söndag!!

Tack Ann-britt och Jocke, Maggan och Stefan för en välidgt trevlig kväll. Vi åt god mat...det blev <lax med basilika och tomatröra. (ni får receptet nästa gång vi ses hehe). Sen när barnen hade lagt sig så spelade vi julklapps spelet. Jag vann en fleecepläd, julmust och choklad och en borrpump grej! jag blev helt svettig på slutet hehe...det ärjobbigt att spela det spelet hehe.
Jocke var lite trött i ögat så jag, viktor, maggan och ann-britt spelade lite kort sen.
Vi var rätt trötta sen när folket hade gott så det blev raka vägen till sängen.

Idag har vi än så länge hunnit baka lite pepparkakor...Lava åt mest degen men jag fick gjort några stycken. Nu ska jag bara köpalite florsocker sen ska vi göra glasyr oxå.
Jag blev sugen på att julbaka idag...men jag väntar nog till nästa helg iallafall.

Lava är där uppe och leker...det är meningen att hon ska sova middag nu men det går väl sådär. Hon har inte haft nån feber idag iallafall så det är bra. Vi skulle egentligen till busfabriken idag men viktr sov till 10 så det var redan försent då. Man ska helst vara där när dom öppnar om man ska palla vara där ett tag. En söndag så är där nog rätt mycket folk oxå.

Vi tänkte åka en sväng till IKEA sen när Lava har sovit middag. Jag tänkte köpa hennes sista julklappar...så är det gjort sen.
Nähä om man skulle ta och göra vid sig lite...går runder här i mina sletna kläder...känner sig allmänt dassig.
Ha en vit och fin dag///kram

sjuk fortfarande!!

Åh!! jag vet inte vad jag ska göra med Lava. Hon hostar jätte,ycket även om hon får hostmedicin och ibland så mycket så hon klöks. Jag vill gå iväg till vårdcentralen med henne men samtidigt vill jag inte dra ut henne i detta vädret nu om hon är sjuk. Jag får nog ringa till 1177 och se vad dom säger.
Hon har inte haft nån feber iallafall på ett helt dygn.

Igår så var jag på spring hill och köpte julgardiner...det var roligt. Jag hittade en klänning till mig själv som jag ska ha tilljul. Viktor fick ett skärp =0) Sen var jag på IKEA och handlade batterier och lite julpynt. Nu börjar julen närma sig och på söndag ska jag pynta så det står härliga till...om jag kan hålla mig tills dess hehe.
Det är första julen i huset och det ska verkligen bli kul. Jag ska hugga ner en egen gran iår....det ska verkligen bli en kalle anka gran =0) och fin fint julpynt ska jag oxå ha. Köket är redan väldigt juligt, känns så mysigt när man går in där. Funderar på att köpa nejlikor och apelsiner...det är verkligen en juldoft.

Nu ska jag gå upp och seom min andra lilla tjej vill vakna.
Ha en snöig dag.

kramkram

Sjukling hemma idag!!

Lava min lilla ängel är dålig idag. Hon hade feber igårkväll och hela natten. Imorse vaknade hon rät tidigt så jag fick gå in och lägga mig hos henne i henns säng...hon var jätteledsen och jättevarm så jag gick ner och hämtade en panodil till henne. Vi låg ett tag och mös i sängen men sen hörde jag att Nova hade vaknat så det var bara att springa in till henne och lägga mig där..alltså hon sov i vår säng. Efter en liten stund vaknade Lava igen och var ledsen..upp igen och in till henne hehe...det blev med andra ord en massa springande inatt.

Nu verkar hon må bättre men jag har ändå hållt henne hårt idag...inte en massa springande och busande, bara en massa vatten och vilande....hur man nu kan få en 20 månaders tjej till att vila och vara lugn.

Romina var här igårkväll och kollade på film och åt varma mackor. Vi pratade lite och hon underhöll barnen...hon kommer bli en jättebra mamma hihi det är jag säker på..naturbegåvning.
Nu ska jag se om jag kan fixa lite krubb till viktor kommer hem. Tänkte åka och fixa lite på jobb sen...får se vad man orkar. Det är så tråkigt väder ute så man blir helt likgiltig. Tur man har två solstrålar här hemma somkan få en på bra humör.

Nu till helgen ska Maggan och Stefan komma hit. Vi ska spela julklappsspelet. Det blir god mat och dricka...ska bli väldigt trevligt. Dom har ju inte sett vårt hus än så det ska bli kul att se vad dom tycker. Sen på söndag så funderar vi på att åka till busfabriken...det var så roligt sist så vi vill dit igen så fort som möjligt. Får se om Ann-britt och Jocke vill följa med.

ha en underbar dag///kram

Goddag!!

Svar till C: Man behöver bara bekräfta faderskap om man inte är gift. Detta ska ske innan barnet har fyllt 3 månader. Om man är gift så sker det automatiskt.

Jaha då har man hunnit med att tvätta, diska, vara ute på lekplatsen, lagt nova, skalat potatis och klockan är bara 10 hehe. Det är värst vad man blir huslig när man blir mamma. Innan jag fick barn så kunde jag ligga och dra mig huuuur länge som helst. Igår fick jag sovmorgon..det innebär att Lava sov till 8, haha för 2 år sen hade jag skrattat om nån hade sagt att dom hade sovmorgon till klockan 8.

Jag, Romina och Tobias var hemma hos Pappa igår och firade han lite. Det blev lite triss-skrapande och kaffedrickande. Jag fick en trevlig överraskning =0) Pappa ville bjuda med mig och Romina till Turkiet i maj. Jag kte hem och frågade om lov och som jag trodde så var det inga problem för Viktor. Gud vad kul vi ska ha det. Tack så jättemycket Pappa, känner att jag nog kommer behöva en liten semester hehe. Jag kommer sakna ihjäl mig efter min familj men som Viktor sa: Passa på nu när du får ett sånt erbjudande....mmm älskar dig gubben!!!

Efter att vi hade varit hos pappa så kom jag precis bara hem sen bar det iväg igen. Viktor skulle till sin pappas grav och lägga lite blommor där och sen åkte vi hem till Ann-britt och Jocke. Vi var där ett tag och sen åkte Viktor till innebandyn och jag och barnen åkte hem.  Vi var rätt trötta, Lava ann knappt få sin välling innan hon somnade. Jag och Nova somnade i soffan.

I lördes var vi hemma hos Ami pch Mattias på kalas. Det var kul..tack så mycket!!! Vi åt gott och hade väldigt trevligt. Lekte en rolig lek som hette MAFFIA, om man säger så att et är människorna som gör den rolig. Uffe förstod nog inte reglerna riktigt. Viktor tog livet av både mig och Ann-britt...den elakingen hehe!!!
Jag har letat lite effter lekar som vi kan ha här på julafton men inte hittat nån än.
Den 27 ska vi ha julklappsspel här hemma Det blev bara Maggan och Stefan som kom men det gör inget...vi ska nog ha det trevligt ändå hehe.
Nu ska jag göra lite prinskorvar och potatismos till mig och Lava..det blir dagens lunch!!
Känner att det börjar kurra i magen nu. Får passa på och laga maten nu innan Nova vaknar.
Har förresten funderat på att köpa ett bord till Lava som hon kan ha på sitt rum...sånt där Mammutbord på IKEA. Vi får se hur mycket som får plats där inne hehe.

kramkram

Faderskap

Det ska vi kolla idag...eller snarare bekräfta. Vi ska på möte med en soc tant kl 16.15 idag och skriva på lite papper. Jag ska på möte med dagis personalen idag och prata lite om inskolningen och hur det har gått. Tänkte låta Lava sova så länge hon vill och sen när hon vaknar så går vi isåfall till soc tanten och väntar där på viktor. Känns lite onödigt att gå hem först och sen gå direkt en gång till.

Jag tänkte att när vi hade ätit ska jag ta en tur till IKEA. Måste verkligen ha såna kantskydd. Man vill ju inte vänta tlls det händer en olycka.

Nu tänkte jag planera lite inför julen. Jag ska kolla upp vad alla ska ha med sig och så. Det är ju lika bra att få det gjort nu. Sen ska jag kolla upp lite angående insatskaminen, jag behöver veta lite om hur man går till väga när man ska sätta in den och så. Bra att veta om det kommer kosta mycket pengar....det är ju inte nåt man har gott om nu för tiden hehe. Känns riktigt skönt att ha alla julklappar avklarade...nu ska dom bara packas in oxå.

Fan, kom precis på att det var öppna förskolan idag jue....skit oxå. det hade jag helt glömt bort. Jajafår se om jag kan fjäska in en träff med kusinen en annan dag.
Nu ska jag vara lite produktiv....ikväll är det desperate...yes!!!!

slut på veckan

Hemkommen efter en fotbollskväll hos Ann-britt och Jocke. Dom bjöd på söndags-stek..väldigt gott!!
Lava lekte och var glad över att få träffa Farmor och Farfar. Vi kollade på sista matchen i allsvenskan...tyvärr vann inte HIF.

Imorgon ska jag låna bilen...jag måste iväg och köpa nytt däck. Vi har fått smygpunka på det ena däcket så jag är rätt viktigt att det blir gjort snabbt. Jag kanske åker och hälsar på Anna när jag ändå är i stan. Ska kolla upp var jag ska köpa däcket och sen när jag har gjort det så tar jag en sväng inom henne då.

Lava slocknade direkt nu när vi kom hem Det blev sent igår när Sandra och Mattias var här, det blev även sent idag. Viktor skulle spela innebandy så vi var inte hemma förrän 21. Det är inte dagis imorgon men ändå.

Tänkte ta mig i kragen och binda vårt elavtal imorgon. Det var Jocke som frågade om v hade gjort det...öh nej det hade jag helt glömt bort. Känns som jag har mycket redan att hålla koll på. Ibland undrar jag hur mycket man kan ha i huvudet egentligen. Jag får väl va på Viktor lite mer så han oxå blir lite mer delaktig i allt som har med huset att göra. Bättre med två huvuden än ett.

Nu ska jag sova..bara kolla färdigt på Beck först!!!
God natt!!!!

regn!!

Gud i himmelen vad det regnade imorse. Jag skulle gå med Lava till dagis ju och det var verkligen inte kul. Jag har varken regnställ eller gummistövlar. Jag måste ha sett rätt rolig ut när jag kom dit...som en dränkt katt.
Idag kommer Ann-britt och Jocke hit...vi ska bjuda på middag. Det blir thaigryta..mums!!

Mamma skulle titta in vid 2 tiden. Hon har köpt ny bil å hon ville visa upp den..sen hade hon köpt nåt till Lava oxå.
Jag tycker att det är så skönt att vi har kommit närmare alla nu när vi flyttade. Mycket mer besök och det känns som man har fått bättre kontakt med alla.

Nova sitter här i mitt knä nu...hon var lite kelesjuk hehe. Inte det lättaste att skriva när man har henne här.
igårvar Fia här...det var desperate housewifes ju. Vi drack en nyttig bärdrink (fia tränar ju så man kan inte ha en massa godis här).  Viktor tog Nova eftersom hon inte ville somna...så jag kunde se det utan störningar. Så nästa tisdag blir det jag som åker hem till henne.

ha en underbar dag///kram

RSS 2.0