Söndag!

Min lilla Nova sitter just nu i sin babysitter och skrattar och ler mot mig...så underbart. Man värderar verkligen familjen högre sen man fick barn. Nu kan man själv förstå varför Mamma blev så sär orolig när man var ute sent och varför hon skällde på en när man gjorde farliga saker. Våra barn är våra liv...meningen med livet..iallafall för mig.

Anna och Peter var här innan, Peter åkte med Viktor och körde kross medan Anna och jag gick på en promenad med barnen...Johanna var med så det uppskattade Lava verkligen. Det är så kul att se dom två tillsammans, Lava ser upp till Johanna jättemycket...vill göra precis som henne och skiner verkligen upp som en sol när hon ser henne.

Vi hade lite kalas/fest i fredes. Det var kul...iallafall när jag tog en paus från allt plockande och springande. Jag har lite problem med att kunna slappna av när vi har haft bjudningar. Man vill ju att allt ska vara bra och att alla ska ha trevligt. Tyvärr så blir det att jag håller på med allt annat så jag hinner inte njuta av stunden...ska försöka bli lite bättre på det...vi har ju Jul snart och då kommer det ju bli några stycken här hemma...då får jag minsann ta det lite lugnt och njuta...det är ju första julen hemma.

Igår var jag, Viktor, Peter och Anna på gekås.....vilken katastrof säger jag bara. Det var 3 timmar i kö innan vi kom in i själva varuhuset. När vi väl kommer in så är det knökfullt med galna tanter överallt hehe. Jag fick köpt allt jag kom dit för iallafall...så jag var nöjd men otroligt trött på vägen hem. När vi kom hem så åkte jag och hämtade Lava hos Ann-britt och Jocke och sen åt jag en bit smörgåstårta...sen gick jag faktiskt och lade mig...kl 20.30 en LÖRDAG..hehe snacka om att man är trött då.

Snart börjar en ny vecka....får se vad den har att erbjuda.
tack o hej leverpastej!!!!

kalas idag!

Min älskling fyller år idag...23 hela år.
Vi ska ha lite kjalas som kommer övergå i fest sen ikväll antar jag. Så idag har jag fixat och donat med det sista innan folket kommer. Jag ska vänta ed att tvätta golvet till Lava sover middag...inte lönt om hon springer runder.
Viktor skulle sluta lite tidigare och hämta maten så han kommer väl efter 12 nån gång.

Imorgon ska vi till Ullared med Anna pch Peter...det blir jag som får köra. Vi ska handla lite julklappar så det är klart sen...slipper man ha det hängandes över sig.
Vi ska ju ha julen hemma hos oss iår...ska bli kul men det är oxå mycket som ska ordnas och då behöver man inte ha julklappar oxå att handla.

Jag var och fotograferade Nova igår på öppna förskolan..det blev en fin bild på henne. Sen var vi med i HD i förrigår....jag kollade på internet hur vi såg ut...vi var riktigt fina faktiskt.
Jag hämtade Lava lite tidigare från dagis igår...jag kom dit när dom var ute och lekte. Hon stod och tittade på när några andra lekte...så söt var hon. Sen såg hon mig och då sken hon upp som en sol...å vad jag älskar dig din lilla skit. Hon somnade tyvärr på vägen hem och sen ville hon inte sova mer...så hon var inte så jätterolig sen på kvällen.

Nu ska jag ta min andra gaphals hehe....ha det så bra idag...kram

Nytt bord!

Vi har varit och köpt ett nytt bord på jysk. Vårt gamla passade inte riktigt in i vårt kök så det fick bli ett nytt. Det nya är ett vitt bord i högblankt med svarta stolar i fuskskinn..jättefint. Vi ska häma det idag så igårkväll flyttade jag in vår byrå i tvättrummet och monterade der garderoben som vi hade där. Det var ett stort projekt..insåg inte det när jag började hehe...men nu är det gjort så det är skönt.
Anna och Peter ska köpa vårt gamla så jag kan fortfarande få komma och kela med det ibland hehe.

Nu har jag precis betalat räkningar..alltid lika kul.
Ska till barnmorskan idag på efterbesök...tänkte prata lite om preventinmedel...känner att det räcker med småttingar nu hehe. Vi får väl så vad hon säger om lilla Nova...sötnosen ligger i soffan och sover nu.

Igår var vi och hälsade på Viktors farmor ett tag och sen åkte vi hem till Ann-britt och Jocke. Dom bjöd på lite mat och jag lagade en god äppelpaj som åt medan vi kollade på HIF matchen. Mattias och Bodel och Uffe kom oxå så det var fullt hus.
Lava var lite grinig ett tag, ville inte äta (ovanligt hehe) men sen blev hon gladare.
Hon sov middag rätt sent så när vi kom hem sen på kvällen så ville hon inte sova alls. Men men så är det väl ibland. Oj nu har Nova vaknat...ha det så bra så länge...kram

efterbesiktning!!

Ada kommer med bilen nu vid 12 tiden...det blir till att hämta Lava på dagis och sen bär det iväg till efterbesiktning. Jag kommer vara sååå nervös...jag hoppas hoppas att den går igenom.

Har precis beställt tårta nu till viktors kalas...hihi låter så roligt att säga "kalas"...han är ju stor nu jue.
Så det bjuds på smörgåstårta alla ni som vill komma =0)

Nu hade jag tänkt vara lite duktig här hemma och städa lite...putsa fönster oxå om jag får för Nova.
Mamma och Kewin kommer senare och ska äta middag...ska bli kul. Jag tänkte bjuda på flygande jakob...det är en klassiker hehe.

Men nu måste jag sätta igång med städningen om jag ska hinna allt. Kram kram

ont i örat!!

Igår så ringde dom från dagis och sa att Lava var jätteledesen och tog sig för örat. Jag hade varit hos Veronika på öppna förskolan så jag var på väg hem då. Jag gick direkt till Dagis och hämtade min lilla tjej. Hon var så ledsen...grät helt hysteriskt hela vägen hem ifrån dagis. Jag ringde vårdcentralen men dom ville inte ta emot oss...sa att vi skulle vänta till 9.30 nästa dag....aldrig i livet att jag ska låta mitt barn ha så ont en hel dag och natt...aldrig. Så jag ringde viktor och då kom han hem från jobb, vi begav oss till barnakuten men väl där så fick vi beskedet att dom inte tar emot sådana fall...bara akutfall. Då var klockan 13.30 och vi var tvugna att vänta till vårdcentralen där öppnade...klockan 17..kul kul!! Lava var jätteledsen hela tiden...somnade emellanåt för hon hade ju inte sovit nån middag. Vi fick köra inom McDonalds och handla mat eftersom ingen av oss hade ätit nåt. Vi åkte hem till Anna och Peter och väntade ut tiden där. Sen åkte vi dit klockan 17 och där fick vi beskedet att det inte var nåt fel på henne....verkligen kul ju!! (missförstå mig inte, bra att hon inte var sjuk men samtidigt kändes det helt onödigt att ha kört runder och flängt som två galningar för ingenting).
När vi kom hem så skulle jag lägga Lava och då märkte jag att hon verkade ha ont i foten. Hon gick konstigt på den och jag fick inte röra den. Nu i efterhand så förstår jag om hon har varit ledsen om vi har tvingat på henne ett par skor om hon har haft ont i foten.
Så imorse fick hon ett par tövlar som förhoppningsvis är lite större.

Vi ska hem till Sandra och Lova i eftermiddag...hon ska bjuda på plättar..mums!!
Viktor ska köra Ann-britt till stan när han har slutat sen kommer han och ämtar Lava så hon slipper ta tåget med mig hem sen. Idag får vi förhoppningsvis bilen oxå...då blir det raka vägen till efterbesiktningen.
Sen får vi våra nya kuddfodral idag och pläd som Ann-britt har sytt..tack så jättemycket!!!!

Nu ska jag prata lite med min lilla tjej här...lite two on two time!!!

kramkram

söndag

Idag har vi fått sovmorgon, det var verkligen behövligt. Lava var hemma hos Ann-britt och Jocke och väckte dom tidigt hehe. Vi sov till 9 tror jag...jag vet att jag var väldigt utvilad iallafall. Såg att smulan låg där nere vid våra fötter...så söt han var. Turbo blev nog inte så glad...han brukar ju sova hos oss...ska smulan ta hans plats nu eller??

Jag och Viktor tog en promenad hem till Sabina och Adrian sen. Vi drack lite kaffe och pratade lite...dom är ju så snälla så dom ska betala vår bil lagning =0) vi har tur kan jag konstatera. Det är så skönt att ha fått det avklarat. Så dom ska få bilen imorgon och sen ska dom ha den till på onsdag och sen får vi tillbaka den. Då ska den förhoppningsvis vara lagad. Sen blir det en tur till besiktningen...alla håller tummarna.

Jag har varit duktig och hängt upp lite tavlor idag..det kändes skönt att få det gjort. Jag ska hänga upp en spegel i datarummet oxå...skitfint blir det.
Jag var och hämtade mina ljus som jag har beställt idag med...så nu luktar det vällldddigt gott i vårt sovrum.
Jag älskar doftljus, det är så lugnande.

Nu ska jag borra lite hehe tur att man bor i hus så man inte stör grannarna.
kramkram

jobbigt!!

usch!! det är så jobbigt när fok i ens närhet inte kan komma överrens. Man hamnar loksom emellan och det vill jag inte. Jag förstår inte att det ska vara så svårt att bara vara trevligt och visa lite respekt mot nån annan, man behöver inte älska den eller ens tycka om den MEN lite lite respekt kan man väl ända visa.
Ni förstår inte att det är dom i er närhet som blir sårade.

Lava ligger och sover middag nu, hon vaknar nog när dom helst. Hon ville inte äta nån middag alls...men hon hade fortfarande feber imorse så det är nog den som spökar.

Jag har varit duktig idag, jag har satt upp vår stora spegel...ojojoj va fint det blev. Jag väntar med att hänga upp tavlorna tills viktor kommer hem så han oxå får vara med och bestämma lite hehe.
Nu ska jag mata lilla Nova....ha det bra allihopa. kramkram

snart till dagis!!

Lava är färdig för avfärd...skönt!! hon sitter och tittar på bolibompa nu..söt.  Nova ligger i soffa och pratar för sig själv. Jag ska lämna Lava på dagis och sen ska jag och Nova ta en promnad till Sofia...vi ska titta lite på desperate housewifes. Jag har ju missat en massa avsnitt som sofia har spelat in...så nu måste jag komma ikapp så jag kan följa det som går på tv.

Igår var vi inne och fotograferade oss för HD...hoppas bilderna blev fina. Mina snälla svärföräldrar lånade ut sin bil till mig så jag skulle slippa ta buss och tåg med båda barnen. Tack för att ni finns *ler*

Jag var och hälsade på Anna och Adam innan jag skulle hämta Lava från dagis. Det var trevligt, hon bjöd på fika och gott kaffe (utan mjölk snyft).

Nu ska jag äta upp min frukost och sen beger vi oss...hoppas inte att det är allt för kallt ute.
kramkram

fullt hus idag!

Idag har vi haft rätt mycket besök...väldigt trevligt och alltid kul. Romina,David, Jenny och Milo var här i förmiddes och hälsade på. Jenny hade ju inte fått träffa lilla Nova så det var ju på tiden att hon fick det. Vi fikade och drack kaffe...barnen lekte och busade. Känns lite tråkigt nu när man inte har bil...man kan ju inte ta sig lika lätt överallt. Hade gärna varit ute och hälsat på vänner lite mer...älskar såna här spontanbesök...som idag. Fick ett sms av romina vid 9 tiden om dom fick komma på ett besök...och vi hade ju inget planerat så det var jättekul...det visar ju att om tänker på oss. Hoppas bara inte att Romina tröttnar på, att köra runder hela tiden...det blir ju tyvärr hon som får åka runt till allt och alla om hon vill träffas...jag ska bättra mig jag lovar, ska bara ragga upp en bil hehe.

Romina och dom åkte vid 13 tiden...då var det rakt i säng för Lava. Hon slumrade till 15 tiden sen kom Anna och Peter med Adam. Strax därefter kom Fia med Max. Vi gick ut på en långpromenad, mötte Romina i bilen i centrum hehe...det måste sett roligt ut..jag vinkade för fullt och hon såg mig precis när hon körde förbi hehe.

Viktor och Peter skulle ut och köra dirtbike...dom kom hem vid 7 tiden. Då käkade vi god mat och tittade lite på tv.
Nu har dom åkt hem och jag gör mig redo för sängen. Vi har förresten fått ihop sängramen nu..äntligen är den klar...den blev sååå fin. Nu känner jag faktiskt för att börja inreda lite *ler* ska bli kul...ska bara skrapa ihop lite pengar först hehe.

Jag var på Kryddparty igår hemma hos Sabina..det var väldigt roligt med mycket god mat. Jag köpte en vitlökskrydda så nu ska det bli många vitlöksbröd framöver hihi...stackars er som måste lukta på våra andedräkter.
På måndag ska Lava fotograferas på dagis TVÅ gången...så det blir en hel del vandrande. Undrar vilka kläder hon ska ha på sig. ska se om jag får göra tottar på henne...man kan ju alltd hoppas.

Nu är det god natt...ha det så bra allihop.
kramkram

jäsp!!

Gud i himmelen vad jag är trött, känns inte som att man har sovit så bra inatt.
Lava kom in och väckte oss tidigt imorse..innan viktors mobil hade ringt, den ringer vid 5.45 så ni kan tänka er hur tidigt hon kom.
Nu leker Lava här inne i datarummet medan jag bloggar lite. Nova ligger däruppe i vår säng och snusar fortfarande...mysigt!! tack god gud för babyvakt.

Jaha så vad händer idag då....jag vet faktiskt inte. En del av mig vill komma ut och gå lite...kanske åka och hälsa på någon....men sen har Lava en rälig hosta så jag vill inte att den blir värre...kanske bättre at hålla sig inne. Det är rätt blåsigt ute...inte det ultimata vädret att vara ute och gå i.

Igår var vi på Bio...det var jättetrevligt. Romina kom och hämtade oss här hemma sen körde vi till Ä-holm. Väl där tog vi en promenad till en italiensk resturang...jag åt en god fläskfile med bearnaisesås. Sen gick vi till bion, den var väl sådär...alltså filmen. Lite för högt ljud för mig...tror det var därför jag var jätteyr sen när filmen var slut. Eller så var det för den var 3D. Jag var yr hela vägen hem och även sen när jag hade lagt mig i sängen.
Allt hade gått bra här hemma, sara passade ju flickorna. Nova var så snäll så...hon låg bara och tittade i sängen när vi kom hem.
Sen när vi skulle gå och lägga oss så blev hon ledsen...hon har blivit det nu dom sista nätterna. Jag tror at hon har ont o magen för det kommer och går. Hon kan liksom sova gott och sen helt plötsligt så blir hon jätteledsen och man måste ta upp henne för att hon ska bli lugn. Hoppas det är något övergående.

Nu ska jag leka lite med min stora tös medan Nova sover...men först en tandborstning.

hej hej!!!!

Bio!!!

Ikväll ska jag, Pappa,Viktor och Tobias på bio och se Resident Evil. Det ska bli kul att träffas allihopa. Robin och Romina följer oxå med innan men dom skippar bion...Robin hade redan sett den och Romina tyckte nog att om den typen av film.
Nu ligger Lava och pratar för sig själv där uppe....verkar inte vilja sova middag.
Jag ska hoppa in i duschen och sen ska jag sortera lite barnkläder...har alldeles för mycket som inte används. Ska sortera ut det som är fint och lägga det i en plastlåda som ska ut i förrådet så länge.
Sen efter det ska jag städa lite på ovanvåningen...vi har lite tavlor som jag vill sätta upp...får se vad viktor säger om det hehe.

Igår var vi på kalas i norra össjö, det var trevligt. Skönt att komma hemmifrån lite. Vi fick låna Peters bil (tack tack) så vi körde själv. Hatar att vara beroende av andra..inte kul alls.
Nåt som deremot var kul var att vi fick som vi ville på banken. Nu har vi inget topplån längre *ler* och vi har bakat in våra två medlemslån in i ett bottenlån. Sen fick vi låna dom där pengarna till kuporna...så på måndag ska jag ringa runt på riktigt och höra vad företag ska ha för att göra vid dom. Hoppas bara att pengarna räcker.

Så det är ju lite positivt. Fick precis höra att min kusin och Jenny har förlovat sig...stort grattis till er...verkligen jättekul. Man blir ju lite sugen själv oxå hehe...tyvärr så måste ju båda vara med på det..hehe annars hade jag nog varit förlovad för längesen hehe.

Nä nu kallar duschen...ha det så bra idag...kramkram

to the bank

idag ska vi på möte med banken...får se vad domen blir. Vi hade ju en mäklare här i onsdes och värderade huset en gång till. Ni förstår att banken ville inte godkänna den första värderingen vi fick...fast än att Lövander och partners är en väldigt välkänd och stor firma. Vi tog dom just för att vi skulle slippa sånt här. Ni kan tro att jag var irriterad när han mäklaren kom hit...det är ju inte hans fel att banken töntar sig så jag fick lägga lock på den irritationen. Men jag frågade han lite om varför dom håller på och töntar sig så här och jag fick en del rätt bra svar. Jag förstår varför dom ville ha en ny värdering..vad jag inte förstår är varför inte Anders sa det till oss redan från början..då hade vi sparat både tid och pengar...en värdering kostan ändå 1500 kr.

Men han var här som sagt och gjorde en värdering så idag får vi reda på vad det blev. Men jag kan ju säga som så att vi känner inte direkt för att köpa ny bil längre...nu har man ju ingen säkerhet. Vi får se vad som händer...vi diskuterar om vi ska fixa till viktors bil, besiktiga den och använda den till båda ska börja jobba. Under den tiden kan vi betala av resten av lånen vi har på bilarna så när vi väl ska köpa ny bil så har vi inte det hängandes över oss.

Viktor målade sängramen igårkväll...oo vad den blir fin. Nu ska han bara måla den en gång till sen kan vi börja använda den. Nu är det bara ett problem...jag hittar inte skruvarna som vi ska skruva ihop ramen med hehe...ironiskt va!!! Nä det blir nog att jag får köra utpå K-rauta eller når och köpa nya saker. Det ska bli så skönt när ramen är klar...det känns lixom lite mer som ett sovrum då. Då kan vi hänga upp speglen och lite tavlor...jag vill jättegärna köpa plastväxterna oxå...men det får nog vänta...inte det billigaste och vi har andra saker att lägga pengarna på.

Romina var här igår...vi snackade och hade det trevligt. Hon hade lånat två böcker till mig den sötnosen...tack så mycket. Dom handlade om barn och trots och allt möjligt. Det ska bli spännande att bläddra i dom...ska bara hitta tid till det.
På söndag ska vi på Bio med pappsen...det blir jag, viktor, romina och tobias...ja och pappa förstås hehe. Det ska bli kul kul!! såm dom gamla goda tiderna *ler*
Sara ska passa barnen...det kommer kännas skitkonstigt men skönt på samma sätt. Jag vet att Sara tar bra hand om barnen så det behöver jag inte oroa mig för. Vi ska ju inte vara borta allt för länge heller. Så nu håller jag på att pumpa ut ett förråd med bröstmjölk till henne. Jag provade mata Nova med flaskan igår och det gick jättebra...hon tog den direkt.
Peter och Anna kommer hit idag...vi ska käka lite och ha det trevligt. Vi var hos dom sist så vi hoppas på att vi kan vara här hemma idag. Det är ju lite krångligt för oss att ta med barnen in till stan och så.

Nu ska jag ringa lite samtal...Nova sover så får passa på då. ha det så bra...kramkram

RSS 2.0