Hemma igen!!

Nu har jag gjort det, det är över! 
Vi har fått vår lilla flicka *ler stort*

Hon är sååå fin, så underbar! Just nu så ligger hon i Viktors famn o snuttar på sina fingrar. 
Vi har blivit välsignade med ett litet flickebarn. 

Vi åkte hem ifrån bb idag, jag vile inte vara där mer annars hade vi säkert fått vara kvar...eller jag iallafall. Viktor fick ju inte vara där. Han sov hemma inatt medans jag var där och fick absolut ingen sömn...men men så är det att ha småbarn hehe.
Nä man gick runt där som en annan zombie i korridorerna och bara var. 
Amningen kom igång direkt så den hade jag inget problem med...så det fanns faktiskt ingen anledning för mig att vra kvar. 

Nu ska jag nog försöka amma den lilla ett tag sen är det sängen som gäller...ska förhoppningsvis få lite sömn inatt hehe. 

tack till alla som har hört av sig///kram kram 

idag gäller det

nu ska vi alldeles strax bege oss till sjukhuset. Viktor står och dammsugar och ska bara in i duschen sen, sen är vi klara.
Är jag nervös idag då?? Nej inte än iallafall!! tycker bara att det r skönt att nåt ska hända.

Jag har fortfarande ont i halsen men det är väl inte lika illa som igår. Jag kunde sova inatt...sov faktiskt jättebra!!
Var väl uppe tre gången o va på toa men annars sov jag som en stock.

Jaha då får vi se om bi får en bebis idag eller om det blir utdraget och han/hon kommer imorgon...hoppas hoppas idag!! Uffe får inte ha rätt hehe!!
Viktors kusin jobbar inne på gynavdelningen så vi får väl gå in och säga hej till henne idag, bra för viktor om han tycker att det är för tråkigt inne hos mig med allt skrikande hehe då kan han ju gå in till henne.
Jag har inte tänkt så mycket mer på smärtan, jag tror nog att man får ta det lite som det kommer. JAG tror inte att det kommer bli någraproblem...jag är rätt så smärttålig men sen å andra sida så vet jag inte hur denna smärtan kommer kännas. Men jag kunde ju faktiskt tatuera mig och det gjorde himla ont så då borde jag klara detta oxå. Sen vet man ju vad denna smärtan för med sig så då står man nog gärna ut.

Åh!! kan inte vänta tills vår lilla bebis är här.
Skulle tro att dom ger mig den första tabletten en timme efter vi har kommit undefär, dom ska ju göra ctg och andra undersökningar först. 
Men vi ska kolla våra mobiler med jämna mellanrum om vi kan..ifall nån vil veta hur det går. 

Vi skulle åka inom Uffe och Bodel idag och lämna presenten men vi får nog hoppa över det...känns inte som att vi hinner det...men vi gör som så att vi tar med den till sjukhuset och sen om Ann-Britt och JOcke tittar in så kan dom ta med sig den till Uffe sen. 

Försökte ringa mamma igår men kunde inte få......vänta lite......hehe viktor viktor. Nu välte han min staty så den gick isönder hehe...hörde bara ett NEEEJ!!! men men sånt händer. Var var jag...jo mamma....jag kunde inte få tag i henne och har fortfarande ite fått tag i henne så jag vet inte om hon vet att jag ska in eller inte. Pratade med sara igår så förhoppningsvis så träffar väl hon henne idag och kan berätta. Hon sa att Kewin hade tagit med sig mammas mobil ut igår och att den nog var trasig nu..hehe..jaghade strypt den ungen om jag hade varit henne...vet inte hur många mobilen han har slarvat bort eller förstört.

Japp men nu ska jag äta färdigt sen bär det iväg....önska oss lycka til
///bella

då väntar vi lite till.

japp det blev ju inget idag, dom ringde lite senare till mig från förlossningen och sa att dom hade fått in många patienter så dom hade inte plats.
Så imorgon klockan 10.30 så ska vi in istället.
Så vad har vi gjort idag då, vi har inte gjort så mycket...vi har varit och handlat lite...viktor ville ha frukt med sig imorgon. Sen lagade vi ite middag...det blev köttbullar och potatismos....och lingon =0)
Sen så vilade ja ett tag medan han spelade tv-spel. Och nu så tittar vi bara på lite tv.
Vet inte om han skulle iväg till peter sen ett tag....jag pallar nog inte följa med...vill bara ta det lugnt idag och samla lite krafter inför imorgon.

Så nu ska jag se om jag kan fixa ihop någon efterrätt....är sugen på nåt men vet inte vad.

kramkram

2,5 timmar

snart bär det iväg. Har precis tagit ett långt bad och nu ska jag njuta av en fiskgratäng.
Har fortfarande ont i halsen men det känns inte som att det är så viktigt nu hehe.

ska köra inom affären nu innan vi åker till förlossningen och inhandla lite grejer till viktor och sen ska vi hälsa på bodel o uffe. Uffe fyller år på söndag men ska firas imórgon så jag tror inte att vi kan vara med på det kalaset hehe..men vi ville iallafall lämna presenten till honom innan vi åkte in.

Undrar hur lång tid det hela kommer att ta?? hoppas inte allt för länge.
Det är först nu som jag bröjar tänka lite på att jag faktiskt kommer ha jävligt ont idag hehe....jag kommer att ligga där och lida i kanskwe flera timmar...men vet ni vad....det skiter jag i!!! för jag vet vad resultatet kommer att bli.
Viktor sa innan att det sulle kännas konstigt om han skulle åka hem här och lägga sig sen när jag håller på och föda (han får juu inte sova över på förlossningen) haha trodde han att han skulle få sova när inte jag får det....icke sa nicke!!! jag berättade för honom att han inte skulle gå någonstans innan det har kommit ut en unge....hehe!!!

kram kram

klart!!

nu har jag pratat med förlossningen och vi ska in där klockan 14 idag. så efter klockan två idag så är jag INTE hemma...hihi så spännande.

Men jag lovar att vi hör av oss så fort nåt har hänt, så antagligen kommer våra mobiler vara avstängda...men nu vet ni iallafall varför hehe....nu är vi snart föräldrar.

snart är du här vår lilla Felix eller Lava =0) älskar dig redan!!

////bella

kan inte sova!

vet inte om det är nervositet eller om det är att jag har så jä**a ont i halsen som gör att jag inte kan sova. Känns inte som att jag har sovit nåt alls inatt. Inte så jättebra när man tänker efter vad jag kanske ska göra idag...behöver all min kraft till det ju. 
Så nu sitterjag framför datorn och har kokat upp lite te med honung till mig själv som jag slurpar på. Måtte det bli bättre alldeles, alldeles snart. Ska äta lite yoghurt med krossade linfrö snart oxå...fiberrik mat är tydligen bra nu innan förlossningen. Sen när vi åler in så får jag ju inte äta nåt...alls!! hm! hur ska det gå, dom sa ju att det kunde ta lång tid innan nåt hände överhuvudtaget...ska jag gå och vara hungrig då. Då har jag ju ingen energi sen...jag får väl köpa med mig ett packe med energidrycker hehe.

Älsklingen ligger o sussar så gott därinne i sovrummet, han har tydligen inga problem med att sova hehe.

jaha då ska jag alltså ringa dom om 3 timmar. Vad ska jag göra tills dess då? förslag?
Jag kan ju kolla på en film...eller så kan jag försöka lägga mig o sova igen. hmm! detta blir en kluring.

nu är detta kanske sista dagen jag och viktor får vara för oss själva, sen kommer det alltid att vara ett litet knyte med oss. Det känns lite splittrat. Jag vill ha min bebis i min famn men samtidigt så kommer det att bli en riktigt stor förändring i våra liv. Vi kommer ha en liv att ha ansvar för, ett liv som vi måste skydda och ta hand om. Tänk om nåt händer med bebisen, tänk om han/hon är sjuk när han/hon kommer ut.
Vad ska vi göra med alla faror som lurar överallt, för det gör dom verkligen. Jag vill inte ens börja tänka på det för då kommer jag att bli paranoid, mer än vad jag redan är.

Kommer jag och Viktor att bli bra föräldrar? den frågan ställer sig nog alla blivande föräldrar. Men hur vet man?
Tänk om vi inte alls är redo för att ha ett litet barn, inte alls redo för alla sömnlösa nätter.
Jag hoppas och tror att vi kommer klara av detta....inte utan problem för dom kommer hehe men bara att vi klarar av det. Men kom igen, om alla andra klarar det så ska väl vi oxå göra det...sen har vi väldigt underbara och hjälpsamma människor vid vår sida oxå.
Det kommer att gå bra detta....nu ska vi bli mamma och pappa och vi längtar såå.

nu kanske jag ska försöka dricka upp mitt te innan det blir kallt.
////bella

imorgon gäller det!!

vi fick beskedet att imorgon bitti ska vi ringa in till förlossningen och då ska dom se om vi får komma in då. Så om det går som det ska så skulle dom väl sätta igång  mig vid middagstid imorgon...spännande spännande. Nu händer det verkligen!!
Men det var inte säkert att vi kunde komma in imorgon för dom hade tydligen många små bebisar som inte ville komma ut. Men vi får väl se. Jag skriver sen och berättar merså fort jag vet mer...kramkram


snart till sjukhuset!

Nu ska jag o viktor snart iväg igen till sjukhuset. Det har inte hänt så mycket på bebis fronten. Så nu ska vi in och göra sammm sak igen...det vill säga CTG och ultraljud oc en ny svepning...sen ska vi nog bestämma en tid som jag ska komma på lördag ifall bebisen inte ha kommit tills dess.

Sen efter det så ska vi till Viktors farmor och farfar och fira dom. Så det blir en händelserik dag. Viktor fic igång sin bil igår...sååå glad han var..som ett litet barn igen hehe.

Vi tittade på Yesman igår...sååå rolig den var..somvi skrattade. Alla som jag ha pratat med har sagt att den var rolig men inte sååå rolig haha.

Jaha nu är väl snart ann-britts och jockes golv klart...ska bli kul att se hur det blir...sen hade dom köpt soffa oxå så det kommer bli ett helt nytt vardagsrum...såå kul för dem.
Jockes pappa fyller år på lördag och vi skulle egentligen dit men det blir nog lite svårt om vi ska in på bb då hehe, tror nog att vi åker inom dom påå ördag om vi inte ska in för tidigt och lämnar presenten. Roligare att lämna den själv, annars hade säkert ann-bitt lämnat den till oss.

Men nu ska jag göra vid mig....ååå vilket underbart väder vi har idag.

/////bella

fika med vänner!

det kan förgylla en hel dag =0) jag var och träffade Linn och Mia idag...vi gick lite i affärer och sen åt vi lunch. Det var jättekul att träffa dom, man gör ju inte det så ofta. Linn jobbar uppe i Linköping så henne ser man inte så ofta..men hon ska flytta ner om ett år så då blir nog lite flitigare på att ses. Sen Mia pluggar just nu så hon har rätt så mycket med det och jag vill inte störa henne när hon är uppe i sitt studerande, utan då är det bättre att vi ses när hon kan.
Men som sagt, det var jättetrevligt att bara sitta och prata om allt mellan himmel och jord.

Linn hade varit så gullig och varit iväg och köpt presenter till bebisen. Två små askar i siver (tror jag) där det stod "min första tand" på den ena och "min första lock" på den andra. Sen hade hon köpt en body...jättefina saker verkligen....tack så jättemycket Linn..du är en liten ängel.

Nu väntar jag på Romina, hon ska komma hit coh umgås lite. Får ju passa på nu för sen kommer det nog att bli lite mindre tid till sånt..iallafall den första tiden.

Vi var iväg på babyland idag och pratade med dom. Hon skulle beställa en ny väska till mig, dom hade tydligen utgått för det var en gammal modell jag hade...hehe jag köpte den för två månader sen och den är redan gammal. här går det undan. Men hon sa iallafall att jag kunde använda denna som jag hade tills den nya hade kommit. Hon var verkligen jättetrevlig och hjälpsam och sånt uppskattas. Så nu ska jag snart gå nr i bilen och hämta den och sen börja packa den IGEN hehe.

Jag fick min föräldrarpennig idag så det var skönt...så nu klarar vi oss iallafall ett tag. Så nu har jag precis betalat lite räkningar och sånt....skönt så man slipper oroa sig för det. Och sen pratade jag med en på semesterkassan om viktors penagr och det var på gång nu..så han får väl oxå lite pengar snart hoppas jag.
Dom på A-kassan hade tydligen fått alla pappaer nu och börjat behandla hans ärende så det börjar oxå klara upp sig nu...äntligen går saker på rätt håll.

Men nu ska jag ner i bilen. ha en solig dag///bella

hemma igen!

nu har vi varit iväg ett tag. Vi var ju som sagt på sjukhuset och gjorde en CTG heter det nog, sedan ett ultraljud. Allt var bra med den lille krabaten och med mig. Han/hon vägde ungefär 3,6-3,7 kilo, så det är ingen jättebebis.
När vi hade gjort ultraljudet så kände läkaren på min livmoderstapp och den var mjuk men inte redo för en förlossning. Så med andra ord så fick vi en ny tid på torsdag kl 10 och då ska vi göra samma procedus igen och se om nåt nytt har hänt.
Men han sa iallafall att om inget hade hänt till på fredag så skulle jag nog få en tid på lördag och då skulle dom sätt igång mig.
Det är lite sådär bitterljuvt för jag vill ju att det ska komma igång av sig själv men samtidigt så är det lättare nu när man har ett datum att se fram emot.
Så vi kommer ha vår lilla bebis till helgen iallafall senast.

Jaha vad ska man göra nu då. Vi var iväg och handlade present till viktors farmor och farfar på väla och sen åt vi på burger king....jag var vrålhungrig efter att vi hade varit på sjukhuset. Och nu är vi hemma igen.
Fick förresten en trevligt överraskning när jag tog fram vår skötväska. Antagligen så har det läkt glykol i vår bil och sen har jag ställt väskan där det har läkt så vi hade blå bebiskläder i hela väskan.....fy vad sur jag blir. Så nu har jag tvätta dom för hand och försökt att rädda väskan...fast man ser inte att den har fått nåt på sig som tur är. Men sen när jag kollade lite nogrannare på väskan så såg jag att det hade sprukigt i en söm inne i väskan, det hoppas jag verkligen att man har garanti för. Vi har ju inte ens börjat använda den och den är redan sönder...nä minsann!! jag ska ringa och pratat med dom imorgon o se vad dom säger men jag hoppas att dom oxå tycker att den ska hålla lite längre än så.

ha en bra dag////bella

god morgon!

Nu är det snart dags, om 2,5 timmar så sitter jag på sjukhuset...nervös! Kunde inte sova så bra inatt, låg mest och tänkte på en massa. Viktor däremot sov som ett barn...kanske för att jag inte gjordedet hehe för då kunde jag ju inte snarka.
Så nu ligger han därinne och sussar så gott....ska in och väcka honom om en halvtimme ungefär.

Jag var ute med katterna igår =0) eller jag vet inte om man kan räkna det som turbo var ute som attverkligen vara ute hehe. Han ville verkligen inte gå ut, men sen när han såg Gizmo så blev han lite modigare. Då kom det ut nån från porten bredvid och vem var snabb och slank in där då...jo Turbo hehe. Så viktor gick in med honom igen.
Jag stannade ute med Gizmo ett tag till...sen började det hagla och gud vilken fart den katten fick upp hehe.
Jag har kommit underfull med att Gizmo blir en liten vildkatt när han är ute..för varje gång som vi ska gå in så blir han riktigt tuff och fräser och har sig. Igår så bet han mig i foten när jag skulle få upp honom för trapporna *skrattar* den lille skiten.
Tänkte gå ut med honom nu snart...det är ju så fint väder och allt.

///bella

varför!

vill inte datorn göra som jag vill. Texten är alldeles suddig och bliden är helt fel.

hm!! jag får nog ge mig, har suttit här nu ett tag och försökt fixa det med det går verkligen inte...så det är nog bäst att jag ger mig innan det händer en olycka.

///bella 

så där..internet igen!!

japp nu har vi äntligen fått vår dator och internet tillbax.
Så nu kan jag blogga hemifrån för första gången på länge hehe.

Imorgon bär det iväg till sjukhuset. Vi ska vara där kl 13.00 och sen får vi se hur det blir. Dom kanske vill sätta igång mig eller så får jag vänta lite till. Jag vill verkligen inte att dom sätter igång mig, vill ju att det ska komma av sig själv och att värkarna ska börja av sig själv. Det är ju halva upplevelsen, när man känner att "Oj!! nu har det satt igång".

Jag och viktor sov länge idag...skööönt! inga telefoner som ringde och inget som störde överhuvudtaget. Sen skulle vi tvätta så jag drog upp viktor när klockan var 11.50...vi skulle tvätta 12.00 hehe men är man trött så är man. Men sen när vi kom ner så hörde jag att det var nån annan som tvättade, hm!! jag frågade viktor "tog du verkligen tid klockan 12" Jaaa sa han då...hehe...när vi kom in så satt vår tvättplopp prydligt och fint på klockan 17-21 hehe....viktor viktor viktor! men det är därför jag älskar honom hehe.

Så jag och ville var nere och hämtade sista tvätten för ett tag sen och nu är han iväg och spelar innebandy. Jag pallade inte följa med idag annars har jag varit med dom senaste gångerna. Men det är lite drygt att bara sitta där i 1,5 timme och titta på. Så nu är jag ensam hemma...eller jag har ju våra två katter "skrik o panik" hehe.

Så Ann-britt se till att sitta närma telefonen nu....om nåt händer så får du vara min springflicka hehe. Nä men jag tror inte att nåt kommer hända nu direkt så det är nog lugnt.

Nu tänkte jag att jag skulle se om jag kunde fixa till datorn så jag får den som jag vill ha den. Just nu så är bilden för stor för själva skärmen så det ser helt konstigt ut...men det ska vi nog fixa till.

önska oss lycka till imorgon////bella

ingen bebis än!!

nu har jag gått 10 dagar över tiden och fortfarande ingen bebis.
Jag och Viktor var hos barnmorskan för sista gången idag och hon kände och klämde. Allt var bra med bebisen och mig men den hade ännu inte fixerat sig...tyvärr!! så hon bokade en tid till mig till på tisdag...så då ska jag iväg på ultraljud och kolla så allt står rätt till...om nu inte bebisen kommer innan dess.

Efter att vi hade varit där så åkte vi till HFAB och fick fixat Viktors papper...igen!! dom hade tydligen gjort fel..hm!! ovanligt! men nu skulle dom skicka iväg det rätta papperna och allt skulle vara rätt.
Hoppas att jag kan tjata lite på dom så dom skyndar på hans ärende lite...vi måste ju ha pengar.

Sen pratade jag med tomas på semesterkassan och blev man mer klok för det....nej! han menade att om nu viktor får sina pengar så kan A-kassan tydligen neka han ersättning för april månad. Så han ska alltså få lida för att han vill ha sina EGNA pengar som han SJÄLV har tjänat in. Jag sa till tomas att det inte var normalt tänkande. I vilket fall som helst så är vi i behov av dom här pengarna nu så det får ju kvitta...så han skulle ringa mig nu i eftermiddag så får vi se vad han säger.
Helt otroligt vad folk kan klabba till det.

nu ska jag ner och hålla älsklingen sällskap////bella

trött, trött, trött

på myndigheter. Fick svar från a.kassan nu precis och då var det 3 nya fel på arbetsgivarintyget. Känns lite som att det börjar bli kris på den fronten nu, asså om dom inte blir klara med det snart så kommer vi ju aldrig att få några pengar. (suck) ja man blir bara så trött. Så imorgon ska vi till barnmorskan och sen får vi väl åka en sväng upp till HFAB och höra på när dom skyller ifrån sig...igen!! jag är inte intressersad av att höra på deras ursäkter längre...nu vill jag ha detta klart och tro mig...det kommer dom få höra oxå.

Var ute och gick till affären innan...gick i rask takt för att det skulle hända nåt och jag fick faktiskt lite ont i magen...men sen gick det över igen =0(  men jag ska gå en runda till Willys sen när jag kommer hem oxå...nu ska det minsann sättas igång hehe.....trög man är egentligen...går och längtar till att man får ont hehe.

Träffade kusin frida idag och hennes lilla ludde. Det var trevligt att få prata lite med henne...så sällan man ser henne så man får ta till vara på dom gångerna man kan ses. Lilla luddet har börjat prata så smått...hihi...vill oxå ha mitt lilla ludd nu.

så det var inte länge man kunde sitta idag utan att fingrarna svullna upp. Då var det dags att avsluta...har fortfarande inte fått vår skiva till datorn =0( så det är fortfarande snylt hos svärföräldrarna.

god kväller////bella

snart är taket klart!!

ja nu är det inte mycket kvar, sen är taket klart hemma hos ann-britt o jocke. Viktor satte faktiskt upp några plankor helt själv idag...åå va det lyste ur hans ögon när han fick gör det SJÄLV *ler* han är så söt när han leker byggare bob hehe, men jag måste faktiskt erkänna att han kan vara rätt så händig när han väl sätter den sidan till.

Träffade Romina idag, vi var ute och gick i blåsten...eller vi var mest inne i affärer hehe. Jag skulle kolla efter nya skor och hon skulle bara vara smakråd. Så vi strosade runt ett tag sen gick vi till McDonalds och tryckte i oss var sin hamburgare. Sen skulle ohon tillbax till skolan så jag gick mot tåget. Som vanligt eller med min vanliga tur så missade jag precis tåget...eller jag hade hunnit med det om jag hade struntat i biljett men jag har ingen lust att betala straffavgift på några hundra för den sakens skull...så jag fick snällt vänta på nästa.

När jag kom in på tåget så var det så lugnt och skönt och jag satte mig i min tysta vagn.....tills!!! en hel dagisgrupp kommer på..och så klart ska dom sätta sig runt om mig....alltså ungar överallt som gapade och skrek och pelade näsan. Måttligt road var jag oxå av den lilla ligisten som satt framför mig, han tyckte helt plötsligt att det kunde vara kul att sparka på mina ben. Jag tittade på honom men han verkade inte förstå att dom där benen satt på en person utan han fortsatte att sparka lite till tills jag hade fått en lerig fläck på byxorna. Jag sa snällt till honom att sluta med det....vad gör den lilla ligisten då...jo!! han flinar med hela huvudet och riktar in en spark till. De är i sådana lägen som man vill göra likadant tillbax och i andra fall hade jag nog använt min sunda förnuft...men inte denna gången hehe, jag tog sats och sparkade tillbaka på honom och spände sedan ögonen i honom....det var inte så kul va!!! Nä det tyckte han ju inte och han var faktiskt riktigt snäll sen resten av resan. Undrar om det oxå var min mammagen som satte fart där....hm!! nä det tror jag inte hehe.

hoppas hoppas vi har fått vår skiva till datorn nu när vi kommer hem...vill kunna kolla lite grejer där...speciellt min föräldrarpenning. Måste ju ha min e-legetimation och vår dator för att kunna logga in och kolla.

Undrar vad våra katter gör just nu?? vi stack hemifrån vid 10.30 ungefär och kommer väl inte att komma hem förrän 9 tiden tror jag. lite skuldkänslor har jag efterson vi har varit borta så mycket nu. Det är ju inte det att dom inte klarar sig men man känner ändå att man vill hinna vara lite social med dom innan man ska gå och lägga sig. Igår när vi kom hem så öppnade jag ne burk med tonfisk...ojojoj va glada dom blev då...sen var mina skuldkänslor borta för tillfället hehe.

Inga värkar än så länge, fast jag var ute ocg gick innan ocg då fick jag ont i magen. Jag tror nog att jag ska försöka röra på mig lite mer så kanske det sätter igång. På torsdag så ska vi ändå till barnmorskan och kolla så allt står rätt till så då får vi väl se vad hon säger. Dom kanske sätter igång  mig vad vet jag...fast det vill jag helst inte. Vill ju att det ska sättas igång av sig själv...det är ju lite charmen i det hela...spänningen i att det kan sätta igång när som helst.
Fick ett råd att jag skulle äta koldålmar fast jag har ätit brysselkål idag så det hjälper kanske lite hehe. Nä nu vill jag faktiskt att det ska sätta igång.

Har varit lite nyttig idag och hjälpt till lite med målning. Jag målar ann-britts och jockes hatthylla och idag målade jag den för andra gången...så fin den blir. Så imorgon ska jag måla undersidan två gånger om jag hinner sen kan dom sätta upp den. Då är det bara räcket som dom ska ha i trappan sen....får se om jag får göra den oxå...fast det känns lite som att vi när som helst kan åka in på bb och då vill jag ju inte börja på nåt som jag inte hinner avsluta....hm!! ja jag får höra med viktor.

Nu hör jag att han kommer tillbaka, han och emil har varit och kollar på fäljar till emils bil och man hör rätt så tydligt när han kommer....emil alltså!!! bilen brummar så högljutt. Tänk va kul det hade vatt om viktors bil oxå hade brummat nåt....överhuvudtaget!!! hehe. Den står så fint i vårt garage nu och gör inte ett ljud ifrån sig. Hur gick det där till egentligen...att min bil blev utslängd från vårt garage och den rostburken hamnade där. Detta får jag nog prata med viktor om....min fina bettan ska inte behöva stå ute på gatan i regn och rusk....då kan rostburken få rosta lite mer istället hehe...hm!! jag tror inte att viktor håller med.

nu så har jag bloggat färdigt för idag/////bella

trött!!

japp nu snyltar jag på svärföräldrarnas internet igen hehe, men förhoppningsvis så har vi internet snart igen.

träffade fia idag, hon skulle ut och gå med Curry (hund) så jag hängde med. Det var rätt så jobbigt att gå och prata samtidigt men jag överlevde. Det var faktiskt skönt att komma ut lite, det har inte blivit så mcy ket av det nu på ett tag. Jag cyklade till Willys häromkvällen oxå och det var RIKTIGT skönt!! fattar inte varför man inte är ute mer, man mår ju så mycket bättre när man har varit ute i friska luften ett tag.
Snart är det innebandy som gäller...kl 8 skulle jag tro =0) men jag tittar ju som vanligt bara på hehe. funderar på om jag skulle ta en promenad ner till affären nu...milla jobbar ju så det hade vatt kul att träffa henne. fast hon skulle visst jobba med nån ny tjej idag så hon har kanske en del att stå i...nä det får nog bli en annan gång. Om jag inte missminner mig så skulle vi nog ses imorgon tror jag, hm!! jag får ringa henne och höra. Jag har ju bestämt en liten dejt med syster Romina oxå så jag får se hur jag hinner med allt.

Har haft lite ont i magen idag....hoppas att det är på G nu. Men som sagt jag vet ju inte hur det ska kännas så det kanske är falskt alarm. Men jag har haft lite värk i ryggen och mått illa och det ska ju tydligen vara tecken på att nåt är på G.

Viktor pratade med A-kassan idag och....överraskning!!! dom har inte ens börjat behandla hans ärende. Grr!! det är synd att jag inte kan ringa till dom för då hade det kanske hänt något på den fronten. Han är ju så snäll när han ringer och bara tackar o tar emot....det fungerar tyvärr inte så när man pratar med myndigheter har jag märkt. Man måste vara tuff mot dom tuffa hehe....nä men dom bryr sig inte om det där pappret ligger där en vecka eller två, det är ju inte deras huvudvärk, men det är vi som står utan pengar och med räkningar som ska betalas. Sist jag pratade med dom så sa dom att viktor måste ringa själv eftersom att dom har tysnadsplikt gentemot honom så jag kan tyvärr inte ringa och tracka dom.
Ringde sedan hans semesterkassa men där var det ingen som kunde ta emot nåt samtal så där fick jag heller inga besked. Usch! nä det är sånt här som jag ville slippa, därför var jag noga med att vara ute i god tid med papper och dylikt..men vad gav det....inte ett ****.
Jag får väl ringa dom imorgon igen och se vad dom säger.

Jag pratade med viktors moster idag (maggan) och hon meddelade att vårt barnvagnstäcke var klart nu =0) och att det hade blivit jättefint. Synd att dom bor så långt härifrån...vi har så kul när vi träffar dom. Hon hade visst varit lite krasslig så hon var hemma från jobb idag...så hon var väl lite pratsjuk hehe. hon och Stefan har flyttat till en jättefin lägenhet, vi såg den för första gången nu när vi var uppe. Den ligger precis vid skogen och det är så fint där. Så hade jag kunnat tänka mig att bo....bara kunna gå ut och komma direkt in i skogen på nån fin liten slinga. Så har ju Ann-britt och jocke det nästan, det är bara en liten bit längre dom måste gå men annars har dom ju oxå skogen precis bredvid sig. Det är mysigt på både vintern och sommaren, vi var ju som sagt ute och gick innan idag med hunden men nu var det alldeles för lerigt...tyvärr så kom vi inte på det förrän det var för sent hehe och det såg man sen på våra skor.

Imorgon ska jag ju som sagt träffa romina, tänkte kolla lite efter skor faktiskt...mina stövlar sjunger på sista versen nu och dom luktar därefter oxå hehe. Men varför, varför är det alltid dom äldsta och fulaste skorna som är skönast och bäst. Nu måste jag ju gå in ett par nya skor och få nya skoskav...ajajaj!!! inte kul!!

Hehe jag var uppe på vinden igår och kollade efter nåt och då såg jag min fina skinnjacka...och det var ju rätt så fint väder så jag tänkte att den kan jag ju börja använda igen nu...hehe....vilket skämt!!! den satt som ett korvskinn på mig och jag kunde typ inte röra armarna...det känns som att jag får vänta tills allt vatten har försvunnit ur systemet. Så jag får väl dras med min andra ullared jacka så länge.

Nu är mina fingrar dubbelt så stora så nu är det nog dags att sluta skriva.
kram kram////bella

mätt o go!!

nu har svärföräldrarna bjudit på mat idag igen hehe så nu tänkte jag passa på och låna DERAS dator. Igår var det ju saras jag fick låna men den var för jobbigt att skriva på så det blev ju inget långt blogginlägg.  Men nu sitter jag vid en bra dator med ett bra tangentbord så nu gåt det bättre.

Sov inte så bra inatt...heller!! det har inte blviit så mycket av det nu de senaste nätterna. Viktor klagar på att jag snarkar så jag försöker anstränga mig för att inte snarka...och hur lätt är det med en 3,5 kilos klump i magen. Sen har det börjar bli rätt så jobbigt att hitta en bra sovställning oxå så det känns som man bara vänder och vrider sig hela nätterna igenom.

Imorse var jag jättetrött och det blev inte bättre av att jag mådde illa oxå. Just nu så är an på helspänn hela tiden känns det som och allt gör en orolig. Jag kände mig febrig imorse men jag visste inte om det var tillräkligt för att man ska ringa till sjukhuset och säga till. Jag går ju på övertid nu och livmodern kanske inte vill fungera lika bra nu...därför blir jag orolig när man inte mår helt toppen. Fast kroppen börjar ju säga ifrån nu oxå...jag har ju gått med denna magen nu i ex antal månader och kroppen klarar ju inte hur mycket som helst.
Vi får väl se om jag får någon sömn inatt (håller tummarna).

Igår var det melodifestivalen..finalen!! så sara och johanna var hemma hos oss och tittade på det med mig. Viktor flydde fältet och stack hem till peter så han var väl hemma vid 1 inatt.
När vi kom hem så var vi där ett tag sen så promenerade vi till Willys och köpte hem lite proviant inför kvällen hehe....inget nyttigt överhuvudtaget.
Sen gick vi hem och bänkade oss framför tv:n.
En sak som jag undrar över: varför kan man vara RIKTIGT sugen på godis och sen när man har handlat det så är suget borta. Det är precis som att hjärnan säger till en att HANDLA, HANDLA och sen när man väl har gjort det så vill man sen inte ha något. Fast det är ju bra att det är på det hållet iallafall hehe. Så nu har vi rätt så mycket godis hemma, popcorn och chips och jordnötsringar m.m. fast säg inte det till viktor.

Imorgon har jag gått över tiden med en vecka. Det verkar som ayy uffe kommer att vara närmast när det gäller ankomsttiden. Viktor hade tippat på idag men det verkar inte som att bebisen vill titta ut idag heller så han får nog känna sig besegrad. Uffe hade tippat på den 29 mars så vi får väl se. Jag trodde inte att man fick gå längre än två veckor över men det sa barnmorskan att man fick. Så länge bebisen mår bra och jag mår bra så vill dom helst inte sätta igång förlossningen...dom vill att det ska komma igång av sig själv, nu är det den 15 mars så det är inte helt omöjligt att uffe får rätt då.

Jag var hemma hos sara idag innan jag stack till mörarp. Skulle hjälpa henne med att sätta upp gardinstänger och sånt. Men jag kan ju säga att jag var inte direkt så pigg när jag kom dit...jag mådde som sagt inte så bra men men jag hade ju lovat att jag skulle hjälpa henne. Så jag började borra och plugga och skruva och det blev rätt så bra, fast jag är glad att viktor gjorde det hemma hos oss för det bleb inte så himla rakt på alla ställen hehe. men vi i vår släkt är inte så kräsna hehe så det blev bra tyckte sara iallafall och det r ju det som är viktigast....eller hur!!
Nu börjar det se ut som ett hem hos henne...så nu ska hon bara få ner lite möbler sen så kommer det bli fint där. Hon skulle måla lister idag sen tror jag nog att hon var klar för at börja flytta ner lite möbler.

Nää GUD vad trött jag blev nu när jag har ätit. En liten tupplur nu hade inte skadat, men nej jag ska nog ut och gå en runda istället...se o man kan sätta igång en liten förlossning *ler* nu är det många som går och väntar..inte bara jag och viktor.

tack svärmor och svärfar för lånet av dator *ler* (snart farmor o farfar)
/////bella

lånad dator!

hehe,ja nu har jag fått låna saras dator så nu får jag blogga lite så mina trogna läsare har nåt att läsa.

På bebisfronten har det inte hänt något, det är som vanligt!! inga värkar eller nåt.

Nu sitter jag och sara och johanna bänkade framför tv:n.Vi väntar på melodifestivalen ska börja.

Usch nej vad jobbigt det var att skriva på hennes dator, nu orkar jag inte mer hehe.
Förhoppningsvis så blir vår dator lagad snart så då är jag igång igen.

ha en bra kväll////bella 

trött!!

Usch! nu har jag varit iväg och hämtat bilen på verkstaden. Dom hade inte gjort nå utan han sa att det var bättre om jag fixade en extra nyckel först och kodade om dom två innan han började på min bil. Jag frågade dom på ford när jag var där och beställde en nyckel om det hade med nycklen att göra nu när c-låset inte fungerar, dom sa NEJ det hade det inte...så dom på verkstaden hade kunnat fixa det ändå. Nu är jag lite kluven om jag ska lämna in den igen eller vad jag ska göra. Skulle jag fixa nycklarna nu med kodning och allt och sedan lämna in den till dom på bilservice så finns risken att dom klabbar till det och då måste jag koda om den igen.
Han på verkstaden snackade om batteriet att dom skulle plocka ut det och sånt..men gör dom det så kan kodningen bli helt åt helvete...hm!! vet inte vad jag ska göra. Det är kanske lika bra att jag lämnar in den till dom på Ford direkt.

När jag hade varit på Ford så stack jag och handlade...har ju ingen dricka till imorgon så jag köpte en back med läsk och lite annat. Det var nog inte det smartaste jag kunde göra, jag kände mig rätt så matt när jag kom hem efter att ha burit en kass med varor och en back med läsk hehe...inget tålamod!!!

Nu ska jag fixa till lite mat, det blir nog biffar med sås och potatis idag....riktigt husmanskost.

kramkram

God morgon!

nu ska jag snart gå ner och hämta upp tvätten. Vem sa att man var tvungen att vara handikappad bara för att man är gravid hehe. Vaknade 7.35 imorse och kom plötsligt på att jag hade en tvätt tid som väntade på mig, så det var bara att masa sig upp och springa ner med tvätten. I vår förra lägenhet så snodde dom tiderna om man inte var där exakt när tvätt tiden började så jag tar inga chanser nu.

Fick för mig att det läckte vatten inatt så jag gick upp och tog på mig den största bindan jag kunde hitta (vill helst inte förstöra vår fina nya madrass) sen låg jag klarvaken och bara kände efter, men jag tror nog att det var falsk alarm...igen!! Man börjar nog bli lite paranoid nu mot slutet hehe.
Men det känns faktiskt inte som vanligt i magen...asså det gör ont lite oftare nu och jag känner mig mer ansträngd nu när jag gör nåt.
Men bebisen får faktiskt hålla sig inne tills efter min födelsedag, det är inte snällt mot varken mig eller bebben att fylla år på samma dag.

Viktor ska på sitt möte idag och prata med en handläggare på arbetsförmedlingen, hoppas verkligen attt det går bra. Emil var snäll och ska skjutsa honom dit.
Jag täänkte ta det tillfället iakt när han är borta och städa, städa, städa. Nu när man är själv och inte har nån som stör. Så det blir HÖG musik och en massa städande hehe.

Igår kände jag på mig att det var nåt jag skulle göra men jag kunde inte för allt i världen komma på vad.....imorse kom jag på vad det var. Jag skulle ju träffa Milla igår jue =0(
Men jag får väl skylla på att man blir glömsk när man blir gravid.

Nä nu får jag springa ner o kolla om tvätte är klar, det är så skönt att tvätta när man inte har så mycket...varför å varför tvättar man då inte lite oftare...hehe nä istället ska man vänta in i det sista. "Dagens I-landsproblem"

////bella

inget nytt!!

nope det är som vanligt, bebben rör sig som den ska och jag mår bra.
Jag var jättetrött när klockan ringde imorse kl 07.00 men hade inte mycket til val så det var bara att gå upp. Viktor skulle ju förlja med mig till barnmorskan men heheh det är inte det lättaste att få liv i någon som har varit uppe till 3 på morgonen och spelat spel. Så det slutade med att jag åkte själv.

Barnmorskan sa att min blodtryck hade gått ner och det låg fint nu så jag behövde inte göra kisseprov...skönt att inte behöva oroa sig för havandeskapsförgiftning. Jag har ju haft rätt så svullna händer och så, det är ETT tecken på havandeskapsförgiftning så detta gjorde att jag kan slappna av nu.
Bebisen hade gått upp i vikt sa hon, hon tippade på att han/hon väger ca 3400 g nu =0) och han/hon har börjat fixera sig nu...tänk om!!! hehe!!!

Nu ska jag titta lite på tv..sen ska jag se om vi har nåt trevligt at äta...är inte så hungrig men jag måste tänka på fler än mig själv nu.
Beställde smörgåstårtan idag till på lördag...och det är tur att man har snälla svärföräldrar som hjälper en...hehe Bilen är ju på verkstad nu och jag har inte en aning om när dom är klara med den, jag ringde till dom innan men han som svarade visste inte så han skulle be nån annan att ringa mig sen...ingen som har ringt än!!!
Vi får väl se!! hoppas bara inte att det blir för dyrt!

////bella

nähä!!

det var nog ett falsk alarm....har inte hänt nåt mer nu.
Får väl vänta ett tag till hehe.....kram

är det dags??

jag var iväg nu och skulle posta viktor sura brev så jag tänkte att jag kunde GÅ och lämna dom, postlådan vet jag inte var den låg så jag tänkte att jag hittar nog nån när jag går.
Efter ett tag så hittade jag en brevlåda och postade breven, nu när jag skulle gå tillbax så högg det till i magen...asså längst ner i magen och sen blev magen jättehård =0)
det gjorde lite ont men sen släppte det. Vet inte om det var för att jag gick i rätt så rask takt eller vad det var....men paff blev jag iallafall.
Så nu är jag hemma igen...får väl ta det lite lugnt =)

Jag lovar att uppdatera om det händer nåt mer *ler*

///bella

bebis!

sååå söt den var =0)
Jag och Sara och Romina var och hälsade på saras kompis som precis fått en liten bebis, den var så liten o söt!! kunde knappt tro mina ögon...jag menar ska vi verkligen ha en sån liten snart...helt otroligt!!
Jag tänkte att jag kunde följa med o se hur det ser ut på förlossningen....ska ju dit snart hehe men vi kom aldrig så långt, vi stannade i hisshallen o tittade på bebis. Lukas skulle han heta =0)

Innan dess så var jag inne på Gina Tricot och inhandlade ett par nya tights och ett nytt linne...upptänkte att dem jag hade på mig hade spruckit i grenen hehe, och mina linnen är så uttöjda nu med lite fläckar här och var (inte så lätt att undvika när man har en mage som står en halvmeter ut från kroppen). Så det fick bli ett par svarta tights och ett rosa linne.
Kollade på lite andra kläder men tänkte att det är nog bättre om jag köper det sen när magen har blivit lite mindre. Ska nog åka upp till ullared en sväng sen och handla lite kläder där....kommer behöva nya ju..alla dom som jag har använt är ju förstört nu.

Fick Viktors nya arbetsgivarintyg idag så det har jag skickat iväg nu...hoppas hoppas verkligen att detta är ok!! orkar snart inte hålla på och bråka med dom mer. Nu skulle jag ju försöka att få reda på om han får sina semesterpengar nu denna månaden men det skulle ju bli problem där oxå *suck* efter att jag hade ringt runder och blivit hänvisad till både det ena och det andra så kom jag fram till rätt person....vad säger då denna personen:

Du måste fylla i en ansökan om att få ut dina semesterpengar tidigare, sen får vi ju se om den blir godkänd.

Så med andra ord så är det inte alls säkert att han får sina pengar nu, då måste han vänta till nån gång till sommaren innan han får dom...kul kul!!! och speciellt kul om dom på A-kassan ska krångla nu oxå. Nä detta vill jag verkligen inte ha och göra med nu.
På fredag ska han till Arbetsförmedlingen och prata med en handledare så jag hoppas att dom kan fixa så det händer nåt på jobbfronten.
Måste vara jobbigt att inte veta var man står, asså om man har ett jobb eller inte!! De är så lätt att man hamnar i en svacka och känner sig allmänt värdelös, men det ska inte hända min älskling!! han har många här som ställer upp och hjälper och det gör nog en hel del.

Ibland blir jag så förundrad över folks fräckhet, att dom tror att dom kan vräka ur sig vad som helst och sen inte förstå varför man reagerar.
Tänker man sig inte för innan man öppnar munnen eller?? det är kanske jag som är överkänslig men vissa saker säger man bara inte....sen blir det inte bra bara för att man säger "jag skojade bara". Då kan man säga vad man vill och sen slänga in den kommentaren och så ska allt vara bra sen...nä tack!! håll era åsikter för er själva tack!!

Nu tänkte jag lägga mig o vila lite, som sagt blir det inte så mycket sömn om nätterna nu så jag får passa på när jag kan.
////bella

vuxna barn!!

ja det kan man kalla dom, viktor och emil!! liker med innebandy bollar i vårt vardagsrum....aja baja!!! bara väntar på att nåt ska gå isönder.
Jaha, nu har jag vilat ett tag, har haft en hel del sammandragningar idag så jag la mig för att vila innan och det gjorde jag nog rätt i för nu mår jag bättre.

Pratade med Sofia innan, hon ska köra buss imorgon...lycka till gumman!!!
Hoppas att du tycker det är kul så vi kan bli kollegor sen hehe.

Imorgon åker bilen in på verkstad, hoppas verkligen att dom kan fixa den...ska ordna fram en extranyckel oxå och koda om båda...så detta verkar bli ett dyrt kapitel...men men vad har man för nytta av en bil som man inte kan öppna hehe.

Nu tänkte jag se om pojkarna här hade tänkt laga nån mat idag eller om jag får ta mig i kragen och laga nån mat själv.
Jag antar att det blir det senare alternativet eftersom att Simpsons börjar snart hehe.

/////kram kram

innebandy!!

ja nu är vi hemma =0) och det var väl kul att gå och titta på lite innebandy. Titta på trötta gamla gubbar och småfinniga pojkar som springer och skriker åt varandra hehe *skrattar*
det var annat när vi spelade Ann-Britt, då var det lite effektivt spel haha.

Nu ska jag nog sätta mig framför tv:n o titta lite, måste stå emot min impuls att gå o lägga mig i ett bad. Jag har badat väldigt mycket nu på sistonde och det är inte så jättebra för min hud (vill ju inte ha fler bristningar än nödvändigt).

Älsklingen står och glor i kylen i hopp om att det plötsligt ska hoppas fram nåt gott *ler* tror inte att han kommer ha nån framgång där =0)

ska eventuellt ringa till min barnmorska imorgon, har haft väldigt svullna händer nu och imorse så kände jag mig lite febrig så jag ska nog ringa för säkerhets skull o höra så att det inte är något allvarligt.

Nä som sagt, tv:n som gäller....go natt allihop!!!

////bella

ska jag eller inte!!!

hmm!! ska jag följa med till innebandyn eller inte?? Det kan ju vara kul att komma iväg lite men sen ska vi vara där ett tag ju och då kan det ju bli lite långtråkigt..hm!! jo jag tror nog att jag följer med.

Jag har redan varit i Mörarp en vända idag =0) ja var och hälsade på Milla, hon började jobba idag efter en månads semester i Thailand. Brun och fin var hon och längtade verkligen inte tillbaka till jobb hehe det kan jag i och för sig förstå *ler*
Vi snackade lite och jag handlade (mina första blöjor) lite grejer med mig hem. Det var riktigt trevligt att träffa Milla och snacka lite skit hehe. Hon har ju blivit mormor nu så hon ville skryta lite om lilla Astrid *ler* och det förstår jag. Hon hade plockat med sig kameran oxå (var tvungen att ha bildbevis nu när det inte är så långt kvar för mig) och fotade min stora mage. Ska kanske hälsa på henne på torsdag, tänkte slå henne en signal så åfr vi se om hon är hemma eller inte.

Ska ta mig i kragen nu oxå och lämna in bilen på onsdag, höll på att få ett utbrott på den igår när låset inte ville fungera. Nu har ju både bakluckan och låset på passagerarsidan havarerat så nu är det verkligen på tiden att jag gör nånting åt det. Men jag ger mig inte i första taget så imorgon så ska jag åka en vända till väla och köpa ett nytt batteri till nyckeln och se om det är kanske det som är felet. Har redan bytat det en gång men jag vet ju inte om det batteriet var helt ok och det verkar dumt att chansa o lämna in den om det bara är det som är felet. Tänkte höra med Ford imorgon oxå hur mycket det kostar att få en ny nyckel (har ju bara en för tillfället) och isåfall fixa det oxå.
Allting måste verkligen fungera nu när bebisen snar kommer, jag vill inte stå och hålla på med bakluckan var varannan dag när jag ska ha in barnvagnen.

På lördag så fyller jag år (suck) och då blir det väl lite folk här hemma. Tänkte vara lat och beställa en smörgåstårta =0) men har lite problem för jag vet inte hur stor smörgåstårta jag ska beställa...eftersom jag har "öppet hus" så får ju dom som vill komma komma men jag vet inte hur många som hade tänkt dyka upp. Jaja, det är bättre att ha för mycket än för lite *ler* och om det skulle bli nåt över så har jag en avfallskvarna här hemma som med glädje äter resten hehe.

Stackars Viktor, det måsta vara jobbigt att ha så mycket energi att man inte kan sitta ner i soffan och bara ta det lugnt. Han har stått nu och säkert 2 timmar och bara lekt med bandybollen (vill verkligen komma iväg hehe). Det roliga är att vi åt innan och då kunde han slota sig från bollen en stund för att äta...men sen så fort han hade ätit färdigt så var han igång igen *ler* jag hotade med att "råka" trampa på bollen om han inte dammsugade så det har han oxå lyckats med hehe, men nu står han där ute igen o bollar.

Ann-Britt!! ni får bli klara med väggarna nu så han kommer hemifrån lite hehe...han klarar inte av att vara ledig för mycket.
Hoppas att du får en trevlig läsning och jag lovar att skriva lite oftare nu hehe *blink blink* så du har nåt att läsa om kvällarna.
Nu ska jag byta om (lyckades spilla sås på tröjan) och sen ska vi iväg....ha en trevlig kväll!!!
////bella

RSS 2.0