god morgon!!

Har en katt som vill vara med hela tiden, hehe turbo sitter framför mig nu vid datorn och har sprungit efetr mig hela morgonen...vet inte vad han vill men antar att han är kelsjuk!!!

Viktor är iväg och tränar fotboll nu oc jag bara latar mig. Han kommer väl hem snart så jag ska börja göra vid mig så vi kan sticka isåfall....skulle ju kolla barnstol idag.


* Ibland kan jag bli så arg på noncalans och respektlöshet. När någon som har tagit hand om dig i hela ditt liv ber om hjälp så ska det inte vara så svårt att hjälpa. Det ska liksom inte ta emot och man ska egentligen inte behöva be om hjälp utan det ska komma ändå. *

fortfarande ledig!

Och skönt är det, sov länge idag med till typ 11 tror jag. Utvilad som man var så satte man igång o städade lite och rymde upp här hemma. Sen åt jag lite frukost, väckte viktor och gjorde vid mig.

Vi åkte hem till Ann-britt och Jocke på middag. Viktors kusin Lisa och hennes sambo Stefan var där och hälsade på med sina barn så vi var alla inbjudna på middag. Det var kul att se dom, dom bor uppe i borås så man träffar inte dom så ofta. Deras yngste son är bara 2,5 månad gammal så det var jättekul att se honom.
Viktor blev helt salig när han såg honom och det är jättekul att se. Ska bli kul att se sen hur han blir med vårt barn men det blir säkert jättebra.

Nu sitter ha och spelar sitt nya tv spel och jag bara slappar. Det är så skönt att inte göra nåt speciellt...bara ta det lugnt!!

Hehe jag var inne och rensade vårt avlopp i vasken innan (i brist på annat att göra) och det var ingen rolig historia kan jag berätta. Fy vad det luktade...det hade nog inte blivit rengjort där på ett bra tag. Dom säger att man ska göra vid det åtminstånde en gång om året men det kan jag säga att det hade nog inte dom som bodde här innan gjort.
Men det måste ju göras och vem att göra det då om inte jag...nu kan man spola vatten iallafall utan att det liknar ett träsk där inne hehe.

Ringde If försäkringsbolaget idag och pratade lite emd dom om barnstol och sånt. Dom har ett erbjudande om att man kan hyra en stol hos dom för 82 kr/mån och jag tyckte att det lät bra, men nu är jag inte lika säker. På ett sätt så tjänar man pengar på att hyra en i och med att bebeisen bara har den ett litet tag. Men sen å andra sidan så ärdet skönt att ha sitt eget...och man kommer ju säkerligen att använda den till nästa liten som kommer. Sen är det skönare att ha den köpt och sen är det inte fler kostnader än om man ska hyra en så har man en kostnad varje månad. Nja!! vi får väl se, vi ska nogut imorgon och kola på lite stolar och se om vi kan ha nån i vår bil, känns lite onödigt att bara titta på en massa stolar och så kanske dom inte ens passar i vår bil.

Vi var på väla igår, mellandagsrean!!! det var faktiskt inte såå mycket människor på väla som vi trodde.
Viktor handlade kläder (vilket han behövde sen lång tid tillbaka) och lakan till vår nya bäddmadrass...gissa vad det gick på??? 3 lakan kostde alltså 750 kronor och då var två av dom på rea...helt sjuka priser!
Det tar emot att handla sådana grejer i och med att det inte syns att man har köpt dom...det är ju bara nåt sånt som man MÅSTE köpa. Men jag fattar inte varför det måste vara så dyrt...det kan ju inte vara särskilt svårt att tillverka dom precis.
Jag köpte två linnen på gina tricot och en kofta....känns som det är det enda man kan ha nuförtiden...mina linnen och stora koftor hehe.

Magen växer som den ska och jag gå upp i vikt hela tiden...jag bryr mig inte så mycket faktiskt men det är skönt att det inte syns iallafall. Alla säger att min mage är så liten..hehe känns inte så när du själv har den. Jag tror att jag har gått upp 12 kilo nu...hm!! är det mycket eller lite!!
Iallafall är det inte så länge kvar nu...det är ju bara drygt 2,5 månader kvar nu. Det närmar sig med stormsteg.
Och sen är jag snart ledig oxå...längtar!!! bara några dagar kvar.
Tänkte att jag skulle göra lite utflykter när jag e ledig...åka och hälsa på folk och sånt. Jag skulle egentligen träffat en gammal klasskamrat idag men det blev inget så jag tänkte eventuellt åka upp till henne i linköping.

Jaja nu ska jag surfa lite på nätet sen vet jag inte...ha det så bra tills nästa gång///bella

plättar till frukost!!

det låter fint va? hehe gick upp i imorse..eller inte imorse klockan 11.30 typ hehe. iallafall så när jag gick upp så blev jag helt plötsligt riktigt sugen på plättar...så vad gjorde bella då? jo hon satte sig på cyklen o drog iväg till statoil och köpte mjölk o ägg sen var det igång. Så nu sitter jag här mätt o glad på plättar hehe.

Jag hade för övrigt en trevlig jul...lite stressig men annars var det kul. Men det är rätt så skönt att det är över...nu är det bara nyår som ska klaras av sen kan man andas ut.

På tal om andas, jag har börjat få svårt att andas på nätterna när jag ska sova, det är jättesvårt att veta hur man ska ligga för att kunna andas och ligga skönt.
Jag anar att det inte kommer att bli bättre med tiden utan bara värre....men men inget att göra åt.

Nu tänkte jag att jag skulle lägga mig i ett varmt bad och sen ska jag o vkotr iväg o handla present till johanna. Blir väl lekhuset om viktor får bestämma, ja jag ger mig inte iväg till väla idag...hysteri!!! jag fattar inte hur man frivilligt kan åka ut dit när det är fyllt till bristningsgränsen men köpgalna människor.
Nä jag väntar hellre till imorgon eller nåt om det har lugnat sig lite ddå.

Men men då ska jag väl fylla karet nu *ler* kramkram
///bella

snart är det över!!

....bara imorgon och nästa dag sen är stressen över. Det börjar faktislkt bli jobbigt men all denna stressen. Tråkigt att man glömmer bort vad julen egentligen handlar om, man tänker bara på vad man ska handla till farmor och hur man ska hinna träffa alla innan julen att man inte tänker på att det faktiskt är en högtid och det finns en anledning till att vi firar den.
Jobb imorgon så jag ska upp kl. 03.30 (trött redan) sen ska jag iväg till mamma.
Nu ska jag äta en liten efterrätt sen går jg och lägger mig...vi får väl se om jag får sova nåt inatt (bebisen sparkar som bara den nu).

go natt////bella

hej!

idag är ju bara sååå trött, inget långt inlägg med andra ord.

Jobbade bara till 10.22 ida men var så trött när jag kom hem att jag har bara suttit o vilat i soffan tills nu. Ska snart ner o tvätta sen är det sängen som kallar.

jobb imorgon oxå sen är jag ledig iallfall en dag...ska bli skönt!! snart är det över o då ska jag bara slappa..hehe!!

///bella

trött, trött!!!

Nu är det snart läggdags, ska upp kl. 04.00 imorgon bitti...fy för vad trött jag kommer att vara då hehe.

Jobbade till 18.40 idag sen körde jag direkt hem och började trycka i mig mat...inte för att jag var hungrig utan för att jag var "sugen på nåt gott" hehe känner ni igen det??
Så det blev en liten mix av prinskorvar (råa), blåbärssoppa, fetaost o vitlöksklyftor och sist med inte minst glass till efterrätt. Låter gott va!!! hehe nä tycker inte jag heller men gott va det *ler*.

Jaha då har man börjat planera hur julhelgen ska gå till.
På lilla julaftor så jobbar jag till 11.49 sen ska jag hem till mamma och lämna lite mat sen åker jag o sara till ulla och lämnar julklappar där o fikar lite...sedan ska vi tillbaka till mamma och fira lill julafton där.
På julafton ska jag jobba till 12.49 sen ska jag hem o byta om o sen är det iväg till amy o mattias o fira jul där. Jag börjar jobba 5 dagen efter så det blir ingen lång kväll för mig. Innan dessa dagarna så ska man ju så klart köra runt o lämna julklappar till alla så nån lugn o ro blir det nog inte....men men det är jul det!!!

nu är det kväll////go natt bella

föräldrarpenning=klar

n har jag varit hos försäkringskassan och fixat det sista för föräldrarpenningen så nu är det klart. Nu ska jag bara skicka in ett pappaer till dom så behöver jag inte bekymra mig mer över det. Det är helt otroligt hur nåt så enkelt kan vara så krångligt.

Inatt vaknade jag av att sängen skakade så jag vände mig mot viktor o puttade till honom o frågade va fan han höll på med....fick inget svar så jag somnade om igen. Min syster ringer senare på morgonen o säger att det har varit ett jordskalv här i skåne...kände hur obehaget kom krypande...det var det jag hade vaknat av!!! fy fan!! man tror inte att det ska hända här och definitivt inte så att man känner det.
Detta är bara ännu en varningsklocka som ringer och säger att vi håller på att förstöra vår fina jord, men är det nån som bryr sig...jadet är det men tyvärr inte dom som sitter på makten att göra nåt åt det.

När sådant här händer så blir man så medveten om sin egen dödlighet och att man inte kommer att leva för evigt, jag vill leva livet så fullt ut som jag kan det tiden som jag har kvar och det ska jag göra oxå.
Älskar mitt liv och alla i det just nu o vill bara att ni ska veta att det är ni....min familj...som har gjort mig till den jag är idag och utan er så betyder inget nåt.

Älskr dig min lille bebis i magen...längtar efter att få hålla dig i min famn och bara lukta på dig och njuta av dig...mitt fina lilla barn.////bella (snart mamma)

en liten fågel....

...viskade i mitt öra att du Emma fick en liten pojke i förrigår =0) grattis så jättemycket! Hoppas tiden nu efterår är lika underbar som du föreställt dig.

Har haft fullt upp idag. Jobbade från 7 till 14.43 sen kom viktor o hämtade mig o min syster på bussdepån, sedan var det bara att åka hem o byta om oxå iväg igen. Vi åkte hem till min moster o träffade min kusin som var nere o hålsade på. Stannade där o fikade där till klockar var 4 ungefär o sen var det iväg igen. Åkte hem till mamma och firade lillebror till kl. var 18.30 sen åkte jag o lämnade hans flickvän o var sedan o hämtade johanna hos lisa o kalle....sen kunde jag rulla så sakta hemåt. Nu har jag lagat lite mat (satt in en gratäng i ugnen) och städat lite så nu ska jag bara ta det lugnt framför tv:n.

Imorgon är det jobb igen men börjar inte förrän vid 12 tiden så jag har lite sovmorgon hehe....skönt!!
Nu börjar programmet på tv igen...måste gå!!!

////bella

tillbaka från jobb!!

nu har jag slutat och tack gud för det. Jag hade visserligen inte ett långt pass men det lilla jag hade så led jag. Fan vad ont jag har haft i höfterna idag. Hoppas verkligen att det blir lättare efter ett tag.

Jag fick en julklapp när jag kom till jobb idag =0) men jag öppnade inte det förrän jag kom hem nu. Det var två muggar och en sockerkopp + en vinkaraff...jättefina var allihop.
Dom på arriva fick bara en chokladask men sen o andra sidan så är dom lite fler anställda än oss.

Nu sitter jag o äter lite tonfisk o väntar på att mina potatisar ska koka färdigt sen ska jag äta lite till hehe.

Viktors kompisar Emil och Johan är här nu och dom ska spela tv-spel hela kvällen så det blir tyvärr ingen idolfinal för min del =0( inte för att jag har följt det men finalen hade vatt kul att se.
Jag ska upp 6 imorgonbitti så det gäller att dom håller truten stängd när jag har gått och lagt mig annars smäller det (hehe tuff jag e va!!) nä men det finns inget mer irriternade än när man försöker somna och man hör nån som pratar.

OJOJ!! nu kokar npog potatisen över....måste gå////bella

mys mys!!

Vissa dagar är bara mysigare än andra, igår till exempel. Jag o viktor umgicks nästan hela dagen o det var bara så mysigt, asså att inte göra nåt speciellt men ändå...bara vara!!

Ska till jobb om 1,5 timme och jag har inte ens gjort vid mig, istället sitter jag här framför datorn med några frallor bredvid mig och tar det lugnt. Jag orkar inte stressa längre, tränar på att stressa ner. Sen när jag går hemma innan bebisen kommer så kommer jag att göra precis det...eller så kommer jag att städa ihjäl mig hehe.

Ja det börjar närma sig nu och hur känner jag för det....jag läänngtar!!! magen börjar bli tung nu och när man har kört en hel dag så är man rätt så slut i ryggen + att jag har fått foglosningen nu som hjälper till rätt ordentligt! men jag e tuff, jag fixar det.

Fick reda på att en kompis blev avskedad igår, eller varslad som dom säger, så himla tråkigt!! Nu e jag uppe i 5 personer som har blivit av med sina jobb som jag känner....kommer det aldrig tt sluta eller bli bättre??
Man fattar inte riktigt hur allvarligt det ärförrän det drabbar någon i sin närhet.
Och jag vill bara vara glad och lycklig nu under denna tiden men det är väldigt svårt när det bara händer dåliga saker runt om kring en.
Nä jag hoppas verkligen att nåt bra händer snart så jag får en ursäkt till att le för det behöver jag verkligen.

Nu ska jag käka upp mina bullar så jag kommer iväg sen...ha en underbra dag allihop!!
///bella

V.28

Nu går det fort, hehe känns det som iallafall. Jag var hos barnmorskan idag kl 07.00 imorse, trötter eller vad hehe. Jag skulle kolla om jag hade fått diabetes nu under graviditeten men icke sa nicke, jag var frisk som en nötkärna. Jag kom dit sen fick jag dricka en sockerlösning av nåt slag, sen var det bara att vänta. När jag hade suttit där i 1 timme o 45 minuter så fick jag komma in till Barnmorskan och där gjorde hon alla vanliga undersökningar.
Bebisens hjärta slog i 133 slag i minuten (när han/hon inte sprallade runt) och jag var 28 cm över magen.
Hon kunde känna hur bebisen låg i magen, kul kul!!!

Jag fick känna efter hur det kändes att ha ett band runt höfterna för att hjälpa mot foglossningen men hon tyckte att jag skulle vänta ettt tag innan jag köpte ett för det kunde kanske bli bättre efter ett tag.
Så jag får väl göra som hon säger.

Nu skulle hon oxå skriva in mig och viktor på mammakurs....e riktigt spännande!! nyfiken på hur det kommer bli men e säker på att det kommer vara lärorikt. Man är som en svamp nu under graviditeten, allt som jag läser tar jag till mig.

Tråkigt att alla inte har det lika bra som jag, är lika lyckliga som jag!!! känns ibland som det bara är jag som är glad men man kan ju inte hjälpa hur man känner.
Ibland känner man sig lite dum för att man har det så bra som man har det....när det finns dom som kämpar för att få ihop vardagen.
Nu när det är som det är med jobb o dylikt så är det inte speciellt kul heller. Alla får sparken hel tiden känns det som och hur lätt är det då att hålla humöret uppe.
Om man ska avskeda en person så kan man väl vänta lite, iallafall tills efter jul.

Nu ska jag förbereda maten tills min älskling kommer hem.
Älskar mitt liv....puss på alla er mina vänner!!!
////bella

Foglossning!

Fy faaan va ont det gör. Jag började känna att det kändes obehagligt igår när jag jobbade så ag ringde min marnmorska. Hon sa att det natagligen var foglossnignen som hade börjat. När jg kom hem så hade lite mer ont än obehag så jag satte mig ner o började packa in lite julklappar. När klocka var 22.00 så kunde jag alltså inte gå!!! så ont hade jag! så jag ringde o sjukanmälde mig för jag visste ju inte hur länge detta skulle hålla i sig.

Idag har jag varit jätte trött, jag fick jui nte så jättemycket sömn inatt tack vare foglossningen. Jag har haft skit ont men har kunnat gå lite iallafall. Jag ska till barnmorskan imorgon så vi får väl se vad hon säger och om hon kan hjälpa mig för så här kan jag inte ha det fram till förlossningen....aldrig!!!

Hålleer tummarna för emma nu, snart är det dags om den lille inte har ploppat ut än.

Nu ska jag sätta mig i soffan och titta lite tv...typ det enda jag kan göra.

////bella

jobb igen!!

ja fick rycka in igår o jobba för nån som hade fått tandvärk hehe så jag jobbade från 16.30 till 00.40 och nu e det dags igen. Ska jobba från 13.04 till 19.41 idag...men det är rätt så lugnt.
En sak som stör mig är bussarnas tider, asså jag måste åka hemifrån 11.34 när jag börjar jobba 13.04, det är 1,5 timme innan asså hela dagen försvinner ju. Dom borde gå lite oftare tycker jag...lite lite oftare iallafall.

När jag kommer hem ikväll så ska jag packa ihop lite julklappar..kul kul!!! det e astråkigt att handla julklappar men skitkul att packa in dem. O sen lägger man dom under granen och så ser de så fint ut hehe.

Bebisen är i vecka 28 nu o den sparkar som en besatt hehe...väcker mig på natten ibland. Dom säger att den ska ha rutiner nu och sova under vissa timmar men fan heller, jag tycker den sparkar hela tiden. Än så länge så e det fortfarande lite mysigt att känna han/hon där men snart kommer det väl att bli jobbigt. Men det kan ju jag skita i eftersom jag bara jobbar ett tag till sen jag LEDIG

ikea!!

Kl. 11.00 ska jag träffa pappa utanför IKEA och sen är det bara shopping som gäller hehe. Vi ska inhandla lite grejer till hans nya lägenhet, Jag ska vara smakråd och tro mig...det behövs *Ler*.

Jag var på julbord igår med jobb, det var väl sådär. Tackar Albelon för att han följde med, han var den enda i min ålder och som man kan prata med utan att känna sig som ett barn.
Vi kom till båtarna kl. 19.15 och fick våra biljetter sen bar det iväg. Det är rätt så kul att bara studera folk och se hur dom beter sig i vissa sammanhang. Man såg direkt vilka som var dom giriga och vilka som hade drukigt lite för mycket.

Maten var helt okej men det var lite dålig service tyckte jag. Jag som int edrack alkohol fick vänta rätt så länge för att få någon dricka överhuvudtaget. Dom var för lite personal och det skapade en rätt så stor irritation, både hos oss och hos personalen.

Sen när vi var klara där så begav jag mig hem...det var alldeles utmärkt att komma hem i lagom tid ocg bara ta det lugnt, nåt som jag gör väldigt ofta nu för tiden känns det som.
Viktor var hos peter och kom inte hem förrän 3 inatt så jaghade hela lägeneheten för mig själv....skköööönntt!!! hehe nä missuppfatta mig inte, jag älskar min lilla snutte men ibland är det skönt attt vara för sig själv. Jag är väldigt angelägen av att få vara för mig själv ibland, behöver lite "metime" och speciellt nu när jag snart inte allds kommer få någon tid alls för mig själv.

Innan jag stack till julbordet så var vi hos viktors syster på kalas, det var kul att träffa dom för det händer inte så ofta...vi fick lite bebis kläder som sabina hade inhandlat....sååå söta kläder!!! man vill bara rama in dom.
Sen när vi skulle hem så hände nåt väldigt obehagligt!!!
Vi tog motorvägen hem och när vi hde kommit en bit på vägen så ser vi bara hur bilen framför oss kör rakt in i mittenräcket och snurrar flera varv för att sedan stanna mitt i vägen. Viktor hann stanna och körde in på vägrenen och sa till mig att gå ut ur bilen direkt...men vet inte om alla är lika uppmärksamma så man inte får någon i rumpan. Damen hjälpte vi ut ur den krockade bilen och väntade på ambulans ocj polis...precis när amblansen kommer så svimmar hon i min famn, snacka om befrielse när ambulansmännen kom och tog över. Vet inte hur det gick med henne men hoppas att det gick bra.

Sådant får en verkligen att tänka till!!!
////bella

nu är det jul igen!!

Hehe!! japps nu är det jul igen och jag har pyntat hela lägenheten =0)

Jag erkänner, jag älskar julen och allt mysigt med den. Just nu sitter jag o lyssnar på julmusik och dricker lite glögg och bara njuter. Är ledig idag så jag har lite på min dagslista.
Först var planen att sova så länge som jag bara kunde och det gick väl sådär (vaknade vid 8 men lyckades somna om igen). Sen ska jag rymma upp här hemma och det har jag gjort. Nu ska jag srax ge mig iväg och träffa sandra och sen ska vi ta en fika eller om vi ska äta lunch...vet faktiskt inte.
Kl. 14.00 ska jag träffa en tant från helsingborgshem, ska få en nyckel till barnvagnsrummet som vi har i vår trapp så jag måste skriva kvitto och kontrakt och allt sånt trams.
Måste erkänna att jag var lite skeptiskt till att låta en vagn för 5600 stå där nere men dom försäkrade mig att dom aldrig hade haft någraproblem med stöder eller dylikt. Grannen har oxå bebis och hon sa att dom hade fått ha sina grejer ifred. sen är det bara vi två som har nyckel ner dit så ingen annan än vi kan komma in där.

Jaha sen när jag har hämtat mycklarna så ska jag bege mig hem till mamma och käka middag där, johanna är där nu så det ska bli kul at träffa henne =0) känns lite som att jag vill träffa hennne lite mer nu när bebeisen snart kommer. Jag vill att hon ska få vara med från början så at hon får en bra kontakt med den lille från början.

Jag och viktor var hos ann-britt o JOcke igår och fikade lite...jätte trevligt var det. Jag är verkligen glad att jag har fått såna svär föräldrar som jafg har fått. Tänk hurjobbigt det hade varit att inte komma överrens med dom vilket jag har flera vänner som inte gör...hemskt!!!

Vi pratede lite om dop och sånt och om vi skulle döpa eller inte. Jag känner såhär, Varken jag eller viktor är troende och vi går i kyrkan max en gång om året så därför känns det så falskt från vår sida när vi ska döpa vårt bran och säga "hallå, nu tänker jag välja din religion åt dig" när vi inte själv tror på det. 

Svärmor och far tyckte ajälvklart att vi skulle döpa den lille "det är ju tradition" sa dom. Visst det kanske det är men det är inte ett bra själv nog för att välja in vårt barn i en religion. Jocke sa att det gör barnet själv sen när han/hon konfermeras och det är kanske sant jag vet inte. 
Jag sa till viktor att om han jättegärna ville att vi skulle döpa vårt bran så gör vi det men då ska han verkligen vilja det.
Ja vi får väl se hur det blir på den fronten men en sak är säker, INGEN ska komma och säga till mig vad jag ska eller inte ska göra när det kommer till mitt barn. Detta är nåt som jag och Viktor ska bestämma själv.

Namn har vi tänkt mycket på, har kommit fram till några namn och flicknamnet är vi rätt säkra på. Nu undrar ni säkert vad det är men det väljer vi att inte säga...folk har väldigt många åsikter om vad bernet ska eller inte ska heta så vi säger det nog när det är fött. 

Nu ska jag dricka upp min glögg sen ska jag bege mig...ha en underbra dag allihop!!! 
////bella 

RSS 2.0