte ens har ägt en månad....det är sånt som händer sa han då....Idiot!!!!!
Så nu har vi ytterligare en kostnad nu inna vi ska till sälen...va kul!!











Jag åkte hem till Sofia sen när vi hade ätit. Det var ett bra tag sen jag träffade henne så det var kul att prata ikapp oss hehe. Hon har tre katter..som är helt underbara. Lava tyckte väldigt mycket om dom hehe.



Nu snart kommer Fia hem till oss...vi ska nog kolla lite på DH =0) men jag måste först iväg och köpa nya slangar till hjulen om inte babyland vill ge mig ett par nya. Vi ska ju till mörarp på lördag så då behöver vi vagnen...vi tänkte faktiskt ta nåt att dricka till maten båda två så vi ska ta tåget dit och hem..och då vill jag inte gärna bära på Lava hela vägen hem.

Nu ska jag äta frukost...ska bli gott!! hej hej så länge!

sovmorgon!!

hehe ja det känns som att vi hade det idag. Lava vaknade kl8 som vanligt så jag gick upp och fixade välling till henne. Sen tittade hon på teknat o då slumrade jag i soffan...sen började hon bli lite grinig så jag gick in med henne i sovrummet och lade oss på sängen och då slocknade hon direkt..hehe så jag kunde sova lite till. När vi väl vaknade var klockan 11.45 hehe...så sovmorgon kan man väl säga att vi haft.

Jag är kluven...en del av mig vill gå ut och gå...få lite frisk luft...men den andra delen av mig tycker att vädret är så ....skitjävlatråkigt!!! Hm!!! ja jag vet inte hur det blir...nu är klockan rätt så mycket och viktor kommer snart hem och då ska vi ju äta. Sen logger lava och sover just nu så henne vill jag inte heller dra upp. Nä det lutar nog ut det andra alternativet. Fast man vet ju inte vad man känner för efter att vi har ätit.
Hade velat gå och hälsa på sandra...dricka en kopp kaffe och flabba lite..det är så trevligt när vi gör det.
Lava har fortfarande inte blivit av med förkylningen...hon snorar hela tiden och rosslar i halsen...är ska man gå med henne tiill vårdcentralen...hon verkar ju inte bli bättre. Fast hon sover ju rätt mycket just nu så det är kanske ett tecken på att kroppen håller på att bekämpa förkylningen.

Nu ska jag nog gå ut och släppa ut katterna..så dom kan få lite stryk av grannkatten...hhaha vilka mesar jag har!!

Idag ska vi avnjuta en lasagne.....emil kommer och hälsar på oxå så han får oxå avnjuta den hehe.
Nä då vet jag inte vad jag ska säga mer....jag vill åka och titta ut en sängram....viktor vill att vi väntar...näää!!!
Jag vill kolla ut en så vi kan börja planera hur vårt sovrum ska bli....det känns som att tiden bara springer iväg, gör vi det inte nu så kommer det säkert inte att bli av....då står vi där med en massa beslut som ska tas när vi är mitt uppe i allt annat....nä det är bättre att avverka lite grejer nu.

Nu skriker katterna så då säger jag hejhej!!!


god eftermiddag!

Nu ska vi strax iväg och handla...Lava ligger och nannar så gott..så när hon har vaknat så pyser vi iväg och veckohandlar.
Jag vill ha glögg..mmm!! det har blivit mitt nya beroende hehe..fast det blir det i och för sig varje år. jag älskar smaken av glögg..det är så..JUL!!!

Igår var jag och Lava och hälsade på bodel och uffe..dom bjöd på god middag. Ann-britt och Jocke och Mattias och Ami var oxå där...det var så trevligt så. Viktor kunde inte följa med eftersom han har varit lite dålig. Han stannade hemma idag oxå men imorgon så åker han tillbaka till jobb. Nu i dessa tider så har man egentligen inte råd att vara hemma.

Sara tog lava nu i morse och var ute och gick med henne...då hände det ofattbara....Däcket small. Okej det är kanske inte så ofattbart men ändå. Så hon hade varit och köpt en ny slang..fast hon inte hade behövt det...men den lyckades viktor ta hål på när han skulle sätta i den. Så vi får köpa en till...men vi ska ju till maxi nu så där kanske finns nån.
Lava blir snart förvisad till enbart välling...hon har lyckats att fläcka ner ett par strumpebyxor till. Man blir rätt så trött...och jag förstår inte en sak. Varför envisas man med att göra barnmat som ger fläckar som är OMÖJLIGA att få bort. Det är nästan all barnmat...massa tomat och sånt i för att ge dom värsta fläckarna. Och hur enkelt är det att mata sitt barn utan att det blir något kladd. Vi köpte ju en haklapp som man klär in henne i...tror ni att den hjälpte..nädå. Nu börjar jag bli desperat...jag får väl klä av henne så fort hon ska äta...då blir det ju bara fläckar på magen hehe.
Nä men allvar, har ni några knep eller tips så får ni gärna dela med er.

Hon blev jättesur nu innan när hon hade badat..jag skulle torka hennes näsa...det fick jag ju inte. Då började hon falskgråta (ni vet vad det är) och rulla runt i vår säng hehe...så höll hon på ett bra tag. Sen gav jag henne nappen och då slockade hon direkt. Hon kan vara en riktigt surfis ibland...tro det eller ej!!

Nu ska jag hoppa in i duschen...sen bär det iväg. På lördag ska vi hem till Lavas farmor o farfar och äta tuppmiddag, längtar redan. Då får Lava träffa Moster Maggan och Stefan...ska bli kul o se hur hon reagerar...hon har ju inte sett dom på ett bra tag.

hejhej så länge


bråk!!

ja! jag glömde berätta detta; vi var ju på väla idag..träffade sara och johanna där. Viktor var hungrig så han skulle äta på graffiti...så vi gick dit. Vi satte oss ner och skulle äta eller han skulle äta och då hör vi glas som går i sönder. En liten bit bort så flyger det stolar och två stycken slåss för glatta livet. Jag tycker synd om dom som satt berdvid dom...dom vevaderiktigt mycket på varandra...obehagligt! men jag säger det, tur för dom att dom var en bit ifrån...hade dom kommit nära lava så hade jag fixat båda två hehe...man ska inte underskatta en mors styrka och ilska.
Jag fattar inte hur man tänker när man börjar puckla på varandra inne på en resturang...jag menar vad kan vara så irriterande att man behöver ta till våld...just där.
Nä sånt håller vi oss ifrån. Vi har fixat till tvätten nu. Viktor ville leka lite med Gizmo....han klädde på honom lavas body hehe...tyckte synd om honom. Viktor stod och fnissade under tröjan och gizmo tittade på mig och bad om hjälp. Så här fin blev han:



ser ni hur sur han é hehe



Pappa busar med Lava!!



Lava badade innan hon skulle sova...hehe hon älskar verkligen att bada. Nu när hon sitter bra så kan hon leka litye oxå. Fast hon gillar väl mest att ligga på rygg och plaska som bara den. Min söta lilla nakenfis!!!





Nu har vi badat klart...mys o mat är det som väntar.



GOD NATT!


hejsan!!

sitter och tittar på "family guy" ett mindre kul program..hehe!! snart så ska jag ner och hämta tvätten. Sen när jag kommer upp igen så ska vi titta på film. skönt att bara vara vi tre..det händer inte så ofta nu för tiden hehe.  Imorgon är det fars dag och vi eller jag och lava ska hälsa på bodel ouffe...Ann-britt och jocke kommer oxå dit så vi ska lämna viktors present till jocke. Jag har ingen aning vad jag ska köpa...ifrån lava då förstås hehe.

Vad händer mer imorgon...hm!! aja vi får se.

vet ni vad!! Lava stod helt själv för första gången idag...heltotroligt!! hon stod ioförsig bara i typ 2 sekunder men det kändes som en evighet. Gud vad allt går snabbt...för snabbt! innan vi vet ordet av det så springer hon här hemma..kul kul!!

nu kallar tvätten på mig..hej då!

snart är det jul!

sjuklingar!!

Viktor ligger i sängen o sover och lava hostar så hon kräks...kul att vara hemma. Inatt så hostade lava tills hon kräkte....i vår säng.  Så inatt (vet inte va klockan va men det var sent) så fick vi gå upp och torka kräk i sängen och på golvet lite överallt. Nu idag så kom viktor hem från jobbet..han mådde inte alls bra så nu lgger han i sängen o vilar..det har han gjort nu i 3 timmar. Jag känner mig oxå lite tjock i halsen...men jag vet inte om det är för att lava och viktor e dåliga..så tror jag att jag oxå är det. Nä nån måste ju vara frisk.

Igår var vi hemma hos Fia och Christian...åt gott och tittade på lyxfällan! Mindre kul var det när vi skulle hem...vi hann bara köra en liten bit innan fia ringde och sa att jag hade glömt min mobil. Så vi vände tillbaka och hämtade den...allt bra va...NEJ!!!! när vi kom hem och stod vid porten och skulle ta upp nycklarna så insåg jag att dom nycklarna var kvar i billesholm. Så det var bara att sätta sig i bilen igen och köra hela vägen tillbaka igen. Jag var inte på mitt bästa humör när vi kom hem kan jag säga. det som störde mig mest var att samtidigt som jag hängde in min jacka så tänkte jag för mig själv "jag kommer glömma denna".

Jaja sånt händer....MIG!!! vad ska vi göra idag då, fia och christian skua komma och kolla IDOL hemma hos oss....men jag vet inte om det är så bra nu om både viktor och lava är dåliga. Jag får ringa och höra om hon vågar komma hehe. Nu ska jag uvnjuta en kopp med glögg..mumma!!!





ser ni hennes röda lilla näsa!!

Mormor kommer och hälsar på!

Mamma skickade precis sms och frågade om jag skulle vara hemma idag, lava är fortfarande förkyld så jag planerar inte att gå nånstans med henne. Så om ett tag så kommer mamma och hälsar på. Vi ska käka lite och bara umgås..trevligt1 det blir inte så mycket nu för tiden, det är svårt när man inte har bil...eller det är det egentligen inte men man gör det svårt hehe.

Vi ska äta pyttipanna idag...hoppas det duger..tror jag nog. Nu är jag klar med boken. Den var skitbra och jag kunde inte slita mig ifrån den nu på slutet, men jag fattar vad du menar Ann-britt när du sa "jag vill inte veta allt sånt där, jag vill bara veta hur det slutar". Han där Peter Salomon pratade en väldig massa nu i slutet...man bara "kom fram till vad du vill säga"...men den var alltså väldigt bra. Hoppas det kommer en till bok snart..fast det tror jag inte. Det tar nog ett bra tag att skriva en sån bok...jag blir helt facinerad av all fakta och hur han har skrivit ihop boken.

Lava har sovit förmiddagslur nu och nu är hon på G igen. Hon kryper runder och pratar för sig själv. Fast hon är förkyld så är hon väldigt pigg. Jag tyckte att hon kändes febrig igårkväll och mycket riktigt så ville hon inte sova...hon vaknade hela tiden och pep!! så hon höll på så tills vi skulle lägga oss och då fick hon sova mellan mig och viktor.....då slumrade hon gott!!!



hehe vi hade lite kul med kameran igår.





Jag ska ringa till bilfirman nu och se om dom har glömt bort oss...dom har kanske gömt undan bilen i en hörna och låtsas som den inte xisterar...så känns det nu iallafall. Undrar vad det är för fel på bilen efetrsom det ska ta sån tid.
Vi tittade inte klart på OZ igår, vitkor ville spela sitt World of Warcraft. Sara kom upp ett tag och lekte med lava lite. sen när hon gick hem så tittade jag lite på Southland...det lilla som jag fick se (lava ville ju inte sova). Sen när viktor var klar så skördade jag lite..sen var det sängen för mig med.

NU tänkte jag få i mig lite mat..lava tuggar på sina majskrokar så jag får ju oxå äta nåt. hejhej så länge!!

nä vilket väder!

Dessa dagarna vill man bara gå och lägga sig igen och sova bort det fula vädret. Jag gick upp rätt tidigt idag, lava ville inte sova mer. När vi kom upp så såg vi det tråkiga vädret..jag tänkte gå ut med lava men ändrade mig snabbt. Vi hade nog blåst bort om vi hade gått ut hehe, jag vill ju prova lavas nya vinterutstyrsel..men det får vänta.

Jag har läst mer än halva boken nu, det är bitterljuvt. Jag vill läsa hela tiden för den är så bra men samtidigt vill jag inte att den ska ta slut så jag vill inte läsa för mycket. Jag låg igårkväll och läste och det var såå spännande, när det hände nåt boken så flämtade jag högt och viktor satte sig upp i sängen, ha sa "vad är det älskling" med lite orolig blick hehe, jag sa att det var nåt som hände i boken...hehe då himlade han med ögonen och lade sig ner igen hehe. Jag kan inte hjälpa det, när jag läser en bok så läser jag verkligen den...och dan brown är så bra på att beskriva vad som händer hela tiden så det känns som att man är med i boken.

Jag matade lava för ett litet tag sen, hon fick ris,kalkon och morötter. Den här maten var såå sörjig så det gick knappt att mata henne med den...blev lite besviken. Man tycker att dom som gör barnmat vet hur konsistensen ska vara...inte rinnande då alltså. Hon har blivit mer förkyld oxå..inte kul!! Näs fridan gör susen när jag väl får använda den hehe..inte populär!!!! Nu sitter hon i sin stol och snorar hehe hon e så söt. Hon fick bada innan och det var en fröjd att se hehe...hon blir så glad när hon får bada att jag lätt hade kunnat bada henne varje kväll...nu går det ju inte eftersom man torkar ut huden. Men jag försöker bada henne rätt så ofta och med mycket olja i vattnet...haha hon ser ut som en flottboll när hon har badat klart.

Det viktigaste i mitt liv...älskar er!



vår lilla "snor"unge!!

hehe varför lyckas viktor alltid få dom finaste uttrycken när man fotar han *ler*

Idag ska vi äta riktig husmanskost...det blir: Sidfläsk och stekt potatis med bruna böner och rivna morötter...ja  viktor får ha vanlig bacon såklart...det är ju för mycket fett på sidfläsk hehe. Det ska bli gottigottgott. Sen ska vi nog placera oss i soffan och kolla klart på OZ, japp vi är inne på den näst sista skivan nu.

ha en bra dag i det tråkiga vädret. kramkram

tack för boken!

sitter just nu och läser denna väldigt spännande bok. Jag fick låna den av Ann-britt och ha nu kommit hela 169 sidor. Började läsa igårkväll men tyvärr så hann jag inte så långt. Nu har jag kommit in i boken lite mer och den verkar vara riktigt bra!

Idag så träffade jag och Lava sandra, lova och mia...vi fikade på waynes och pratade lite om allt möjligt. Sabdra skulle hem och iväg till babyfotografering så jag och Mia gick o tittade lite i affärer. Jag ar inne på HM och då hittade jag ett par raggsockar till lava, jag köpte och en sorts polokrage till henne ióch ett par vantar till. Så nu fattas bara en vinterjacka....tyvärr så var dom rätt så dyra så vi får nog vänta till nästa månad. Nästa månad ska vi ju iväg till sälen så då MÅSTEhon ha ordentliga kläder.
Det ska bli riktigt kul o få se hennes min när hon få se snö för första gången, jag ska ta massa foto så ni här hemma kan få se.

Nu sitter viktor och tittar på OZ, han måste ju komma ikapp mig...jag har ju kollat när han inte har varit hemma hehe....men snart är han ikapp så då kan vi se dom sista avsnitten tillsammans. Det är riktigt spännande nu.

imorgon ska jag och Lava på sångstund i påarp, sen så kommer fia hem till oss. vet inte vad vi ska göra men vi brukar alltid kunna hitta på nåt. Sen när viktor kommer hem så kommer nog christian oxå o då ska dom väl spela lite dator. Jag och fia leker lite sen kl 19.30 så ska jag vara på jobb, vi ska ha ett möte om vårt namnbyte...så jag måste vara med på detta. Ska bli kul at få träffa kollegorna igen...det var ju ett tag sen. Jag åkte med en kollega idag, han kände först inte igen mig men sen så....det var ju som sagt ett tag sen jag jobbade så det är inte så konstigt att dom inte känner igen mig.

Nu ska jag fortsätta läsa///go natt!

Söndag!!

Söndagar är ofta lika med att ligga i soffan och softa och sen när man känner att hunger knackar på så ar man upp luren och ringer närmaste pizzeria...det är en äkta söndag. Idag kommer inte att bli en äkta söndag, det händer nåt konstigt när man får barn...det går plötsligt inte att ha fler "äkta"söndagar.

Viktor va jättegullig idag..eller han var gullig när jag hade övertalat honom hehe, han tog lava imorse så jag fick sova ut ordentligt...skööönt!!! det behövdes kan jag säga. Jag vaknade av ljudet från en bebis som pratar för fullt eller snarare skriker hehe....så när jag väl kom upp så stod hon och tittade på tv:n och lade några kommentarer då och då.

Pappa ringde och sade att han inte mådde så bra så jag och lava får hälsa på honom en annan gång. Om ett tag så tänkte jag åka till mörarp och hälsa på Lavas farmor o farfar..sen ska jag gå över till Camilla och lämna lite pengar till matilda. Förhoppningsvis så bjuds det på en kopp kaffe, dom skulle till åstorp och kolla på hästar så jag vet inte riktigt när dom kommer hem...jag får väl chansa.

Igår var vi hos veronika på kalas...det var kul att träffa alla syskonen. Det bjöds på taco...det var va vi tänkte äta idag...vi ska nog ta nåt annat. Vi var hemma vid 9 sen blev det film för hela slanten. Först så såg vi en skräckfilm..eller det skulle vara en skräckfilm men den var inte så läskig tycker jag..kommer inte ihåg vad den hette, efter den så kollade vi på zombiefilm....buhu!!! och sen gick vi och lade oss.
Idag är man pigg och glad.

Haha en rolig historia: Jag sa till viktor att lava skulle äta nu för ett tag sen. Så han går iväg och börjar förbereda maten. Efter ett tag så säger han "ska maten koka"? Nä sa jag då och frågade vad det blev för mat till henne idag. "persika och mango" säger viktor då......PERSIKA...OCH....MANGO!!! hör ni hur det låter, är det bara jag eller låter det som en efterrätt..hahaha som jag skrattade. "hur ska jag kunna veta det" sa han då...ja hur ska han kunna veta det...läs på burken kanske haha. Så nu låter vi det svalna och hoppas att hon ska kunna äta lite av det sen iallafall. Ibland är viktor så tankspridd...men roligt har man iallafall!!!

Nu ska jag göra vid mig....hej hej!!!

RSS 2.0