frisk igen!!

Nu har jag äntligen fått komma hem frå sjukan, har varit inlagd sen i tisdes.
 

Jag blev dålig i onsdes förra veckan med feber, när jag hade varit dålig med rätt så hög feber i tre dagar (utan att kunna äta eller dricka nåt) så ville viktor att vi skulle åka in till akuten...så vi åkte.

När vi kommer fram till akuten så tittar hon i receptionen på mig och frågar vad jag har för problem så jag förklarar att jag är gravid och att jag har  haft hör feber i några dagar och att jag inte får behålla varken mat eller vatten.
Hon går in och pratar lite med sin kollega för att sedan komma ut och hämvisa oss till förlossningen.

Vi går eller jag stapplar väl mer vid detta laget upp till förlossningen och där får vi komma in på ett rum, sköterskan ber om min legetimation. Hon försvinner ett tag och kommer sedan in och säger att vi inte ska vara hos dem utan vi ska gå ner till gynakuten, detta utan att ens ha tagit i mig eller frågat hur det är med mig.

Inte mycket att göra åt den saken så vi går vidare till gynakuten och vid detta laget så ligger min puls antagligen på 130 och jag känner mig svagare och svagare hela tiden.
En dam säger till oss att vi kan sitta ner i korridoren...I KORRIDOREN.....inte ens ett rum kan vi få komma in i när jag sitter eller halvliggen i vikotors knä och skakar som om jag hade fått en anfall elller nåt.

Efter ett tag kommer damen tillbaka med ett trevligt besked: "Ni ska faktiskt till vårdcentralen först innan ni ska hit så om ni åker dit där så kan dom hjälpa er".
Jag trodde inte mina öron, vi hade alltså gått runder från ställe till ställe helt i onödan.

Besviken och trött så gick därifrån utan att ha fått en gnutta hjälp, jag ville bara hem o lägga mig men viktor insisterade på att vi skulle åka till vårdcentralen så det gjorde vi.
Väl framme där så går jag fram till receptionen o ber om att få en tid och vet ni vad jag får för svar "du kan inte boka tid här, du måste ringa o boka en tid" detta säger dom alltså till mig på själv vårdcentralen när jag står där...helt otroligt!!!! så jag får numret och ringer för att se om jag kan få tid nu på morgonen.

En tant svarar och frågar vad det är för fel på mig, jag förklara samma som innan, hon svarar mig så här:
Det är inget att gå till doktorn för, det e bara att gå hem o ta värktabletter och vänta ut febern."
Detta var droppen, jag blev skitledsen och la på luren o sen åkte vi hem. När vi kom hem tog jag tempen och då hade jag 40,6 C och var helt slut.

Är det konstigt att man tappar förtroendet för sjukvården när dom behandlar en så här. Jag var hemma i ytterligare 4 dagar innan viktor släpade mig till vårdcentralen igen och då var det minsann andra toner som spelades. Jag fick ta prover sen var det raka vägen till sjukhuset.

Tänk om jag hade kunnat få hjälp direkt, då hade jag sluppigt genomlida dessa dagar med feber och smärta.
Min diagnos: Njurbäckensinflammation+ urinväginfektion.

Nu är jag iallafall hemma igen och mår mycket bättre, har lite ont i ryggen bara av dom sjukhussängarna...inte så sköna som man tror hehe. Så nu ska jag bara ta det lugnt o vila upp mig. men nu vet ni iallafall varför jag inte har bloggat senaste veckan veckan.

Ha en underbar kväll o en skön helg/////bella

filmkväll!!!

Så nu har vi ätit gott (ungsbakad lax med potatis och sås) och nu ska vi strax se en film....meet dave skulle den heter visst.
Sofia och Christian är här o vi myser och har det gott. blir inte att man ses så ofta nu när man jobbar som man gör. Men nu ska vi börja träna tillsammans så då ses vi förhoppningsvis mer.

men iallfall nu ska vi göra vid efterrätten, det blir glass,fruktcoqtail och banan....mmm!!!

ha det najs////bella


träning!!!

japp!! nu har jag varit och tränat på friskis&svettis för första gången..hehe och så klart så skulle jag ta "intensiv" att börja med. Det gick lite så där men det var endå skitkul. Tyvärr så kunde jag inte göra alla övningarna med tanke på magen och den lille.

När man är och tränar på gym eller på pass eller vad det nu blir att man gör så finns det konstigt nog alltid "elitarna" där.
Idag var det en som trodde eller ja! hon var nog nån sorts elit. Hon gick från det ena passet direkt in och satte igång med oss....på INTENSIV...efter att hon hade varit på ett pass....hmm!!!
Sen när hon gjorde övningarna som inte var särskilt enkla så gjorde hon inte en min och inte en svettdroppe. Helt kryddat!!

Nä men jag satsar på att iallafall träna 2 ggr i veckan nu tills magen blir för stor sen får jag väl gå på mammajym.
När man kör buss hela dagarna så har jag märkt att man lätt får värk i ryggen, därför tänkte jag att jag ska träna upp rygg och magmuskler. Det enda kruxet med detta är att magen är i vägen för alla dessa övningarna hehe så det blir nog lite svårt, i vilket fall som helst så måste jag ju endå träna och få bort extra kilona.

Jag och viktor var på Babyland idag och kollade på vagnen som vi skulle ha eller som vi ville ha, den var jättesmidig och bra på alla sett och sen var den skitsnygg oxå vilket är ett plus hehe. Vi ville se om den fick plats i bilen och gissa om den fick det....det var med millimetersmarginal men det gick....YES!!!! så nu behöver vi inte byta bil. Nu e det bara bilstolen som vi ska slåss med, jag måste ta reda på o mjag kan montera bort airbagen där fram annars måste vi ha den i baksätet. Vi hittade en för endast 1095 kr från BRIO så det blir nog den vi tar om inget oväntat dyker upp.
Så nästa helg blir det nog att vi tar en tur ut till Babyland och köper lite barnsaker ink. barnvagn *ler*. Skönt att ha det gjort så man kan konsentrera sig på andra saker som ska införskaffas. Jag tror inte att vi fattar riktigt hur mycket som man behöver köpa me det får vi nog reda på i sinom tid.

Nu ska jag och viktor mysa oss ner i soffan med en bra film och lite mat (inget onyttigt) sen e det sängen som gäller....ska väl upp tidigt imorgon, har inte velat kolla när jag börjar hehe men det är med all säkerhet tidigt som fan.

go natt på er////kram

fy fan än en gång!!

Jag läste metro eller helsingborg city idag, vet inte vilken men det som stod i tidningen gjorde mig så upprörd att jag nästan sprack av ilska.

Igårkväll hade tre ynglingar gått på en man och hans hund i självaste helsingborg och skurit hunden i halsen så illa att den senare avled. Dom högg alltså en oskyldig hund till döds mitt framför ägaren.

Vad är det för fel på människor idag:HELSINGBORG. En lördagskväll i augusti fick polisen ett larm från ordningsvakterna på en krog i city. En man på gatan sparkade sin hund. Ena sparken tog i huvudet, den andra vid revbenen.

Efter att ha rådfrågat sitt befäl tvångsomhändertog polispatrullen hunden. Ägaren, som var kraftigt berusad, omhändertogs också.

Länsstyrelsen fastställde först omhändertagandet av hunden, men, efter att ägaren hört av sig och bedyrat att han var en mönstergill hundägare, och lämnat in vittnesmål som stödde det, ändrade sig länsstyrelsen och beslöt att han skulle få tillbaka hunden

**********************************************************************************************************************************

Denna igelkott vart ihjälplågad av barn i Riddarparken i Jakobsbergs Centrum i Pingsthelgen den 8/6-2003. Jag med många grannar vill påminna barn och föräldrar om att alla djur är fridlysta denna tid i naturen. Igelkottar är fredade året om och får därmed INTE jagas eller plågas. 

En granne som såg barnen sparka fotboll med denna igelkott på bilden, för att slutligen trampa ihjäl den... sprang ut för att beivra barnens "lek". Han fick tag på ett utav barnen och tog pojken med sig till hans föräldrar för att de skulle få kännedom härom. Barnets föräldrar vart arg på grannen för att han ingripet mot djurplågeriet!!! De (turkiska) barnen i denna händelse, lär sig därmed att det är fritt fram att ge sig på värnlösa djur. 
Jag uppmanar alla människor med ansvar att anmäla alla övergrepp mot djur till polisen. 
Våga ta ansvar och värna om våra kära igelkottar och andra djur i vår natur! 
Lär barnen att djur är försvarslösa mot våld. 
Lär ditt/dina barn ödmjukhet och respekt för allt levande! Vi är alla varelser på denna jord här för att leva i symbios med varandra! Glöm aldrig detta!
(Jag begravde denna lilla igelkott i skogen efter uppmaning av sthlm polisens angivelse)


                                                                                          VIKTIGT!!!!!!

Om du ser eller tror att ett djur far illa ska du göra en polisanmälan och en anmälan till djurskyddsinspektören. Djurskyddsinspektören finns på Miljökontoret i din kommun. Ring kommunen och fråga efter djurskyddsinspektören. Denne har befogenhet att vidta åtgärder som tex att belägga en person med djurförbud. I större kommuner har man ofta en egen djurskyddsinspektör.I mindre kommuner delar man ibland på en djurskyddsinspektör för hela regionen.

Jag avskyr människor, fega människor som ger sig på oskyldiga djur som inte har en chans till att försvara sig.
Dessa människor som finner nöje i att skada och förnedra djur av alla dess former borde inte få leva......dom skulle själv bli utsatt för dessa grymma behandlingar först sedan försvinna från jordens yta.

Alla blev förskräckta när det uppdagades vad som hade försigått i konsentrationslägren, men ingen verkar bry sig om att detta händer tusentals djur  VARJE DAG överallt i världen. Är dom så lite värda att dom ska bli behandlade på detta viset.

Hade någon sparkat och slagit en blind man/kvinna så hade folk ingripigt direkt "den stackaren kan ju inte försvara sig", men att nån står och slår en hund halv till döds räcker inte för att nån ska titta upp och ingripa....då kan man snacka om civilkurage...om det nu existerar i Sverige.

**********************************************************************************************************************************

Nä!! alla borde bidra till att djur ska bli behandlade med respekt och värdighet, det är det minsta man kan begära.
///////Bella


tillbaka igen!!

japp!! nu har vikotr snott dator och haft den över helgen, han skulle "lana" hos peter.
Så jag har inte haft någon möjlighet till att skriva, inte för att jag hade orkat. Jag har varit så otroligt trött denna helgen eller iallfall nu ett par dagar. Jag torr att det är bebisen som håller på med nåt fuffens för jag har bara precis kommit hem sen har jag varit tvungen att gå och lägga mig och sen sovit till morgonen när jag ska till jobb.

Inte nog med det, nu har jag åkt på kräksjukan oxå tror jag. Ivilket fall som helst så stannade jag hemma från jobb idag och e ledig imorgon så vi får väl se hur jag mår på onsdag.

Just nu sitter jag o tittar på Dr Phil. alltså jag blir helt förstummad, OM jag säger verkligen OM detta är på riktigt. Att det finns folk som fungerar på detta viset. Det kanske bara är i USA so mmänniskor är funtade på detta viset men man blir ju nästan mörkrädd. Visst dom tar ju säkert upp extremfall av misär men ändå...hmm!½!!

Jag är nästan säker på att jag har börjar känna bebisen röra sig nu...speciellt på kvällen ellernär man ska lägga sig. Viktor låg och kände på magen igårkväll och tyckte att han oxå kände nåt, det var jättemysigt. Nu e han och spelar innebandy...igen!!! ja han får väl pssa på nu för sen finns det inte plast och rum för sådant, eller inte så mycket iallafall.

nähä, nu ska jag nog lägga mig i soffan o titta på tv lite, det är "mannen som talar med hundar" sååå himla bra program...hehe jag försökte göra som han sa med boss...hehe inte så lätt som det se ut.

/////bella

tjenis

Nu har man varit och fikat och lunchat idag. Träffade sandra, en kompis från skolan som oxå är gravid sen träffade jag mia...underbara mia *ler* och tog en fika med henne.

Nu har jag städat lite och håller på och bakar en paj, syster är här o vi ska väl fika lite o snacka skit...det är väl vad som händer en dag som man är ledig hehe.

////bella 

fy fan!!

en sak med graviditet som inte är kul är "biverkningarna" dvs. Migränanfall. Om jag har förstått det rätt så är det inte alla som får detta, jag är ju såklart en av dessa som FÅR det.

Jag hade ungefär 30 minuter kvar att jobba när jag fick just ett sådant anfall. Jag är inte en sån som gnäller över att ha ont ochsånt men detta var vekligen inte kul.
Tänk att ha sån huvudvärk som gör att minsta lilla ljusglimt får en att vekna av smärta.
Jag har sagt till på jobb attt om inte detta blir bättre så kan jag nog inte jobba....tråkigt!! allvarligt alltså!!

Man blir helt handikappad av det eftersom att man får skita i allt som man har planerat, nu när jag hade slutat till exempel så skulle jag till min mamma och bli bjuden på middag men det fick jag skita i. Nu ligger jag i soffan i en nersläckt lägenhet, bara ljuset ifrån datorn får mig att vilja spy.

så idag blev det inte ett långt blogginlägg///bella

pannkakor!!

ja! det var vad min kära sambo tyckte att vi kunde äta till middag...MIDDAG. Är det bara jag eller är pannkakor en middag?? inte senast jag kollade iallfall.
Han sa att han skulle fixa middag idag och då blir man ju glad, sen när man hör vad man ska få så...ja!! visst pannkakor e gott men blir man mätt på dom....javisst...ett tag!!!

Funderar starkt på att börja träna eller nåt, typ friskis&svettis eller nåt.
Man måste ju erkänna att jag har ju inte det mest aktiva jobb som finns hehe.
Och jag tänker minsann inte se ut som dom flesta där om några år, nä man måste ta hand om sin kropp.

Hade en nisse som fick för sig att han skulle analysera min körning idag....hehe stackars jävel!!!!
Han började med att fråga hur gott om tid vi hade på linjerna (eh!! kolla i tidtabellen) sen undrade han om jag var tvungen att bromsa in så mycket vid varje rödljus eller stop.
När man så där i smyg kritiserar min körning så blir jag jävligare än nånsin och kör värre precis bara för att täppa igen truten på honom.

Skitkul var det, han bara: Jag jobbar med klimatiseringen och jag ska minsann se till att detta blir bättre och syftade då på oss förare. Sanningen är den att vi har så pass lite tid på linjerna att vi inte kan unna oss den lyxen att ligga och glida på vägarna. Det räcker att en kund ska ha en biljett till danmark så e man genast 1 minut sen och sen kommer det nån som e lite sen som man får vänta på ja då var man 3 minuter sen. Vid nästa hållplats står där en surkärring som står och gnäller i 1 minut om hur sen jag är och då var vi helt plötsligt 4 minuter sen, sen gäller det att köra som en galning för att ha en chans att ta igen den tiden. Låter det normalt...NÄ men det är vår vardag (så tänk er för innan ni börjar gnälla över att vi är 3 minuter sena).

Jaha då ska man väl hugga in på pannkakorna *mums*
have a nice day////bellla

hmm!!

alltså, jag hittar inget på denna sidan som berättar för mig hur jag ska sminka min blogg.hehe. Ja vill ju oxå ha lite färger och snygg skrivstil.....några förslag på hur man ska göra???

levande frågetecken///bella

magen v.18


magen i vecka 18


barnvagn!!!

Ojojoj!! gud vad mycket det är man ska kunna och veta om barnvagnar innan man köper en. Jag och viktor var iväg nu idag och kollade på babyland...hehe!! vi stod där som två fån och visste varken in eller ut.
Där fanns ju hur många som helst.

Alltså jag tycker att på ett sånt ställe där blivande föräldrar och andra kommer in hela tiden och behöver hjälp så borde dom ha fler som kan hjälpa en. Där var nog typ 2 ute på golvet och hjälpte medans där var 20 stycken som behövde hjälp.
Vi tittade väl mest på BRIO och Emmaljunga vagnar för dom var "tydligen" bäst, eller så är det vad man har fått höra iallafall. Men dom flesta såg ju likadana ut, förutom färg så var dom ju nästan identiska.
Alltså kan man inget om vagnar så är det ju rena gissningsleken om viklen som är bäst.
Jag har en förmåga att gå efter utseende, men då kanske man får en plastleksak. Sen ska den ju få plats i bagaget oxå och det är ju inte lätt att se, dom sa visserligen att sen när vi hade bestämt oss så kunde man få prova och se om den fick plats i bilen.

Vi valde efter många om och men en vagn: det blev en Crescent Classic.
Men vi beställde inte nån än, ska göra det nu efter löning i slutet av denna månaden och då betalar vi handpenningen sen så har vi nog den där tills vi vill hämta ut den.
Är det någon som har en Crescent vagn så får ni jättegärna skriva och kommentera den, vill veta om den är bra eller dålig innan man köper den liksom hehe.
Dom säger ju en sak i affären men se hur den fungerar i verkliga livet är en annan sak.

Sen kollade vi på bilbarnstolar och det var inte lika svårt. Vi tror nog att vi ska ha en Brio.
Men det blir lite problem sen med var vi ska ha den, vissa säger att man ska ha den i framsätet och det vill jag oxå ha men jag vet inte om jag kan koppla ur airbagen där. Kan jag inte ha den där så blir det ju baksätet men det känns så krångligt på nåt sätt, man kan tex inte trösta barnet om han/hon skulle bli ledsen eller om han/hon skulle kräka.
Någon som har ert barn i baksätet som tycker att det fungerar bra??? skriv gärna och berätta.
När man inte har någon erfarenhet själv så blir man lite beronde av hur andra tycker och tänker och vad dom har för erfarenheter.

Ja jag säger då det, en hel vetenskap heheh!!! men kul som attan är det.
////bella

god morgon

jaha då var man uppe...igen!! jag städade typ hela eftermiddagen igår eller vänta nu nä clängre än så...jag var inte klar förrän vid 22.30 *pust*.
Pappa ska flytta förstår ni och på onsdag kommere det hit en mäklare och ska fota huset så jag fick ju städa ut lite hehe eller göra så att det såg beboligt ut här iallafall. Jag var på IKEA först innan jag stack hit o shoppade lite sen var städningen igång.

Jag tror nog att jag är lite beroende av IKEA, varje gång jag är där så kommer jag hem med mycket mer än vad jag skulle ha från börjar, sen kliar det i fingrarna så fort jag närmar mig det hehe.

Jag tyckte att jag kände något igår i magen hihi....så kul!! man på helspänn direkt när man tror att man känner något.
Hoppas bara inerligt att allt är bra med den lille. Vi fick ju förresten inte reeda på könet i torsdes, navelstängen låg mitt mellan benen så det var omöjligt att se...så nu får jag vänta som alla andra och få överraskningen när han/hon ploppar ut.

just nu funderar jag på om jag ska fortsätta städa och rymma upp här eller omm jag ska glo lite på tv tills pappa kommer hem, den nissen e ju och tränar nu.
Hmm!! ja vi får väl se vad jag orkar.

hoppas alla får en underbar dag///bella

god morgon

*jäsp* så nu e ja vaken iallafall.
Det är så roligt för det slår aldrig fel, när man vill sova länge eller e ledig så är det alltid någon som ska ringa eller oftast flera stycken som ska ringa och väcka en.
kl 7.00 "Hej! du sov väl inte"
eh!! jooo!! bara för att jag brukar jobba tidiga mornar så tror alla att jag alltid är uppe kl 6 på morgonen.
så nu har jag börjar stänga av mobilen när jag e e ledig och GUD va skönt det är att kunna sova tills man vaknar.

Igår så var jag ledig och jag hade stängt av mobilen för jag var riktigt trött och behövde verkligen sova ut. Kl. 7.30 så ringer det på dörren.
Jag tänkte bara vem fan e det som ringer på så här tidigt, så jag gick och skulle öppna och då ser jag hur nycklen som vi har hängt i dörren till såna som behöver komma in i lägenheten om vi inte är hemma bara försvinner och där står jag i bh och trosor i hallen...hehe inte så kul. Det var iallafall några som skulle göra vid vårt avlopp och dom hade skickat en lapp till oss om detta men det hade ju jag glömt. Så det blev inte någon sovmorgon där inte.

snart ska jag och syrran in till väla och sen ut o äta på harrys tror jag. sen bär det av till pappa.
have a nice day////bella

nu e jag tillbaka

har varit lite off nu dom senate dagarna men nu e det bra igen.

gick upp 3.30 i morse, var svin trött och visste inte var ja hade rumpan hän *ler* hoppade in i bilen och körde till jobb och väl där höll jag på att somna. Innan jag gick ut till bussen så tryckte jag i mig två koffeintabletter (vårt kaffe på depån är typ hälften kaffe o hälften vatten) sen var det bara att köra iväg.
Jag kan berätta att det var ingen kul historia efter det, jag var först trött så jag höll på att somna så jag var tvungen att stanna flera gånger för att få frisk luft (som tur var hade jag inga passagerare då) och typ knipa mig i handen för att hålla mig vaken. Sen helt plötsligt började mina händer att skaka (koffeinet höll på att kicka in) och jag kände mig helt yr...nä alltså denna dagen skulle jag stannat kvar i sängen.
När jag slutade så åkte jag direkt o besiktiga bilen och vet ni vad.....jag blev underkänd fö ovanlighetens skull.
Båda mina parkeringsljus var trasiga och en bromsskiva var spräckt (vilken tur att jag var på ullared och shoppade loss nu när jag inte behöver pengar hehe) så det kommer väl att bli en dyr historia.

Jag har kommit på att det är faktiskt skitsvårt att hitta en bra verkstad som är human i sina priser. Är dom då för billiga så e dom skitkassa på att laga bilar.
Just nu så lämnar jag in min bil till BILSERVICE i HBG och dom verkar faktiskt vara bra eller dom gjorde det tills mina sambo lämnade in sin bil för ex antal veckor sen som aldrig blir färdig.
Tydligen var det någon som hade brutit foten och nån som hade blivit sjuk....attans!!! men vadå det får man väl fixa då eller så behöver man inte säga att "bilen är färdig imorgon" och sen när man kommer så säger dom "bilen är färdig imorgon" o.s.v.

Jaja jag får väl ringa dom ändå, har ju en hel månad på mig att besiktiga bilen.

Jaha, nu e jag i vecka 18 och imorgon sku jag o viktor på vårt andra ultraljud....spännanade!!! vi kommer få reda på o mdet är en pojke eller en flicka.
Jag har ännu inte känns några markerande sparkar eller slag men hoppas att jag får göra det snart.
Istället för att kräka så får jag nu migrän. Men jag säger bara det att allt är bättre än att må illa.
Annars leker livet.

Nu ska jag ner och hämta tvätten och sen iväg o fixa lamporna på bilen...hehe jag e en riktigt händig kvinna (om jag får säga det själv)

ha en fortsatt trevlig dag////bella

RSS 2.0