trött lava som inte vill sova

ja nu ligger hon och gnäller...halvt som halvt så skrattar hon...men trött är hon. Det har varit en lång dag idag. 
Jaha vad har hänt idag då, vi har tvättat...eller vi håller på och tvättar. Det är sista tvätten innan vi flyttar och det känns såååå skönt. Vi passar på och tvättar allt nu när det är sista gången...täcken och kuddar och allt.

Jag ovh Viktor och Lava tog en promenad imorse till affären. Vi har typ ingenting hemma hehe...vill inte ha en massa saker att ta med sig nu till helgen. Men iallafall så handlade vi lite av varje som vi kan använda nu innan vi flyttar. jag bad Viktor gå och ta lite toalettpapper....och det gjorde han. Sen när vi kom ut så tyckte jag att det hade blivit lite väl dyrt så jag kollade på kvittot. Hahaha viktor hade tagit toapappaer som kostade 54 kronor...för 8 rullar. Det är typiskt killar det...dom bara tar första bästa hehe. Sen hade kassörskan slagit in två honungsburkar itsället för en...så jag bytade in pappret när vi ändå rättade till kvittot.

Imorgon kommer en kille från folksam hem till oss, vi ska teckna alla våra försäkringar så det är klart. Skönt att få det gjort. Innan han kommer kloclan 13 så ska jag och Lava ta en promenad hem till Sandra och Lova. Sen när han har varit här så åker jag och viktor iväg en runda och kollar på lite gräsklippare...vi får reka nu inför köpet hehe.
Vi åker nog inom Billesholm och lämnar av X-boxet till Kewin...han ska köpa det av Viktor...hihi så nu slipper jag en massa killar som nördar här hemma. Viktor har nog oxå kommit underfull med att han inte kommer ha lika mycket tid till sånt sen när vi flyttar till hus. Han vill ju Mecka med sin bil oxå så det kommer ju ta sin tid.

Igår var vi på studentfest hemma hos Emma, det var väldigt trevligt. Hade jag inte varit så trött efter gårdagen så hade det nog varit ännu roligare. Lava lekte med dom andra barnen och hade det jättekul. Vi åt gott, ja den stunden vi var ute i tältet iallafall. Det blåste ju rätt så rejält igår så vi kunde bara sitta i partytältet ett litet tag innan jag höll på att få en stolpe i huvudet hehe...lite komiskt.
Jocke och Ann-britt åkte med oss hem sedan....det var en trevlig och lite lustig resa hem. Jag och Jocke fick lyssna på när Viktor trimmade Ann-britt hihi.....det är jobbigt när man har en liten blåsa eller hur hehe.
Tack för allt iallafall.....och ett speciellt tack till Ann-britt och Jocke som levererade ett trevligt besked idag....tack så jättemycket, stora kramar och pussar till er.

kramkram till er andra!!!!

Nu får det hända nåt!!!

Ja nu har jag ringt till folksam och bokat in en tid för att ordna upp alla våra försäkringar. Sen har jag ringt till två plåtslagare och ordnat med dom så dom kommer och kollar på våra fönster. Vi behöver ju lite fler kostnadsförslag.
Sen har jag ringt och ändrat vår adressändring så vi får hem posten till gunnarstorp när vi har flyttat in...så vi behöver inte köra in till stan för att hämta posten den sista tiden som är kvar.
Nu väntar jag bara på Viktor, han hade nån plåtslagare som han ville at vi skulle höra med oxå.

Jag har rengjort ugnen idag igen...så nu är den förhoppningsvis rätt så fin. Jag kommer ju få städa den en gång till innan vi lämnar ifrån oss lägenheten...men nu har jag ju tagit det värsta iallafall. Sen ska jag ta golvbrunnen en gång till och städa under badkaret...jippi...alltid lika kul. Men det var inte så längesen vi gjorde det så det borde inte vara kräkvarning på det hela iallafall hehe.
Jag har rensat ut våra skåp i köket från gamla matvaror...helt otroligt vad man samlar på sig.
Nu sitter jag här och väntar på att lillfisen ska vakna så jag kan få pussa på henne. Vi ska ju till tandläkaren nu om två timmar, så jag måste pussa på henne och krama henne så hon känner sig riktigt älskad innan vi går dit och dom ska plåga henne. Antar att dom vill titta i hennes mun och då blir det väl till att tvångsöppna den...hoppas inte att det behövs...tvångsöppningen alltså.

Viktor skulle tapetsera idag men det blev inget av det...imorgon ska han dit istället. Dom hade tydligen inte hunnit städa ur och så.
Vad händer annars idag då....vi kanske ska leka med Sandra och Lova lite senare. Annars får jag väl städa lite till hehe...känns som att det är det enda jag gör nu för tiden. Hade jag fått bestämma så hade allt varit nedpackat för läääääängesen. Jag hade slängt ner allt i garaget hehe. Men sen är jag lite hejalös...vill helst att allt ska vara klart innan det är påbörjat hihi.

Jaha ja men jag skriver väl en rad när vi har varit hos tandläkaren så ni håller er uppdaterade....ha det så bra...kram

besök hos kusin Veronika

Igår var vi och hälsade på Veronika, vi hade det jättetrevligt och hon bjöd på våfflor. Simon och Johannes var jätteduktiga och lekte jättefint med Lava hela tiden. Hon var förvånandsvärt lugn och grät inte alls mycket, annars kan hon ju vara lite känslig när det gäller andra barn och så. Vi satt som sagt och åt våfflor och pratde om allt möjligt, sen blev vi lite svettiga..eller Jag blev det rättare sagt hehe så vi gick ut i det fina vädret.
Barnen sprang runt och lekte och hade det jättekul...det var så roligt att se Lava springa runder....jag bara längtar till vi har vår gräsmatta hehe. Barnen hittade en groda i dammen som dom fångade...den fick smita ut och hoppa ner i dammen sen igen.

Här är lite bilder från besöket:



Lava och Johannes lekteså fint hela tiden. Johannes och simon visade Lava sina rum och dom var uppe på ovanvåningen helt ensamma. Jag blevfaktiskt förvånad över hur lugn och fin lava var. Hon pratade till och med en massa efter ett tag....det brukar hon bara göra på ställen där hon känner sig "hemma".









Den här cyklen hade Veronika...Lava var helt till sog när hon fick cykla. Funderar starkt på att köpa en sån. Lava yckte om den så mycket ju och sen är det så smidigt när man ska gå en unda...då går det ju LITE snabbare om hon sitter på cyklen istället för att gå. Cyklen finns på harald nyborg för 299 kr så det var ju inte så farligt =0)




Nästan hela familjen samlad...bara Simon som saknas.



Den där grodan var väldigt intressant tyckte Lava hehe....hon blev rätt paff när den hoppade ur spannen.







Simon körde runt Lava i skottkärran...det var roligt till en början men sen blev hon lite pipig hehe...så roligt dom hade det.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Här kommer lite andra bilder som jag har tagit:



Hahaha det ska börjas i tid *ler*







Och så här blev hon efteråt...konstigt hon tåler ingenting...hehe!!! Nä burken var aldrig öppnad...men hon hade nog gärna velat det *ler*











Lava tänker: Hej lillasyster!

Mamma, Lava och Nova i magen =0)

Fika med mor!!

Nu ska vi bara försöka få upp sjusovaren här hemma sen så ska vi iväg till Väla. Vi ska träffa mamma och ta en fika med henne. Hon jobbar ju på IKEA nu så det är ju perfekt att ta en liten snbbfika när hon har slutat..inte långt till väla direkt hehe.

Jag och Lava var och hälsade på Lova och Sandra nu i morse. Dom är så söta nu, har börjat kramas och pussas. Kanske inte så jättebra nu när Lava är förkyld men men...dom är ju såååå söta hihi!!! Jag och Sandra pratade lite om diten och datten och sen åkte jag hem och matade Lava så hon kunde sova middag sen. Hon somnade faktiskt relativt fort idag. Lava har haft lite problem med att sova middag nu dom senaste dagarna...kan bero på att hon sover till klockan 8-8,30 på morgonen hehe.

Igår var jag och Viktor på en möte på vår blivande förskola. Det var väldigt givande och vi fick svar på dom flesta frågor vi hade. Vi fick en rundtur och dom berättade lite om hur dom arbetade och så. Allt var jättebra, förutom en sak...eller det var ju bra det med men...dom skulle sova och barnvagnar utomhus hela året. Själva konceptet har jag inget emot...jag tycker att dom sover bättre utomhus ändå....MEN det betyder att vi måste tillhandahålla en barnvagn just för den saken skull. Vi hade ju tänkt sälja vår vagn nu och få lite pengar.Det går ju inte nu...jag måste ju ha tvillingvagnen nu när lillan kommer och då kan jag inte lämna den där när Lava ska på dagis. Det är ju det som är själv grejen med att ha tvillingvagn...att jag ska kunna ta båda två med mig när jag ska lämna Lava på dagis...men om jag ska lämna vagenn där så har jag inget att ta hem Nova i sen (ja! vi har bestämt oss för att vår lilla flicka ska heta Nova). Nä vi får väl klura lite på detta men jag tyckte att det var lite dumt att dom har ett koncept som sen vi föräldrar ska tillhandahålla grejer till.
Men annars var det helt perfekt...jag kunde verkligen se Lava framför mig springa runt och leka med dom andra barnen.

Nu ska jag in och väcka lilltrollet...men ni får ha en regnig dag allihopa =0)

hembygdsparken!!































En lyckad dag på hembygdsparken!!!

skriver mer sen.
kram

varmt!!!

Gud va varmt det är idag....men skönt är det. vill bara springa ut i bikini och sola sola sola. Tyvärr så har jag en ledsen liten tjeje här hemma...eller ledsen är hon väl inte, men hon vill inte äta. Vilket jag kan förstå, hade jag haft tre tänder inslagna i munnen så hade jag nog inte heller varit så pigg på att äta.
Svullnaden på läppen har gått ner idag men det ser fortfarande väldigt hemskt ut i hennes mun.
Jag hoppas verkligen att det inte blir några bestående men.....fast jag anar det värsta. Bara inte alla hennes fyra tänder trillar ut...det hade varit så hemskt.
Vi ska till tandläkaren på torsdag...det känns som en hel evighet tills dess, men jag antar att det tar så lång tid för tandköttet att läka till sig och för tandläkaren att se om det kommer bli några men.
För er som inte vet så trillade lava när hon skulle åka rutsckanan här ute på vår gård...hon slog sig så pass illa att hon slog in tre av fyra tänder. Vi åkte direkt till tandläkaren men dom sa att skadan redan var skedd ock att dom inte kunde göra nåt. Jag tycker att det var lite konstigt att dom inte röntgade henne, men jag antar att det varken gör mer eller mindre skillnad. Hennes högra framtand och den bredvid han blivit lite intryckta i tandköttet och hennes vänstra framtand och den bredvid är helt intryckta och lite bakåttryckta. det ser inte alls trevligt ut och jag är så ledsen. Jag kollade upp lite hur det såg ut ianför tandköttet och hur hennes tänder satt och det verkar som att hennes tänder har blivit upptryckta så dom sitter framför hennes permanenta tänder....det är alltså bara vad jag tror. men om det är så så hoppas jag verkligen inte att det har blvit nån skada på hennes permanenta tänder...det hade ju bara varit så hemskt. Att hon ska behöva lida för att vi gör ett misstag...eller Jag rättare sagt. Det var jag som stod nedanför och skulle fånga upp henne. Hon hade åkt så fint dom andra gångerna och hade bra balans...så man släppte lite på garden och just då så tappade hon balansen. Det är bara såååå himla onödigt, de hade inte behövt hända alls....om jag bara hade gjort det jag skulle....aarrgh!! jag är så arg på mig själv. Min lilla flicka lider och kommer kanske ha livslånga men för nåt jag har gjort...ingen kul känsla.

Nu ligger hon och Viktor och vilar i vår säng. Viktor lagade pannkakor innan så jag hoppas att vi kan få i henne det iallafall. hon har inte velat äta nåt alls idag...jo en smoothie!!! usch vad detta är jobbigt.
Nu ska vi snart iväg till Sofia och Christian.
Ha det så bra idag...kramkram

kameran är tillbaka





Nu har vi fått tillbaka vår kamera..äntligen!!! Så nu har jag kunnat ta lite bilder idag. Lava duschade igårkväll innan hon skulle gå och lägga sig...hon ville hemskt gärna ha på sig badrocken som hon fick av sandra och lova. Så fin hon är i den...eller hur!! En riktig liten krulltott har hon blivit hehe....





Skön stil hon har när hon ska äta va!!! halvligger ner i syolen...så är det när man är halvt intresserad av vad som händer framför sig. Hon har blvit en liten klenis när det gäller att äta. Förutom på morgonen...då kan hon äta en hel flaska välling och sen direkt efter ska hon ha en hel macka. Hon vill ju inte sitta och titta på när vi äter frukost hehe. Men sen när det vankas riktigt mat så mesar hon hela tiden. Gröt är rätt populärt än så länge...och proviva mangojuice...det är gott gott!!!!





Vi var på kalas idag hos Jenny och David. Här är lite bilder från kalaset:



Milo har blivit en stor pojke nu...ett år gammal...eller ung hehe!!! Han var go och glad hela tiden....till skillnad från andra....



Lava har kommit in i en känslig period nu och hon vill helst inte bli rörd av andra barn. Vixna går bra men så fort ett barn kommer och tar i henne eller ska hålla handen så blir hon jätteledsen. Så det blev en del tröstande idag hehe.

Lilla Selma tror jag att hon hette =0)





Lava var stormförtjust i kenzo...hon ville känna på honom hela tiden. Han var så tålmodig och snäll. Jag antar att han är van vid Milo hehe. Lava klappade iallafall fint och lade huvudet på hans mjuka päls...mys pys!!

Pappa david=stolt



Milo en liten flörtis hihi



Nu var det dags för tårta (muffins). Det blev en del kladd från både Milo och Lava hehe









Nu är vi hemkommna sedan ett tag...Lava verkar ha dragit på sig en förkylning IGEN. Jag är rätt trött på det nu...men tyvärr så är det väl så i dessa tiderna. Vi var och hälsade på Lova och Sandra innan idag och Lova var nog på väg att bli dålig. Hon var lite snorig när vi kom så det tod nog inte så lång tid innan hon gav Lava lite bakterier hehe. Hoppas hon är bättre nu....hon fick lite feber när vi skulle gå...Lova alltså!!

Imorgon ska vi hälsa på Sofia och Christian..om Lava inte allt för förkyld.....hoppas verkligen inte!!! Sen tänkte vi åka inom hennes blivande förskola och kolla läget där lite.
Nu ska jag ta och lägga min sköna dam...se om hon är mer intresserad av att sova idag....wish me luck!!!!

RSS 2.0