skogspromenad!!

Idag tog jag och barnen en solig promenad ut i "skogen". Vädret var helt underbart, kändes lite som att sommaren var tillbaka. Här är lite bilder:





Lava poserade fint i det gröna =0)



Flickorna letade efter pinnar..där var ju en del så dom fick lite problem var dom skulle göra av alla.
Som ni ser på bilder så har Lava sina stövlar på sig......hon insisterade prompt på att hon skulle ha dom...ifall det kom några vattenpölar. Hon har ju en förkärlek till att hoppa i alla som hon ser hehe.



Hennes fina sparkdräkt blev lite för varm så hon fick ta av den efter ett tag. Hon var jätteduktig när promenerade där bredvid mig. Hon hade lite problem att hinna med men det löste hon med att sätta sig ner så vi andra fick stanna och vänta på henne hehe.
Vi gick bort till tågrälsen och väntade där på tåget....efter ett tag så kom det =0)



en underbar dag =0)

själv igen!!

Nu är barnen lämnade på dagis så nu är jag själv igen. Vad ska jag hitta på då. Jag har inte hunnit köpa fler färger så jag kan inte måla =0(
Jag hade kunnat städa lite hehe....för det gör jag ju aldrig.
Eller så hade jag kunnat lägga mig i soffan och glo på en film....hmm!! svårt val detta.

Jag har powerwalkat hem från dagis idag....kände att det var dags att ta tag i träningen. Igår sprang jag hem...kändes skitbra. Det är oxå lättare att undvika godis och kakor om man har tränat lite på dagen. Man vill ju inte "förstöra" träningens resultat med sötsaker.
Så nu sitter jag här med ett enormt sötsug....och ska stilla detta med knäckebröd och te.
Jag ha bestämt mig för att ta var dag som den kommer.
Klarar jag att vara duktig en dag...jättebra. Skulle jag misslyckas andra dagen...synd men det kommer en dag imorgon.

Sofia och Max kommer på middag idag, trevligt trevligt!!
Jag tror att jag ska laga flygande jakob då =0) lite lyx får man väl unna sig...speciellt eftersom vi har nästan alla ingridienserna. Men jag funderar på om man ska laga nån efterrätt? kanske en äppelpaj...hmm det hade varit skitgott. Ja vi får se.

Nu ska jag försöka komma på vad jag ska göra för att fördriva tiden.
ha en skön torsdag
kramkram

Inga barn hemma!!

Dom är båda två på dagis. Nu när man har en liten stund för sig själv...vad gör jag då. Jo jag städar...haha...hur tragisk är jag egentligen.
Jag har målat lite till på Lavas rum, men jag konstaterade att jag behöver mer färg så jag fick sluta för idag.

Nu ska jag ragga en elektriker =0) Nu ska vi få den där jäkla toavärmen att funka hehe.

Romina kom hit igår....vi mös och käkade gott gott!! Alltid lika kul med spontana besök, speciellt kul när det är Romina hehe.
Jag fick köra hennes lilla "bettan" och den gick inte av för hackor hehe. Det är lite charmigt med gamla bilar faktiskt.

Så vad händer idag då.....hämtning av barn...sen hem och laga lite mat. Sen ??????
Har kass fantasi. Igår så var vi ute och promenerade med katterna....lava klättrade på ett "berg". Vi letade svampar som Lava sen massakerade hehe.
Viktor var iväg hela dagen igår =0( så han hann aldrig träffa barnen innan dom gick och lade sig...tråkigt!!
Lava ville säga god natt till honom när hon skulle gå och lägga sig...mitt hjärta brast lite då.
Undrar hur länge det ska vara så här.....suck!
Jag vill ju passa på och njuta nu innan man börjar jobba...men det enda jag gör är  att oroa mig.
Men som man säger.....efter regn kommer sol....så det fixar sig nog.

Nu ska jag äta upp mina knäckebröd och sen ska jag faktiskt läsa lite i min stora bok.....Ann-britt efterlyser nog den snart hehe. Nä jag ska passa på n8u när barnen är på dagis...läsa i lugn o ro. Kanske skulle man tappa upp ett varmt bad oxå...kanske kanske *ler*

Grattis Pappa!!

Idag fyller min älskade fader år. Så jag och syskonen ska åka hem till honom, sen ska vi ut och äta god mat.
Jag tror att det blir en bra kväll.

Viktor är iväg och spelar match just nu...så jag får underhålla barnen. Eller rättare sagt barnet, Nova var jättegnällig så jag fick lägga henne innan. Hon är rätt förkyld så det tar väl ut sin rätt.
Hon fick välling innan jag la henne så jag hoppas att hon fick i sig lite av det iallafall.
Ska se om ag kan få i henne lite ungspannkaka sen när hon har vaknat.

Ann-britt och Jocke var snälla nog att ta barnen ikväll....Viktor behöver ju vara ute i garaget så mycket som möjligt. Och jag ska ju till pappa så....Tack för hjälpen iallafall. Hoppas at Nova inte allt för gnällig.

Imorgon ska vi på kalas, Bodel ska firas. Så det ska bli kul...träffa alla i Wikandersläkten...eller nästan alla.
Hoppas Viktor oxå följer med....kan tänka mig att han vill jobba på bilen.
Ja är såååå trött på den bilen nu....riktigt jäkla trött. Man ser ju aldrig han nu för tiden. Tyvärr så måste den ju vara klar när jag börjar jobba (vilket jag tvivlar på). Frågan är bara= vad gör vi om den inte är klar till jag börjar jobba.
Det är skitjobbigt att leva i ovisshet....man bara räknar ner dagarna liksom.
Viktor sa att vi kanske fick köpa en annan bil om den inte var klar...men nej...aldrig i livet. Då har all den tiden han har spenderat där ute varit förgäves.....nä den ska bli klar så är det bara.
Jag får väl hoppas att jag får bra tider så jag kan ta bussen till jobb =0(

Nu ska jag underhålla Lava lite....känns så fel...hon har typ tittat på tv hela dagen. Så är det när man har saker upp över öronen som ska göras....suck!!

Kramkram

Kärlek!!

Vissa dagar så slår det bara en......hur mycket man älskar sin familj. Att veta att dom står bakom en och stödjer en i vått och torrt...det är oslagbart.

Vill bara säg att jag ALDRIG NÅGONSIN kommer ta er för givet....ni är min familj och jag älskar er mer än livet själv.
Utan er hade jag aldrig varit den jag är idag.

Till min familj räknar jag även er som jag kanske inte har något blodsband med men som jag älskar lika mycket för det.

EVA du gav mig ett hem när jag behövde det, du stod vid min sida och gav mig din axel när jag behövde nån att stödja mot. Du tårkade mina tårar när ingen annan gjorde det. Vi träffas inte så ofta men du har lika stor plats i mitt hjärta som alla andra i min familj.
Jag är övertygad om en sak, hade du inte funnits där när jag var liten så hade jag nog varit nån helt annanstans än där jag är idag.
För detta och mycket mycket mer är jag dig evigt tacksam.

Jag hade en riktigt bra dag idag, åt en god frukost med fadern min och min älskade syster...kommer inte ihåg sist det hände. Det var bara så mysigt, bara vi tre....småpratandes, skrattandes....det blir varmt i mitt hjärta när jag tänker på det. Om ändå fler dagar vore så.

Imorgon ska jag och Lava till öppna förskolan i Billesholm....ska bli roligt. Nova ska till Dagis som vanligt.
Sen ska jag hämta cykeln hemma hos Fia och ta en cykeltur med Lava (hon älskar det).
Vad som händer sen till kvällen har jag inte en aning om.....film och god mat kanske.

God natt allesamman....dröm sött!!!!

Äntligen är dom hemma!!

Igår kom Fia och Christian hem efter sin 2 veckor långa semester. Så idag ska det bli ett besök dit.
Anna och peter var här igår, eller Anna var här inne med mig och Peter var ute i garaget med Viktor rättare sagt.
Skulle träffat pappa igår men han var lite krasslig =0( så det får bli en annan gång. Han har ju kommit hem från Thailand nu så man ville ju träffa han och höra hur han hade haft det.
Jag ska nog passa på nu i veckan när barnen är på dagis. Då kan jag lätt ta bussen ut till honom själv jue.
Romina skulle vara ledig nån dag nu i veckan oxå så det hade varit roligt att hinna med en dejt där oxå.

Snart börjar jag jobba.....gud vad tiden bara springer iväg. Jag låg och tänkte på det igårkväll innan jag somnade. Hoppas att allt grt bra och att man kommer in i rutinerna snabbt.
Jag skojade med Viktor imorse och sa att termosmuggen skulle bli min nya bästa vän nu när jag börjar jobba hehe.

Emil överraskade oss med frukost imorse. Han ringde Viktor och sa att vi skulle gå upp sen så stod han där ute. Bullar och munkar och skinkost m.m hade han varit och köpt =0) det tackar vi för.
Roligt för Viktor nu när han har varit här lite mer....Viktor säger inte det men jag vet att han saknar tiden då dom två va rätt ofta.

Nu ska jag mysa med Lava lite, Nova sover middag så jag får passa på då *ler*

kramkram

Dagis!

De har gått över förväntan nu för Nova på dagis.  Lava har tyckt att det har varit jätteroligt tt jag har varit där denna veckan. Igår så letade hon efter mig när hon kom ut på gården, sen såg hon mig och skrek jättehögt MAMMA!!!!! sen sprang hon till mig.
Vi lekte rätt länge eftersom Nova var inne denna dagen. Här är lite bilder från igår:







Fröknarna på hennes dagis är verkligen guld värda. Man känner sig så välkommen när man kommer dit på morgonen och dom är så duktiga med barnen. Nu vet jag att vissa tänker "men det är det dom får betalt för" men alla är ju olika och det är ju personalen på olika förskolor oxå. Dom är kanske inte bättre än någon annan men det känns verkligen så, och det är ju det som är viktigast...alltså ens eget intryck av dem.











Ja det har ju inte blivit några bilder på Nova eftersom hon var inne den dagen. Jag har tagit nåt foto med kameran som jag kan lägga in senare. Idag så lämnade jag Nova för första gången. Jag och Anna tog en tur till Väla eller NYA väla ska jag väl säga. Det har blivit jättefint där. Det kändes jättekonstigt att bara lämna henne där, men allt hade gått bra sen när jag hämtade henne.
Vi gick inom netto och handlade glass oxå...det var ju så fint väder så jag kunde inte låta bli.
Gud va trött jag var sen när vi kom hem...hade lätt kunnat lägga mig på soffan och somna. Men nej istället så kokade jag lite kaffe och sen var det igång igen. Jag tänkte köpa en god kopp latte där på väla...men snålheten tog överhanden och tyckte inte att jag skulle slänga 40 kronor på en kaffe.
Så jag fick nöja mog med bryggkaffe när jag kom hem hehe.

Haha Nova sitter och skriker nu, hon kommer inte ner ifrån Lavas lilla stol. Hon gör så nu när hon vill att vi ska hjälpa henne haha...så nu sitter hon och gungar på kanten och tittar på mig.
Lava sitter ute i köket på time out, hon sparkade precis på stolen för att Nova satt där...det är ju HENNES stol.
Ja dom här små har börjar bli tuffare mot varandra....mycket tuffare.
Så det blir faktiskt lite time out på Nova nu för tiden oxå. Hon sitter ju förstås inte kvar men ändå.

Nu ska jag börja förbereda barnen för kvällen. Det betyder en fajt med Lava inför tandborstningen och sedan en fajt till när jag ska kamma håret. Nova är som tur är än så länge rätt enkel att lägga.
Men nu har jag inte tid med er längre, jag ska torka upp vattnet som Nova precis välte ut (katterna får snart varken mat eller vatten).

kramkram

Bröllop nr 3

I lördes bar det av till det tredje och sista bröllopet för iår. Det blev en helt lyckad kväll med många skratt och vackra människor.
Johan och Erika strålade av kärlek och bröllopet var så otroligt vackert.
Cermonin var i Allerum kyrka och bröllopsfesten var sedan i Jakob Hansens hus.
Jag fick smaka två nya saker under kvällen, Pilgrimsmussla och Gödkalvs innanlår. Maten var helt utsökt och vinet var oxå väldigt gott. Det serverades olika viner till dom olika rätterna...hehe man kände sig en aning lyxig där.
Emil var snäll och skjutsade oss hem sedan.....det blev inte så jättesent, vi var hemma lite över 12 tror jag.

Sen på söndagen så var jag iväg på inredningsparty hos Sabina, hittade lite med köpte dock inget. Tänkte ha ett eget party och se om man kunde köpa det lite billigare då.
Det blev en kväll i soffan sen. Tobbe och Viktor var iväg och spelade innebandy och sen så kollade vi på idol ihop.
Dom små grisarna hade köpt Pizza med sig hem...så det blev lite syndande hehe.

Idag har Nova varit på dagis för första gången. Det gick jättebra, hon satte igång och lekte direkt. Fruktstunden klarade hon väl inte direkt...hon ville mest springa runder och leka.
Lava tyckte att det var jättekonstigt att Nova skulle stanna kvar på den ena avdelningen när hon skulle gå över till sin egen. Hon ville ta med Nova hehe.
Jag tänkte inte på att ta med tidning idag, det misstaget gör jag inte om. Det blir lätt lite långtråkigt om man ska sitta där rakt upp o ner i några timmar. Så imorgon tar jag med mig lite skvaller...har en del att avverka.

Nu är det bara några veckor kvar innan jag börjar jobba. Jag har lite smått ångest, hur det ska gå här hemma när jag inte är här. Det kommer antagligen att gå skitbra men innan jag har sett det med egna ögon så kommer jag nog att vara nervös. Jag kommer nog att köra slut på mig helt och hållet första veckan, man vill ju ha lika fint hemma fast än att man har jobbat ett 13 timmars skift. Men det går nog bara första veckan, sen kommer ja inse att det inte håller.
Usch!!! hatar att inte mveta hur saker och ting ska gå. Hade bara velat titta in i framtiden...bara för en liten stund så jag kan få vissa saker bekräftade.
Ja hittade mina jobbenycklar idag...ett + hehe.

Sen började jag att måla på Lavas rum...äntligen!!! jag tänkte att jag ska göra grovjobbet nu så jag kan köra finliret sen när båda barnen är på dagis.
Det kändes riktigt bra att börja iallfall...har hittat min motivation nu.

Nu ska jag förbereda mig inför IDOL.....såå roligt att det har börjat igen...som jag skrattade igår.
ha en underbar kväll så hoppas vi på bättre väder imorgon.

kramkram

lite bilder!









Detta var lite bilder från Davids & Jennys vackra bröllop.
Här näst kommer lite bilder från Novas 1 års kalas.





Ha den äran idag mitt älskade barn.





Först vågade hon inte ta på tårtan....men sen så =0)









Här kladdades det ordentligt hehe...det är så här det ska vara på 1 års kalas.



Här ser ni den andra sidan av bordet hehe, lägg speciellt märke till min kära bror *skrattar*



Jag hade dukat ett långbord inne i köket så här samlades en del av gästerna.



Familjen Wikander eller en del av den iallafall.



Bästa vännerna =0)



Söta Adam slappade lite på golvet =0)

Alla verkade nöjda och glada när dom lämnade oss. Som vanligt så hann jag inte prata med gästerna men gjorde så gott jag kunde. Man stressar ju till max när man har såna här tillställningar.
Nova fick jättemycket fint, kläder och leksaker m.m det tackar vi och bugar för.

Nu ska jag laga lite mat till mina små änglar...eller en iallfall *ler*
Lava har förresten börjat sin pottträning nu...det går väl sådär.
Hon har kissat på golvet 4 gånger idag och bajsat en gång i trosorna...men TVÅ gånger har hon kissat på pottan....man får vara glad för det lilla hehe.
Måste ju börja nån gång.

Hoppas ni får en underbar fredag///kram

tack för att ni finns!!!!

Ville bara skriva en rad eller två till min kära svärföräldrar.

Ni betyder väldigt mycket för mig och jag uppskattar verkligen allt som ni gör.
Ni ställer upp när man behöver hjälp.
Ni är där för Lava och Nova, ger dom er kärlek och omsorg.
Jag är så otroligt glad att jag kom in i denna familjen.
Ni accepterade mig direkt och välkomnade mig in i ert liv...tack!!
Ni gör det så lätt för mig att tycka om er, uppskatta er.
Tack för allt som ni gör och säger....om det så är en skvallertidning eller ett värmande ord....tack!!!

Bättre svärföräldrar kan man inte få =0)
Ann-Britt & Jocke

RSS 2.0